Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


220 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019
05:29

7 Ιουλίου 2019

(παραμονή έναρξης των θερινών εκπτώσεων)

 

    

https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/parties/

Για την σημειολογία των συμπτώσεων

i. 158(ΝΔ)+22(ΚΙΝΑΛ)=180   ii. ενισχυμένη πλειοψηφία 3/5*300=180  / όπου δει, οψέποτε…

 

      

 

Ο πρώτος ηγέτης που «συνεχάρη» τηλεφωνικώς τον Μητσοτάκη jr -νεοεκλεγέντα ΠΘ.

Γιατί εξαφανίστηκαν τα θαλάσσια σύνορα από τον χάρτη του 1992;» ⇔ κι εδώ -αφετηρίας zcode)

 

20 Ιουν 2019

[…] «Ενώ από τη μία πλευρά το δεύτερο γεωτρύπανο ετοιμάζεται να κατέβει στη Μεσόγειο, από την άλλη η Άγκυρα ετοιμάζεται να ανακοινώσει* την ΑΟΖ της ή να υπογράψει συμφωνία* με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Αυτό τουλάχιστον λέει η πολιτική ρητορική». *(αποδεχόμενη οψίμως τον ~40Y «κόλπο του Μοντέγκο»;…)
Ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο στη μεγάλη σε αντίκτυπο ιστοσελίδα στην τουρκική κοινή γνώμη, Μουχαρέμ Σαρίκαγια, θεωρεί μάλιστα ότι η κατάσταση θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο αν η Τουρκία ανακοινώσει ΑΟΖ, ενώ επισημαίνει ότι «οι δύο χώρες έχουν καταρχήν συμφωνήσει(!) στο ότι το επιθυμούν και γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη είναι συνεχείς».
[…] 

πηγή

Ο επισήμως, μέχρι τούδε, απών μεγάλος παίκτης στην κυπριακή αοζ, όρα BP,
εδώ επισήμως είναι παρών -κόλπος Σύρτης, με ιδιαίτερη ‘αγχιστεία’ προς τις δυτικές λιβυκές φυλές πέριξ της Τρίπολης, ως και η τούρκικη (τουλάχιστον)τεθωρακισμένη παρουσία.
Σε μία γειτονιά -Ν/ΝΔ της Κρήτης- με καλές (κατά ‘ειδήμονες’) πιθανότητες πιστοποίησης ίσως του παγκοσμίως κορυφαίου κοιτάσματος φ.α …(της εν Ελλάδι αοζ ΜΗ οριοθετηθείσης)
Η Γαύδος ίσως ν’ αποκτήσει ενισχυμένη ‘προβολή’ στην επικαιρότητα προσεχώς…

Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας → εγγυοδότης ESM από Ιουν ’18

 


 

8 Ιουλ 2019

[…]

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, οι οποίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανατροπών, το κυβερνητικό σχήμα* που φαίνεται να επιλέγει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ως εξής:

 • …ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

Νίκος Δένδιας

[…]

 naftemporiki

—(ο… Έλληνας γείτονας)

—(Greece’s foreign minister said his country could work together with Turkey to exploit natural resources while urging Ankara to settle its dispute with the European Union over offshore drilling in the Mediterranean. Nikolaos Dendias said in an interview in Washington that there are a wide range of issues where Greece could cooperate with Turkey. Those opportunities are currently held up by a disagreement over Turkey’s drilling operations in the waters off of Cyprus. “We have to help our societies create growth, create prosperity, create stability in the region and also really at the end of the day become friends again(45Y23Y),’’ Dendias said. «There are thousands of synergies from tourism to exploitation of natural resources. You name it, it’s there.” Turkey’s already strained relationship with the EU has frayed further since President Recep Tayyip Erdogan’s government vowed to go ahead with energy exploration in the eastern Mediterranean in a growing dispute with EU member Cyprus. EU foreign ministers — including Dendias — agreed on Monday to freeze most high-level contacts with Turkey and to cut the flow of funds to the country, while holding back for now on sanctions that could target Turkish companies involved in offshore drilling in the region…)

bloomberg -19.07.2019, Washington

*

 • …ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ / ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

Γεώργιος Ζαββός

—(αδελφός του ‘κουμπάρου‘ του παρακαθημένου George / μέμνησο Νταβόςinfo & αληθές-1 & αληθές-2)

—(...«Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το τραπεζικό σύστημα περιλαμβάνει την άμεση υιοθέτηση του μοντέλου εγγύησης του Δημοσίου(ειωθός–11Υ) σε τιτλοποιημένα περιουσιακά στοιχεία -αυτό που παλιότερα ήταν γνωστό ως ιταλικό μοντέλο Assets Protection Scheme – APS», σημειώνει ο κ. Ζαββός. …αυτό που προτείνει τώρα η κυβέρνηση, ‘ελληνικό μοντέλο’, στην επεξεργασμένη μορφή του είναι πλήρως προσαρμοσμένο(...;) στις ανάγκες KAI των ευρωπαϊκών κανόνων …μέσα στο φθινόπωρο (ευελπιστούμε) θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις(...;) με τη ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να προχωρήσουμε αμέσως έπειτα στην εφαρμογή του μέσω της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης…) ⇔ Εν Τραπεζάδι,  10 Αυγ 2019

 

 • …ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ / ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Νίκη Κεραμέως

—(προσφάτως εν Μοντρέ...)

 

 • …ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Λίνα Μενδώνη

—(...κατά την συνέντευξη τύπου τότε των προϊσταμένων της ανασκαφής Μενδώνη και Παναγιωταρέα στην ερώτησή μου «τι μετεφέρθησαν σκεπασμένα από τον Λοφο Καστά στο Μουσείο της Αμφιπόλεως όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έκλεισε τον δρόμο Μεσολακιάς-Αμφιπόλεως για 3 ώρες και ξαφνικά δεκαπλασιάσθηκε η Αστυνομική  Δύναμη για την φύλαξη του Μουσείου», απαντήθηκε: «Αυτό δεν έγινε ποτέ» διαψεύδοντας θρασύτατα την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών τους οδηγούς και τους κατοίκους της Μεσολακιάς – Αμφιπόλεως που έβλεπαν τα φορτηγά να ταξιδεύουν σκεπασμένα και ξαφνικά δεκάδες Αστυνομικούς  στην φύλαξη του Μουσείου!   ΝΥΧΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ (00.30) ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέσω Εγνατίας οδού προς Θεσ/νικη και αυτομάτως εξαφανίστηκε η ισχυρή Αστυνομική φύλαξη από το Μουσείο!... πηγή)

 

 • ...ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ / ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Κωστής Χατζηδάκης

—(...ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει "το ταχύτερο σε μια απελευθερωμένη αγορά ενέργειας, το λεγόμενο target model, την πολιτική δηλαδή της ΕΕ"...πηγή)

 

Πηγή εικόνας:→ΕΔΩ

 

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (νέα πρόεδρος E.C)

Σκυταλοδρόμος β', ως συνέχεια ΔΝΤ–Κριστίν–$6τρισ., υπέρ 'σωτηρίας κλίματος & αειφόρου ανάπτυξης' (...15Αυγ;)

(…Θέλω η Ευρώπη να γίνει η πρώτη climate-neutral-continent στον κόσμο ίσαμε το 2050. ...Ο τρέχων στόχος μείωσης των εκπομπών μας  CO2 κατά 40% ως το 2030, δεν είναι αρκετός! Πρέπει να πάμε πιο πέρα, πρέπει να προσπαθήσουμε για περισσότερα. Μία προσέγγιση δύο βημάτων είναι αναγκαία, για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου μέχρι το 2030 κατά 50 άν όχι 55%. ...«Στις πρώτες εκατό ημέρες της θητείας μου θα προτείνω μία Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη», ανέφερε η γερμανίδα πολιτικός. «Θα προτείνω την πρώτη στα χρονικά ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, η οποία ορίζει ως δεσμευτικούς τους κλιματικούς στόχους για το 2050. Όμως αυτές οι αυξημένες φιλοδοξίες προϋποθέτουν επενδύσεις ‘of a major scale’. Οι δημόσιοι πόροι δεν θα είναι αρκετοί. Γι’ αυτό προτείνω ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο για μία Βιώσιμη Ευρώπη και μετατροπή μερών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε μία τράπεζα για την προστασία του κλίματος». Αυτό θα ‘ξεκλειδώσει’ 1 €τρισ. μέσα στην επόμενη δεκαετία…)

 


 

9 Ιουλ 2019

(ημέρα ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης εν Ελλάδι)

 

…Τροχιοδεικτικά ‘τιτιβίσματα’

 

*    Βλ. και:  2d after3d after

**   Ε λ λ η ν ι κ ό — Πολλάλης,  δύο αναμνηστικά video 2013: 

 1. «What should be done» ⇔ prof. Pollalis’ plan –Νον 2013 … KAI 
 2. α) «Να μην κάνουμε κάτι -ό,τι και νάναι» ...διαβλέποντας για την Ελλάδα ένα λαμπρό μέλλον... (—6.200 στρ. ⇒ «ένα  μ ε γ ά λ ο  Μονακό» —«το Μονακό είναι το 1/3 της έκτασης της δικής μας με ίσο παραλιακό μέτωπο και ίσα μεγέθη μαρινών» ⇒ 1/3='μονακό', 1/3=πάρκο και 1/3=...;.) β) «Τί θέσεις θέλουμε» («δεν θέλουμε σερβιτόρους, κηπουρούς και φύλακες»)συνέντευξη Πολλάλη –Ιαν 2013

 


 

17 Ιουλ 2019

( …Η ορκωμοσία της νέας βουλής έγινε το πρωί… )

 

4/60 καρέ:

... χαρά γεμάτο(ς)

... αμ’ ετούτο(ς);*

* ( «Ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή»Φεβ '14 vs «Με δόξα, με τιμή και με καμάρι τα ψηφίζω»Οκτ '14 ⇔  εδώ )

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν ΥΠΕΡ αυτού και του Έθνους και ασκούνται ΟΠΩΣ ορίζει το Σύνταγμα. Άρ.1§3

 

… ψηλά κι αγνάντευε.

( τα δέοντα… )

 

 

 

 

 

 

 

Η επιστροφή του … υιού

( …υπερτίμησες τους Έλληνες ψηφοφόρους, Ιωσήφ ⇔ λινκ απ΄εδώ )

 

 

 

 

 

 

 

 

Wellcome back, Yanis 

( ...όλο και πιο κομψός, Kώστα )

 

   Σύνολο: 60 καρέ ⇒ ...απολαύστε.

 


 

 

  

           «Κοράσιν ετραγούδαγε»

           Ερμηνεία: Νεκταρία Καραντζή

 

                  Εις Πολλά Έτη

                    (Αργές Καταβασίες Κοιμήσεως της Θεοτόκου -15 Αυγούστου
                  Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Α.Α Κων/νουπόλεως Φώτης Γιαννακάκης)

 

              -.-

 

Το σχόλιό σας
952 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019
11:45

  

 

Λόγοι τουλάχιστον αισθητικής επιβάλλουν την ομοιομορφία στο μαύρισμα, το αμφίπλευρον...

Μνήμη αμφιπλεύρως  'μελανινοτρόπος'... :

 

 

Πλευρά Α'

 

Εν μέσω της «ανάκαμψης»(ΕΙΚΟΝΑ1), η ανεργία ανέρχεται στο 26%(!) του εργατικού δυναμικού και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%(!). Το ΑΕΠ(ΕΙΚΟΝΑ2) είναι 26%(!) χαμηλότερο  σε σύγκριση με το ζενίθ προ της κρίσης(εν καιρώ ειρήνης...). Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, το ΑΕΠ δεν αποτυπώνει σωστά την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν -15% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο του 2008, αλλά έχει γίνει πλεονασματικό από το β΄ εξάμηνο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των δαπανών των Ελλήνων σε αγαθά και υπηρεσίες στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 40%(!). Βλ. και επισφάλειες '07-'15.

FT-€2day

«Το δεχόμαστε(!!!) αυτό. Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε ΠΩ’Σ τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».

Τοις Νίκης ρήμασι…

«Τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Δηλαδή έλεγα, θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή».

Σ.Α Γεωργιάδης1

(Φεβ 2014 // Βλ. και σποτ 2019)

«Με δόξα(!), με τιμή(!) και με καμάρι(!) τα ψηφίζω(!)» (σ.σ τα μνημόνια)

Σ.Α Γεωργιάδης2

(μόλις ΟΚΤΩ μηνών παρελθόντων του #1 ⇒ 22.10.2014)

«…και το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: 1.το ίδιο το πασόκ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο 2.τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και όσο το πασόκ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. 3. Όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα ή έξω απ’ την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη».

Α.Σαμαράς1 –βίντεο

«O λαός θα μάθει όλη την αλήθεια – Ότι έχω πει ισχύει».

Α.Σαμαράς2 –βίντεο

23.6.2011: «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους!, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο»
11.09.2011: i.«Καμμία νέα επιβάρυνση, αλλά χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό αποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων. Το μόνο μέτρο που έχει αυτά τα προσόντα, εκτός φοροεισπρακτικού μηχανισμού, είναι ένα ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ». ii. «Το 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων (…€3 δισ.)»

Ε.Βενιζέλος

Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις(!) όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους(!) που κυβερνάμε και με τον πόνο(!) τους”.

Β.Πολύδωρας

 


 

Πλευρά Β'

 

(Βλ. και «Ιστορίες πλεονασμάτων: Οι πρωταθλητές, οι χώρες- έκπληξη και τα κίνητρά τους» Έρευνα: Ποιες χώρες έχουν πετύχει στόχους ανάλογους με αυτούς που  δ ε σ μ ε ύ ο υ ν  την Ελλάδα /40+Υ)


«Εσχάτη προδοσία η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

Τσίπρας Σεπ 2011

«Aφήστε τα ασημικά στην θέση τους»

Τσίπρας Ιουν 2013

«…σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό που ήλθε μετά το Δημοψήφισμα είναι παρόμοιο με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Τ α μ ε ί ο για τα επόμενα 30; χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους.
Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι βελτιωμένο, όπως το Ε Κ Α Σ, το οποίο ΔΕΝ καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ…»

Τσίπρας Ιουλ 2015

«Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο*(…99Υ), που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με την στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε»

* (Πολυνομοσχέδιο Ιουν 2018  pdf σελ.73  ρήτρα 14 (εγγύηση και αποζημίωση) στον ESM, ίσαμε €25δισ. χρεολυσίων εν αδυναμία, από την  Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας(ενδεικτικώς:«Zohr'GR'») ⇒ π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος από 2018, πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: esm, Eλλ. Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ).

Ολάντ 2016


«Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την Δημόσια Περιουσία -άμεσα ή έμμεσα- στους ξένους δανειστές. Πού αλλού γίνεται αυτό;» Βλ. και εδώ (αλλά KAI  εδώ -τσίπρας vs παπανδρέου ή τσίπρας vs …τσίπρα)

Δημαράς Μαϊ 2016

 

(Προπαραμονή Θεοφανείων 2018: Η Μπέτυ Μπαζιάνα στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα»)

 

 

ΥΓ

 

I.
«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα…»

‘Πατρόν’ γραβάτας ΠΡΙΝ την δωροθεσία Ζάεφ στον Τσίπρα ⇒ Πρέσπες 17 Ιουν 2018

1) «…παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού.
Εμείς όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η  ε π ι μ ή κ υ ν σ η  δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να περάσει ως ελάφρυνση την επιμήκυνση και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, παίζει και πολύ
 επικίνδυνα παιχνίδια (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση)…» —
Tsipras 2012 

2)  Ο πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι προκειμένου να γίνει  β ι ώ σ ι μ ο  το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40- 50%  «το οποίο θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». —Tsipras 2013

 

II.

iiα.

* (Θα στεκόταν κανείς με ιδιαίτερη προσοχή στο "τραίνο" εθνικού ενδιαφέροντος -ονόματι ΚΙΕΦ, που εκκίνησε στις 26 Μαΐου 2019 από την Θράκη, γκριζάροντας  ως  α υ τ ο τ ε λ έ ς  ('ομοδόξως' πολυσυλλεκτικό;)  κ ό μ μ α  δύο από τους τρεις νομούς της, Ξάνθης & Ροδόπης, 3 ημέρες προ της αποφράδος 29ης...)

RECOMBINANT …ELLAS!

iib.

 • «Είναι δικαίωμα των λαών να ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση, που δεν λειτουργεί πλέον στ’ όνομά τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι να έχουμε μία ομάδα ανθρώπων που θα δουλεύουν στο κοινοβούλιό μας στ’ όνομα του έθνους μας. Να δουλεύουν στ’ όνομα του λαού, για το λαό».
 • «Δεν πιστεύω σε τίποτα «αριστερό» ή «δεξιό», επειδή φαίνονται το ίδιο. Σπάνε τις υποσχέσεις τους, δίνουν υποσχέσεις, τους διαλέγεις και μετά δεν κάνουν τίποτα. Οπότε, δεν ενδιαφέρομαι για καμμία κυβέρνηση*(Σοφιανόπουλος) και καμμία τράπεζα*(ανάρτηση). Απλά θέλω τη δύναμη στο λαό».

* (εικ1εικ2 // former "Buba": «It was about protecting German banks, but especially the French banks, from debt write offs. On the day that the rescue package was agreed on, shares of French banks rose by up to 24 percent. Looking at that, you can see what this was really about, n a m e l y, rescuing the banks and the rich Greeks…» //  εικ3  η "επάκτιος")

Δύο …Ισλανδοί Πολίτες    

       

 

 

 

       

          "Struggle for pleasure"

              Wim Mertens

 

             -.-  

    

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2142 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019
01:03

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει

όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)

 πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,

 κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Π.Κ

 

Διαπραγμάτευση(;)  "Πρεσπών"

 

        

«Είχα στο μεταξύ παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρω διαφορετικούς συνδυασμούς για το όνομα, διότι νόμιζα ότι δεν είχε νόημα και τώρα τελικά βρέθηκε λύση, για αυτό δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια*» Μέρκελ 16.02.2019

(στους δύο 'θαρραλέους' του βραβείου "von Kleist")

[…] Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «Η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις, μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.

Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δυο διευκρινήσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία, και από την άλλη μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό».

Όσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με την «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών». Υπάρχει μέλος σε «νιοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα; (βλ. σχετικώς→Η «Μακεδονική» γλώσσα των Σκοπίων & εδώ)

[...] Για όσους έχουν αμφιβολία για το ότι δεν έγινε  κ α μ ί α  διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. 

Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται:

«Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».

           Στοιχεία της Λύσης

 • Όνομα: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)
 • Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με  ...σ ι ω π η ρ ο ύς  χειρισμούς.
 • Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

πηγή

 

 

Κατάλυση "Βουκουρεστίου" ⇔ Επικαιροποίηση "Λωζάνης"

 

I.

     

[...] Κατά την συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, της 16ης Ιουνίου 2018 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, o -τότε- ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς ανεφέρθη μετ' επιτάσεως, προς στήριξιν της Συμφωνίας των Πρεσπών ως αναγκαίας (sic) δια τη συμβατικήν ρύθμισιν και ιστορικήν αποκατάστασιν του καθεστώτος τριπλού διαμοιρασμού των εδαφών της περιοχής της Μακεδονίας, εις τα ποσοστά μάλιστα που (κατά Ν. Κοτζιά) προβλέπει (!) και άρα επιτάσσει η Συμφωνία του Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου του 1913 (ΦΕΚ Α ́, 217/2, 8/10/1913). Αυτό όμως περιέργως... δεν ισχύει (!) και δεν ίσχυε ποτέ (!) και ο κος Υπουργός ή δεν το κατενόησε ή δεν εμελέτησε μετά προσοχής την Συμφωνίαν του Βουκουρεστίου του 1913, ούτε τους συνοδούς χάρτες (!). Θα το πράξομε λοιπόν εμείς για λογαριασμό του:

 

 

        Λεζάντα Χάρτου 2:

«Boundaries according to the Treaty of Bucarest» // «Σύνορα συμφώνως προς την Συνθήκη του Βουκουρεστίου»

 (Οι Χάρτες αυτοί ευρίσκονται και εις την Οικίαν Ελευθερίου Βενιζέλου εις την Χαλέπα Χανίων)

Εις τον Χάρτη ο οποίος ακολούθησε το επίσημο κείμενο της εν λόγω Συνθήκης (βλέπε ανωτέρω Χάρτης 1 και 2) εμφανίζεται ο όρος «Μακεδονία» αλλά πώς; Εμφανίζεται με την ακριβώς αντίθετη σημασία από ότι του έδωσε ο πρώην ΥΠΕΞ, δηλαδή μάλλον ευνοώντας την ελληνική πλευρά, με ακριβώς καθορισμένα τα ελληνοσερβικά σύνορα (Χάρτης 2), νοτίως της γραμμής Αχρίδος-Μοναστηρίου-Γευγελής. Συγκεκριμένα, στον Χάρτη αποτυπώνεται ο όρος «Μακεδονία», ως τοπωνύμιον της περιοχής της εξολοκλήρου ευρισκομένης εις τα εδάφη τα προσδιοριζόμενα ως ελληνικά εκ της συνοριογραμμής. Εδάφη προσδιοριζόμενα και τοπογραφικώς επί του Χάρτη ως «ελληνικά», όπως αυτά διευθετήθησαν άλλωστε από: 1ον) το Πρωτόκολλον των Αθηνών Κορομηλά-Μπόσκοβιτς της 5ης Μαίου 1913 και 2ον) το Πρακτικό προσδιορισμού της Ελληνοσερβικής Μεθορίου γραμμής της 21ης Ιουλίου 1913, επτά μόλις ημέρες πριν από την εν λόγω Συνθήκη του Βουκουρεστίου. [...]

Πηγή:  «Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;» → PDF -Ι.Μάζης 

(Θεμελιώδες στοιχείο  α κ υ ρ ό τ η τ ος:  Αγνόησις της Συνθήκης του Βουκουρεστίουσελ. 6 // Πέντε  π α ρ α β ι ά σ ε ι ς  που έχουν γίνει με την Συμφωνία των Πρεσπώνσελ. 16)

 

II.

[...] Προκειμένου να αντιμετωπίσει τόν Τουρκικό αναθεωρητισμό —ήτοι επιδιώξεις τής Τουρκίας για μερική αναθεώρηση ή «επικαιροποίηση» Συνθηκών Ειρήνης— και τήν εν γένει επιθετικότητα τής Τουρκίας στο Αιγαίο και τήν Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παρέμεινε προσηλωμένη στο πνεύμα και τό γράμμα τών Συνθηκών τής Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947), όπως επίσης και τής Ζυρίχης-Λονδίνου (1959) σε πλαίσιο διεθνοποίησης τού Κυπριακού Ζητήματος μετά τήν Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Δεν έπραξε όμως τό ίδιο η Ελλάδα σχετικά με τήν Συνθήκη τού Βουκουρεστίου. Διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών, οι από το 2015 κυβερνώντες καταφέρουν ένα μείζον πλήγμα (ή και χαριστική βολή) κατά τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, παραδίδοντας στους Σκοπιανούς τά πάντα, δηλαδή όλα όσα οι Σκοπιανοί επεδίωκαν επί δεκαετίες: τήν λέξη «Μακεδονία» στο όνομα τού κρατικού τους μορφώματος (μέχρι τούδε fYROM, δηλαδή μη-όνομα), τήν «Μακεδονική» εθνικότητα (nationality) και τήν «Μακεδονική» γλώσσα. Κατ’ επακολουθία, η Ελλάδα αναδεικνύεται μονομερώς σε «νονό» τού κρατικού μορφώματος τής fYROM, κατά τρόπο που δεν συνάδει ούτε με τό γράμμα ούτε με τό πνεύμα όχι μόνον τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου αλλά και όλων ανεξαιρέτως τών Συνθηκών Ειρήνης που καθόρισαν τnν Ελληνική Επικράτεια.

[...] Γενικά, τά άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη τού Βουκουρεστίου, περιθωριοποιήθησαν ή και παρεκάμφθησαν από τήν Ελλάδα στη Συμφωνία τών Πρεσπών, και μάλιστα απροσχηματίστως σε κάθε στάδιο, από τήν αρχική διαπραγμάτευση μέχρι και τήν τελική κύρωση. Δηλαδή, διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών, τό κυβερνών καθεστώς στην Ελλάδα προβαίνει μονομερώς εις αναθεώρηση (ή μάλλον κατάλυση) τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, όσον αφορά αυτήν τήν κεντρική περιοχή τών Βαλκανίων (fYROM), και μάλιστα κατά μάλλον επιθετικό τρόπο, αφού παρακάμπτει όλους τούς άλλους συμβεβλημένους στη Συνθήκη τού Βουκουρεστίου.

Ακόμη χειρότερα, ο «αναθεωρητισμός Τσίπρα» ερείδεται επί σωρείας ψευδών, ως τό ανωτέρω (Κεφ. 3). Κατά συνέπεια, τό εν λόγω καθεστώς προκαλεί τήν εντύπωση ότι απλώς επαναλαμβάνει εντός Ελλάδος προπαγανδιστικά επιχειρήματα τών Σκοπιανών και ξένων «συμμάχων», ως εξωπραγματική ή οιονεί «5η φάλαγξ» στην Ελλάδα. Επί πλέον δίνει τήν εντύπωση ότι προωθεί τήν κύρωση τής Συμφωνίας τών Πρεσπών (και επομένως τήν οριστική κατάλυση τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου) κατά αυθαίρετο τρόπο, ήτοι δι’ αντιδημοκρατικών (αντισυνταγματικών) μεθοδεύσεων, και δη ερήμην τού Ελληνικού Λαού—άνευ δημοψηφίσματος ή ηυξημένης πλειοψηφίας κατά τά 2/3 τών βουλευτών κατ’ άρθρο 28 παρ. 2 τού Συντάγματος—ήτοι ερήμην τού Σώματος τών Εκλεκτόρων, τό οποίο αποτελεί τό Ανώτατο Όργανο τής Πολιτείας, και μάλιστα εν προφανή αντιθέσει προς τήν συλλογική βούληση (συντριπτκή πλειοψηφία) αυτού τού Ανωτάτου Οργάνου.

[...] Η διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών* κατάλυση τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, αφαιρεί από τήν (αμυνομένη) Ελλάδα τό συγκριτικό της ηθικό πλεονέκτημα έναντι τής (επιτιθεμένης) Τουρκίας. Δηλαδή η Ελλάδα πρόκειται σύντομα να απωλέσει τό «μονοπώλιο» επίκλησης τού Διεθνούς Δικαίου εις προάσπιση τού Eλληνο-Τουρκικού status quo στο Αιγαίο. Επί παραδείγματι, εάν ο Ερντογάν ερωτηθεί στο μέλλον «με ποιο δικαίωμα ζητάτε επικαιροποίηση τής Συνθήκης Ειρήνης τής Λωζάννης;», ασφαλώς τότε ο Ερντογάν θα είναι πλέον σε θέση να δώσει τήν εξής αποστομωτική απάντηση: «Με τό ίδιο ακριβώς δικαίωμα που η Ελλάδα κατέλυσε πρόσφατα τήν Συνθήκη Ειρήνης τού Βουκουρεστίου!»—και θα δώσει αυτή τήν απάντηση με παρρησία χωρίς να χρειασθεί να προσφύγει σε ψευδολογίες έναντι τού Τουρκικού λαού (όχι τουλάχιστον σαν τις ως άνω ψευδολογίες των εν Ελλάδι κυβερνώντων).

* Εμβολίμως καταγράφεται:

 • ο πόθος (προάγγελος;) μίας «τέτοιας Συμφωνίας» ΚΑΙ 'υπέρ' Δωδ/νήσου —23.01.'19video & text  
 • ο έτερος προάγγελος, Θεσσαλονίκης της ...πρωτεύουσας —25.01.'19video & text

[...] Ακόμη χειρότερα, η Τουρκία θα έχει τήν δυνατότητα να αυτοπροβάλλεται ως έχουσα τό συγκριτικό ηθικό πλεονέκτημα έναντι τής Ελλάδος, διότι η πρώτη θα φέρεται ως επιδιώκουσα απλώς και μόνον μια πολυμερώς συμπεφωνημένη «επικαιροποίηση» Συνθηκών Ειρήνης, σε αντιπαραβολή με τήν Ελλάδα που μονομερώς προέβη σε κατ’ ουσίαν (αντι-Σερβική) κατάλυση τής Συνθήκης Ειρήνης τού Βουκουρεστίου.

πηγή: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τον Τουρκικό Επεκτατισμό -Ιωάννης Δ. Παπακωνσταντίνου

 

 

 


Bλέπε εκ νέου στην ενότητα Γ την παράγραφο της οικονομικής συνεργασίας —άρθρο 13, Αξιός, ...


 

 

► Mνήμη Καργάκου

 

…πεσ’ του να κάθεται ‘κειδά και να φυλάει το σύνορο.

Μανιάτισσα μοιρολογίστρα

…στον σκοτωμένο αδελφό

 

       

           Θα είμαι εκεί.

          Να πάω πιο πίσω, δεν μπορώ.

           Εδώ ίσταμαι, άλλο δεν δύναμαι.

            Θεός βοηθός!

Σαράντος Ι. Καργάκος

 

Μνήμη ΚΑΙ παρακαταθήκη,

 • ως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα του εκλιπόντος -sarantoskargakos.gr, όθεν η 'παραγγελιά' της Μανιάτισσας-  με την αρθρογραφία και το συγγραφικό έργο του,

         

 • ως αποτυπώνεται σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις (βλ. άνω βίντεο), με την αναφορά στο εθνικό «ονείδισμα»… και την συγκινησιακά φορτισμένη προβολή του επιλόγου από το άνω μανιάτικο μοιρολόι στην προσωπική επιλογή/στάση του —την απολήγουσα στον ‘ύστατο’ χαιρετισμό, «Θεού βοηθούντος»!

   Καλοτάξιδος...!

 

 


Προσθήκη 20.01.2019


Προσθήκη 22.01.2019             

 • Πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η «Συμφωνία των Πρεσπών»PDF») → πηγή
 • Greece Government Bond 10Υ → εικόνα  [βλ. και ΤτΕ⇔ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, πηγή1 — πηγή2]

Προσθήκη 24.01.2019


Προσθήκη 25.01.2019

 • Κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην ολομέλεια: 153 NAI  146 OXI  1ΠΑΡΩΝ
 • Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε(!), θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξηNYT στη περιοχή" -Tsipras
 • «Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"άρθ.1-παρ.3 χαιρετίζει τη "μακεδονο-ελληνική" λύση»(!) -ΠΓΔΜ

           


 

 

 

      

          

              Μουσική: Δημήτρης Γλέζος // Στίχοι: Αντώνης Κατσαμάς

            Ερμηνεία: Bιολέτα Ίκαρη

 

              -.-

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1293 αναγνώστες
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
17:52

Αφιέρωμα στην 'Αποταμίευση' / Valeur 31 Οκτ

  Από τον Αύγουστο του 1934...

Τράπεζες—NPLs—BlackRock

i.

...Κ.Καψάσκης⇔Τράπεζα Εργασίας

 

Διαχρονικές οι "Σειρήνες"...

Τουλάχιστον από 25ετίας...

GREECE BANKS BALANCE SHEET *(€εκ.)

    

*(all time HIGH of 544,68 €bn in June of 2010 — record LOW of 141,30 €bn in March of 1998)

 

Σήμερα...;

 

...M.Zομπανάκης⇔Mr "Libor"

[…] «Η τραπεζική σήμερα είναι σαν πορνείο που διοικείται από νταβατζήδες. Απλά υπάρχουν πολλά χρήματα στη μέση», αναφέρει ο Μίνως Ζομπανάκης(Δεκ 2017)Σήμερα είναι πεπεισμένος, ύστερα από κάμποσα απορρυθμιστικά ολισθήματα, ότι έχουμε να κάνουμε με «καζίνο», καθώς «η ανηθικότητα του τραπεζικού συστήματος είναι αποκαρδιωτική για τους λίγους που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει», όπως αναφέρει ο ίδιος […]

 


 

Εμβολίμως (προ των ii & iii & by pass) ...SPE/SPV

(special purpose entity SPE, or, in Europe and India, special purpose vehicle/SPV)

 • SPEs are typically used by companies to isolate the firm from financial risk
 • They are also commonly used to hide debt (inflating profits), hide ownership ...and obscure relationships between different entities which are in fact related to each other (see Enron). 
 • Normally a company will transfer assets to the SPE for management or use the SPE to finance a large project thereby achieving a narrow set of goals without putting the entire firm at risk.
 • SPEs are also commonly used in complex financings to separate different layers of equity infusion. Commonly created and registered in tax havens, SPE’s allow tax avoidance strategies unavailable in the home district.

 

 


 

ii.

...κρείττον το σιγάν

(22 Οκτ 2009—8 Απρ 2010 ⇔ T+3→T+10→T+1  //  23 Απρ 2010 ⇒"Καστελόριζο")

  ($465,885 per year)

«…το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος ανέρχεται σε €111.243.361,60 διαιρούμενο σε 19.864.886 μετοχές ονομαστικής αξίας €5,60 εκάστη και το πλήθος των μετόχων της ανέρχεται περίπου σε 19.000…»

πηγή

«Τολμά ο περιβόητος επικοινωνιακός οικονομικός εισαγγελέας να διερευνήσει το μεγάλο κόλπο, να ψάξει τις πιθανές δανειακές επισφάλειες που κάλυψαν οι τράπεζες στις θυγατρικές τους και σε offshore; Ο περιβόητος οικονομικός εισαγγελέας με τις φερόμενες από πολλούς επιλεκτικές του παρεμβάσεις θα μπορούσε μήπως να ψάξει τον κεντρικό τραπεζίτη, γιατί ο έλεγχος των δανειακών επισφαλειών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρεία Blackrockδεν επεκτάθηκε στις ανώνυμες, στις θυγατρικές και στις offshore των τραπεζών;...» (T​L&NPL)GR. (σ.σ είναι βέβαιον ότι η εν λόγω ελεγκτική -...συνώνυμη με την κάτωθι επενδυτική- ΔΕΝ έχει επεκταθεί ελεγκτικά & ΔΕΝ έχει λάβει γνώση...;)

M.Kαρχιμάκης(210+190=€400εκ) -2012

1

Στο 5,96% της Alpha * -από 17.10.2018 **, η ομάδα "παίζει" με πλήρη 11άδα -ΥΠΕΡπλήρη. Ήτοι, συμμετέχουν 13 ελεγχόμενες από την BlackRock νομικές οντότητες —ποσοστό εκάστης < 5%. Παρεμπιπτόντως, η τρίτη θέση στην μετοχική πυραμίδα της 'ιστορικής τράπεζας' των τευτόνων, παλαιόθεν, υποστηρίζεται  επίσης από έναν 'μαυρόβραχο' -με συναφές ποσοστό (στο ζεύγος της κορυφής εναλλάσσονται -επίσης παλαιόθεν- συμμετοχές σινικών και καταριανών συμφερόντων...) 

[Προσθήκη 23 Νοε 2018: Επίσης 13 ελεγχόμενες από την BlackRock νομικές οντότητες —ποσοστό εκάστης < 5%— απαντώνται πλέον ΚΑΙ στην Εθνική, αθροίζουσες για την εν λόγω επενδυτική (& ελεγκτική;) το 5,08% δικαιωμάτων ψήφου της «μεγάλης μας φίλης»]

2016

Επί «ιδίων» εποπτικών κεφαλαίων €7,2δισ., o αναβαλλόμενος20Y φόρος είναι €3,7δισ... 3,7/7,2 ⇒ 51,4%

(Πλέον του αναβαλλομένου φόρου υπέρ του συνόλου των 4, από 30.11.2018 υφίσταται οδός ενίσχυσης των "ιδίων" KAI δια μη πληρωμής κουπονιού CoCos -βλ. Πειραιώς- προβλεπομένη! άπαξ στην από 2015 σχετική σύμβαση με το ελλ.δημόσιο...)

*  2018:

«B2Kapital announces deal(!) with Alpha Bank»:...loans with a nominal value of €3.7bn...will be sold at 4.5% of their original price(€2bn.4,5%=€90mn!) // 'Βολή κατά βολή'⇒moral hazardF, 'βολή κατά ριπάς'⇒deal // F:«The perceived safety net creates what economists call moral hazard — the belief that bankers will take greater risks because they’ll enjoy any profits while shifting losses to taxpayers (βλ. και iii -παρακάτω, κατά τα 'ειωθότα')» Kaufman -a former Democratic Senator from Delaware, who, with Brown, introduced the bill to limit bank size.

** Δείλι 17 Οκτ 2018:

Eκ βορρά (ενίοτε)'δυσανάγνωστοι' νόες ομιλούν για ανταγωνισμό στα 'τρίγωνα' & διασκευή στην 'ποίηση'. Απορία ως προς τα 'τρίγωνα', κατανόηση ως προς την 'ποίηση' / «καὶ τί δὲν κάνατε γιὰ νὰ μὲ θάψετε, ὅμως ξεχάσατε πὼς ἤμουν σπόρος» → η πρωτογραφή του Χριστανόπουλου.

 

iii.

...εξετάζεται να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (APS) με βάση το οποίο οι τράπεζες θα μπορέσουν να ξεφορτώσουν(!) σε εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) κάποια "κόκκινα" δάνεια. Ο καταρχήν σχεδιασμός προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι εταιρείες ειδικού σκοπού θα εκδώσουν ομόλογα που θα συνοδεύονται από κρατικές εγγυήσεις(!!!) ...Το θέμα που πρέπει να επιλυθεί στον σχεδιασμό αυτό είναι το πώς η έκδοση των ομολόγων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από τις εταιρίες ειδικού σκοπού δεν θα αντίκειται στους κοινοτικούς κανονισμούς περί κρατικών ενισχύσεων(!)... C(βλ. και προσθήκη 15 Νοε 2018→ΕΔΩ)

 


 

Μνημονιακό by pass—ΕγγυήσειςΧρεωκοπία

 

   

...Σε διπλασιασμό της εγγυοδοσίας του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες από τα 30 δισ. στα 60 δισ. ευρώ προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι συνολικά με νομοθετικές ρυθμίσεις από το 2008 έως σήμερα έχουν διατεθεί 155 δισ. ευρώ για εγγυήσεις στις τράπεζες, από τα οποία παραπάνω από 106 δισ. είναι ενεργοποιημένα... 

πηγή -Νοε 2011

Συνεκτιμώνται και οι κάτωθι προσεγγίσεις εγγυοδοσίας του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες —εγγυοδοσίας που ξεκίνησε προ by pass και (τουλάχιστον) ίσαμε τον Δεκ 2016 ...δεν εξέλιπε.

30 Δεκ 2016ΦΕΚ 4624/απόφαση#2 & ΦΕΚ 4270/απόφαση#1  Απαντώνται και εδώ -όθεν η 'αλίευση'.

(N.4129/'13Άρθρο 1Αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου: ...ζ) Εποπτεύει τις εγγυήσεις που παρέχουν οι δημόσιοι υπόλογοι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία)

 

«Ευεργετήματα»-προϊόντα του by pass (μεταξύ άλλων)

 • Αναβάθμιση του χρέους-σουηπστέηκ σε χρέος-τρώηκα
 • Υπερταμείο...99Y ⊇ Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας -π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος από Ιουν 2018 (πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: esm, Eλλ. Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ) & εγγυητής στον esm (€25δισ. & αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων→Ø) —Βλ. εισηγητική έθεση προϋπ 2019F / σελ.>131.
 • Απογείωση του βραχυπρόθεσμου χρέους, εντός έτους επιθετικής ιδωτικοποίησης των 4 'ευαγών' -2015, σε ύψος 2Χ του προβεβλημένου χρέους(270'08350'18Fσελ.116 περικοπέντων 100+/psi & α'γενώς πλεονασματικοί από εξαετίας;). Βλέπε «Προϋπ 2018»έμφαση 2015  &  «'Εκθεση Ελεγκτικού Συνεδρίου»→έμφαση σελ.15&16 —ενδεικτικώς:

[...] (ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός) ΔΕΝ προσµετράται στο επίσηµο χρέος. Για τη χρήση 2015, ως προς τις πράξεις πώλησης τίτλων µε συµφωνία επαναγοράς, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ποσό € 44.000.000.000,00 πλην όµως το ποσό των πράξεων αυτών ΑΝΗΛΘΕ σε € 694.206.470.059,16 έναντι ποσού € 97.153.994.700,95 στη χρήση 2014 (αύξηση κατά 614,54%) !!! Εν προκειµένω, πάντως, δεν προκύπτουν µε ακρίβεια

 1. OYTE οι φορείς, οι οποίοι συµµετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσµο δανεισµό, 
 2. OYTE πού διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις.

Ως προς το πρώτο ζήτηµα µε το 59488/08.09.2016 έγγραφο της 7ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Ο∆∆ΗΧ, ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συµµετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο» και εποµένως στο βραχυπρόθεσµο δανεισµό, αλλά µε την 1648/13-09-2016 απαντητική του επιστολή ο Ο∆∆ΗΧ δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση (!) […]

F

(Eπίσης στην εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2019, βλέπε σελ 49 -Β15;)

Εις μνήμην Αποταμίευσης

 

 

Προσθήκη 4 Φεβ 2019

 

 • «Τα χειρότερα για τις τράπεζες είναι πίσω μας» τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας που έδωσε το παρών και αυτός φέτος στην εκδήλωση (κοπής πίτας) της ΟΤΟΕ. 
 • «Τα δύσκολα τα περάσαμε» συμφώνησε και ο Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.

πηγή

Προσθήκη 12 Ιουν 2019

 

Έως τις 30 Νοεμβρίου παρατείνεται το ελληνικό καθεστώς εγγυήσεων για τις τράπεζες, βάσει των κοινοτικών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις. ...Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό καθεστώς εγγυήσεων εγκρίθηκε αρχικά τον Νοέμβριο 2008. Η έγκριση του καθεστώτος παρατάθηκε αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη εκείνη στα τέλη Δεκεμβρίου 2018. ...Το καθεστώς διατίθεται σε τράπεζες χωρίς κεφαλαιακό έλλειμμα.

πηγή

 


 

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

 

Η περιπέτεια ξεκίνησε μία πρωία, όταν ο θαλασσοπόρος στο απέραντο γαλάζιο ξυπνάει από έναν επίμονο/περιοδικό 'χτύπο' στο πλάι, συνειδητοποιώντας συνάμα ότι το γιώτ μπάζει νερό. Από το φινιστρίνι διαπιστώνει την πηγή του χτυπήματος που προκάλεσε το ρήγμα -κομμάτια λαμαρίνας και κοντέηνερς επιπλέοντα... Προσπάθειες εμβαλωματικής λύσης δεν άντεξαν στην πίεση του κυματώδους και ενίοτε τρικυμιώδους περιβάλλοντος έξωθεν...  Μονόδρομος ήταν η καταφυγή στην διαθέσιμη σωσίβια λέμβο και η συνέχεια της προσπάθειας επιβίωσης επ΄αυτής, με 'επιστράτευση' παρόντων μέσων και δεξιοτήτων προσαρμογής -ιδιαίτατα ως προς την απόσταξη θαλασσινού νερού προς αποφυγήν μοιραίας αφυδάτωσης. Προϊόντος του χρόνου, σε συνθήκες οριακής πια επιβίωσης, η λύτρωση δεν θα μπορούσε να έλθει με ίδιες δυνάμεις. Αφιχθείς στην όχθη του 'Αχέροντα', αφού έχει κινήσει κατά τρόπον εξαντλητικό τα 'χέρια' του, εν είδει 'Αθηνάς' (ή/και Νέμεσης) καταφθάνει ένα επίσης μεγάλο βαπόρι, που μεταφέρει ...μάλλον καύσιμα ετούτη την φορά αντί κοντέηνερς...

(υπέρ ασκού κλυδωνιζομένου μηδεπώποτε βυθιζομένου -μετά και άνευ δαφνοφύλλων...)

Παρατίθεται και μία εικαστική προσέγγιση ΕΔΩ.
(υπέρ τέως-νυν- 'ίσως' και προσεχώς ...κυβερνώντων τον "ασκό")

 

 

     

She came to me one morning -οne lonely Sunday morning, her long hair flowing In the midwinter wind. I know not how she found me, for in darkness I was walking and destruction lay around me, from a fight I could not win.

She asked me name my foe, then I said the need within some men to fight and kill their brothers, without thought of love or god. And I begged her give me horses to trample down my enemies. So eager was my passion to devour this waste of life.

But she wouldnt think of battle that reduces men to animals. So easy to begin and yet impossible to end. FOR ...She is the mother of all men, who counselled me so wisely -then I feared to walk alone again and asked if she would stay. 

Oh lady lend your hand outright and let me rest here at your side. Have faith and trust in peace -she said, and filled my heart with life.

There is no strength in numbers. Have no such misconception. But when you need me, be assured I wont be far away.

Thus having spoke she turned away and though I found no words to say, I stood and watched until I saw her black coat disappear. My labour is no easier, but now I know I'm not alone. I find new heart -each time I think upon that windy day.

And IF ...one day she comes to you, drink deeply from her words -so wise, take courage from her -as your prize, and say hello for me...!

        -.-

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1544 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
15:30

Επέτειος

Παραμονές της Αγίας Κυριακής

 

     

           Στο 100% της επικράτειας «Όχι» ψήφισε το 61,31%, «Ναι» το 38,69%, τα άκυρα ήταν 5,80%, 

            με τη συμμετοχή να φτάνει στο 62,50%.

 

To the ...Point


 

A.

 • «Τελικά αυτό το δημοψήφισμα είχε πολλές αρετές: από τη μια έπαιξε το ρόλο της δημοκρατικής βαλβίδας ασφάλειας, γιατί οι Έλληνες εξέφρασαν τα συναισθήματά τους(!)...» 

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

ΓΜΩΜΗ εφράζεται, κατά το δέον, στο δημοψήφισμα.

Όσο μπορεί αυτή να συνυπάρξει με την άγνοια(→«reforms for the completion of the current program and beyond», «preliminary debt sustainability analysis»).

Γνώμη εκφράζεται -εν  π ά σ η  περιπτώσει ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για την κυβέρνηση!

 'Οχι συναισθήματα...


 

B.

 • «Το δημοψήφισμα επέτρεψε σε όλους να συνειδητοποιήσουν τις πιέσεις1...»

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

 

« Εις την θέλησιν του λαού υποκύπτουν οι άνδρες, εις την θέλησιν της βίας υποκύπτουν τα ανδράποδα»

ΓΑΠ senior Φεβ 1966 -Πλ.Κλαυθμώνος

 

(13.7.2018: Βλέπε κα την "συντροφική" προσέγγιση Μελανσόν για τον εν Ελλάδι ΠΘ→στον επίλογο άρθρου περί την άσκηση 'εθνικής κυριαρχίας' ⇔ απέλαση Ρώσων διπλωματών)

 

-εις ανάμνησιν

«...Το  σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ ο  ήταν ότι σε 48 ώρες, την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφάσιζε το επιπλέον κούρεμα των collaterals των ελληνικών Τραπεζών, ενδεχομένως και την απαίτηση των δανείων που είχαν δοθεί. Πράγμα που θα σήμαινε αρχικά την κατάρρευση της EUROBANK *, ακολούθως ενδεχομένως και της ΕΘΝΙΚΗΣ και ίσως στην πορεία και του συνόλου των Τραπεζών.  Δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα κουρέματος, υπήρχε θέμα κατάρρευσης...»

tsipras 29/7/2015 -στο 'κόκκινο'

* (Ημέρα της Αποταμίευσης -31 Οκτ 2017, προ της έκτακτης γ.σ 3ης Νοε ⇒ Έ κ δ ο σ η  ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης συνολικής ονομαστικής αξίας €950εκ  προς  ε ξ α γ ο ρ ά  προνομιούχων μετοχών κυριότητας του ελληνικού δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας €950.125.000 -καταβάλλοντας και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των ...€125.000 μετρητοίς! // βλ. και εδώ)

-εις ανάμνησιν

«...σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό,  που  ή λ θ ε  μετά το Δημοψήφισμα, είναι παρόμοιο με αυτό που ΑΠΕΡΡΙΨΕ ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Ταμείο για τα επόμενα 30;;; χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους. Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι  β ε λ τι ω μ έ ν ο, όπως το ΕΚΑΣ, το οποίο ΔΕΝ καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ...» 

tsipras 29/7/2015 -στο 'κόκκινο'


 

Γ.

 • ...Σαν παράδειγμα τέτοιων αποφάσεων κόντρα στο κύμα2, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την τελευταία του απόφαση για την ονομασία "Βόρειος Μακεδονία"1. Εξήγησε ότι «Πολλές εθνικιστικές(!!!) δυνάμεις κατήγγειλαν την απόφαση αυτή. Θα ήταν εύκολο να παίξει κανείς με τα συναισθήματα των Ελλήνων. Το αρνήθηκα όμως, προτίμησα να κοιτάξω πιο μακριά: σκέφθηκα το καλό της περιοχής»1

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

 

1

Η Μακεδονία της Κομμουνιστικής Διεθνούς ...βλ. και 3o έκτακτο συνέδριο Σ.Ε.Κ.Ε ⇔ Κ.Κ.Ε // 26.11-3.12 1924

Θα έχουν τη λέξη «Μακεδονία» να καμαρώνουν ότι γειτονεύουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, και έχουν και τον γεωγραφικό προσδιορισμό που τους πιστοποιεί ότι είναι ΔΙΠΛΑ στη Μακεδονία! Και πάνω απ΄ όλα θα τους απαλλάσσει από αλυτρωτικές μανούβρες και διεκδικήσεις. Αλλά υπεράνω όλων, είναι δίκαιη η ονομασία «ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τι πιο δίκαιη, λογική και ιστορικά τεκμηριωμένη ονομασία...;

[...] «Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχε καμία σχέση με την Περιφέρεια της αρχαίας Παιονίας του 358 π.Χ., άλλο που να ήταν δίπλα της. Ούτε έχει σχέση με την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ο Τίτο ονόμασε το 1944. Ούτε μια πιθαμή εδάφους της Μακεδονίας του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν μέρος της αρχαίας Παιονίας, όπως δεν είναι και στην σημερινή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), η οποία κείται εντός των ιδίων συνόρων με την αρχαία Παιονία την πρώην λεγόμενη Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάρη.

Η Μακεδονία στην οποία θα κείται η νεοβαπτισμένη «Βόρεια Μακεδονία», θα είναι ένα κομμάτι της Μακεδονίας της Κομμουνιστικής Διεθνούς, την οποία ο Τίτο και η Κομμουνιστική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας δημιούργησαν το 1944».

(Βλέπε και την κατάληξη της απόφασης 1448/2009 του Αρείου Πάγου –προεδρία Θάνου, νυν ...πρωθυπουργική σύμβούλος // Εξόχως ενδιαφέρων ο "μίτος" προσέγγισης από την νομικό Αριάδνη Νούκα όσον αφορά -σχετικώς- απόφαση του ΣτΕ, απόφαση του ΑΠ, ακυρότητες της Συμφωνίας...)

«Ο  Τ ί τ ο  και οι σύντροφοι του προσδιόρισαν την «Μακεδονία της κομμουνιστικής Διεθνούς» σε τρία Τμήματα: Το ανατολικό Τμήμα της Βουλγαρίας, που ονόμασαν «Μακεδονία του Pirin», το Νότιο Τμήμα, αυτό της Ελλάδος, την γνωστή ελληνική Μακεδονία των 3000 ετών, που το ονόμασαν «Μακεδονία του Αιγαίου» και το Βόρειο Τμήμα που ο Τίτο και οι σύντροφοι του ονόμασαν «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Η Μακεδονία του Βαρδάρη της Κομμουνιστικής Διεθνούς που κείται βόρεια της Μακεδονίας του Αιγαίου, της Ελληνικής Μακεδονίας, είναι αυτή που η «Συμφωνία των Πρεσπών» προτείνει να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο Κράτος με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Η  μ ό ν η  σ χ έ σ η  που η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (FYROM) και της προτεινόμενης «Βόρειας Μακεδονίας» των Πρεσπών - έχουν με τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ελληνική Μακεδονία, είναι ότι  ή τ α ν  και  θ α  ε ί ν α ι  ΔΙΠΛΑ της! [...]

Κρις Σπύρου* -18 Ιουλ 2018

 

   

 

Τα Σκόπια εγγράφουν υποθήκες για τη "νότια Μακεδονία

Κώστας Γρίβας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΡΘΡΟ 13 
Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το
Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας.
i. 
Μερτικό στην οψέποτε ανακηρυχθεί/οριοθετηθεί  ελληνική αοζ -δια του Αξιού...;
(Δέουσα είναι η αναφορά στο ιστολόγιο zcode -επί τούτου)

ii.
[...] Εκτιμάται πως μέσω του Αξιού η διαδρομή από τη Βόρεια Ευρώπη προς το Αιγαίο Πέλαγος θα είναι συντομότερη κατά 1.200 χιλιόμετρα [...] πηγή 
Ενθυμούμεθα την αναφορά Μπουτάρη (8 Ιαν 2018) στις κοινές μελέτες μεταξύ Σκοπιανών-Κινέζων*, Σέρβων-Κινέζων* περί την δυνητική Πλωτή Οδό, η οποία περιλαμβάνουσα και τον Αξιό(ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ύδατα μέχρι τούδε), θα συνδέει το Αιγαίο με τον Δούναβη. Σύνδεση που προσφέρει μία δυνητική εναλλακτική οδό ενεργειακής**, λ.χ, τροφοδοσίας της κεντρικής & βόρειας Ευρώπης -καθ’ οδόν και προς το κλείσιμο του ολιγοετούς, πλέον, χρονικού ‘παραθύρου’ της σχεδιαζόμενης γερμανικής απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια.  
*(«future is in China», κατά τον ‘παρισινό’ reprofiler του ελλαδικού χρέους προς τον esm)  
**(Η ευρύτερη περιοχή και δη το β.Αιγαίο μεταξύ Ζουράφας/Λαδόξερας και Θερμαϊκού -της ενδοχώρας του τελευταίου μη εξαιρουμένης, ‘εικάζεται’ ως πολλά υποσχόμενη, όπως και το σκοπιανό υπέδαφος της ...σεβέρνα)

 

►  ...Νταβός -τέλη Ιαν 2018

18/6/2018 (επομένη «Πρεσπών»...)
By George Soros and Alexander Soros

[...] Last July, the countries of the western Balkans pledged to intensify cooperation. Now they must follow through and create a common market. That would allow the region to modernize financial markets and improve their governments’ finances without policy solutions being dictated from Brussels or Washington. The free flow of people, goods and capital would make the entire region more attractive for investment and strengthen transport and infrastructure. This would create more jobs and help stem the rampant flight of young people to Western Europe. ...the resolution of Macedonia’s dispute with Greece presents a historic opportunity. Both Europe (Britain included) and the United States need to become enthusiastic supporters of this economic union in the Balkans. Such a union would not be a reincarnation of the former Yugoslavia. It would be a loose association of states united by free trade and the movement of people and goods, along the lines of the European Union in its early days. Increased prosperity and cohesion among these states would make them less susceptible to influence — economic, diplomatic or military — from Beijing(ήδη υφίστανται, βλ. ανωτέρω, κοινές μελέτες τόσο με Σκόπια όσο και με Σερβία περί την πλωτή οδό σύνδεσης Αιγαίου-β.δ Ευρώπης), Ankara(...) or Moscow.
The consequences of inaction would be dire. If the Western powers fail to keep the Balkan countries on track toward local cooperation and eventual European Union membership, these states will be pushed, and possibly divided, into the spheres of influence of Russia, Turkey and China, effectively Balkanizing the Balkans once again.

πηγή

 

* 

....

[…] Είχε προβλέψει ο Κρις Σπύρου: όταν θα τελειώσει η διαδικασία της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως και τελείωσε, θα πάρουν τα μαντάτα από τον Πούτιν,  όπως και έγινε -12.7.2018, με την  δήλωση του Λαβρώφ προς τον Κοτζιά. ...Εάν, όμως, η πρόταση της αλλαγής της προσωρινής ονομασίας πάρει την  πλειοψηφία του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ένα έστω από τα πέντε μόνιμα μέλη έχει δικαίωμα να ασκήσει  β έ τ ο.  Εκεί τελειώνει το πανηγύρι.  Αυτό είπε στην Κοινότητα του ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται, ο Λαβρώφ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όταν θα έρθει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη, και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το πανηγύρι θα τελειώσει. Και ότι άλλο διαφορετικό πει, είτε ηγέτης της Ελλάδος, είτε ηγέτης των Σκοπίων, είτε ηγέτης του ΝΑΤΟ,  θα είναι τίποτε άλλο παρά παραπλανητική επιθυμία ανύπαρκτης πιθανότητας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμοςΕίναι μονόδρομος για να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε επιγραμματικά, ο κ. Σπύρου […]  

πηγή -15.7.2018

 

2

     

               ΦΕΚ 136, 23 Ιουν 1995 / Άρθρο 7, παρ. 4 – σελ 231(pdf)

Ιόνιο
...Οι δύο πλευρές(Ελλάδα και Αλβανία) κατέληξαν ο υπολογισμός των 12 ν.μ. να  γίνει από τους Οθωνούς και το  Μαθράκι και  ό χ ι  από τη βορειότερη βραχονησίδα -βράχο
Μπακρέτα στα στενά του Κσαμίλ ή εξαμιλίου- του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων, όπου υπάρχει και φάρος... πηγή

Αιγαίο

Η Ζουράφα ή Λαδόξερα, ξέρα με ...έλαιο στο Β.Α Αιγαίο, αφορά περίμετρο 22m που προσδίδει στην (δυνητική) ελληνική αοζ έκταση 196km2(~700⇒παρούσα έκταση της χώρας). Εμείς βλέπουμε το φάρο της Ζουράφας, οι Τούρκοι τα 196km2... πηγή

  

Βηματισμoί «1919»...; 

 

 • ‘Πατρόν’ γραβάτας  —προ δωροθεσίας Ζάεφ Πρέσπες 17.6.2018

 1. «…παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού. Εμείς όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η  ε π ι μ ή κ υ ν σ η  δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να περάσει ως ελάφρυνση την επιμήκυνση και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, παίζει και πολύ επικίνδυνα παιχνίδια…» Tsipras 2012
 2. Ο πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι προκειμένου να γίνει  β ι ώ σ ι μ ο  το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40- 50%  «το οποίο θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». Tsipras 2013

 

(ΕΕΣΥΠ: Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ⇒  π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος -από 2018, πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: ESM, Ελληνική Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ)

«ο υ δ ε μ ί α  χώρα στον κόσμο, με πιθανή εξαίρεση τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, έχει επιτύχει τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή η υπόθεση αποτελεί και τη μεγαλύτερη  ε π ι σ φ ά λ ε ι α  στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μακροπρόθεσμα»

stournaras -Ιουλ 2018

Άρα, το ...βάσιμον των προσδοκιών περί 'ιπταμένων' α'-γενών πλεονασμάτων 5ετίας και ~40ετίας είναι συνάρτηση μετασχηματισμού της χώρας σε «πετρελαιοπαραγωγό» ή παραγωγό ορυκτού καυσίμου ευρύτερα -γνωστές οι εκκρεμότητες αοζ, το υπερταμείο και ο ειδικός λογαριασμός χρέους...

~ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ...

[Η αναφορά Ρέγκλινγ στο γερμανικό παράδειγμα 'διακριτικής και  μακροχρόνιας' αποπληρωμής της σύμβασης του 1953 εν έτει 2010 -«Κανείς δεν το πρόσεξε τότε, έτσι φαντάζομαι θα γίνει και με την Ελλάδα»(→ESM), παρέβλεψε ότι: Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν στα 32 δισ. μάρκα, σε ΜΟΛΙΣ 23% του ΑΕΠ (⇔ 180%GR). Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. H Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), προέβλεπε «ΚΟΥΡΕΜΑ» κατά 60% και  αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα  κ α ι  η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. -πηγή]

ΕAN φέρ' ειπείν(αναγιγνώσκεται και fair ειπείν ενδεχομένως) η βιωσιμότητα του χρέους, τρέχουσας τάξης μεγέθους, συνδέεται με πραγματικές ανάγκες πλεονάσματος 5,3% αντί 3,5% του αεπ για την περίοδο '18-'22 & minimum 4% αντί 2,2% για την περίοδο '23-'60, τότε ο συναρτώμενος μετασχηματισμός της χώρας θα αφορά τί...;

 

 • ‘Διαβολές leftist’ από την Μασαχουσέτη, Άμχερστ  -των συγκατοίκων στα «χρόνια της αθωότητας», ή ρεαλιστική εκτίμηση της ανάγκης α'-γενών πλεονασμάτων άνω των προβεβλημένων…:

[...]
The debt agreement also compels Greece to run primary budget surpluses of 3.5 percent until 2022, and then by about 2.2 percent until 2060. This means, then, that Greece will be in a state of severe austerity for the next 40 years. In fact, the demand that Greece runs a primary budget surplus of 3.5 percent until 2022 means that the doses of austerity will have to be increased substantially in the years ahead.  This is especially the case since there is interest involved on the repayment of the loans, which means that the actual fiscal surplus is even bigger. 
Indeed, when we take into account interest payments on debt, even at the rate of 1 percent until 2022, the overall fiscal surplus demanded from Greece as part of the so-called “historic” debt deal jumps to around 5.3 percent of the GDP through 2022. But even after 2020, the annual fiscal surplus demanded from 2023-2060 (assuming that the interest rate remains at 1 percent, although it will probably be higher) will be a minimum of 4 percent of GDP. 
(I am obliged to the economist Robert Pollin at the University of Massachusetts at Amherst for pointing out this important detail regarding the impact of interest rates on the actual primary budget surplus…)
such large primary surpluses inevitably bring to mind the condition of Germany at the end of World War I, when the country was forced to run similarly large surpluses in order to finance the reparations demanded by The Treaty of Versailles in 1919. Of course, what happened afterward is now common knowledge — except, apparently, among the German political class and the eurocrats in Brussels.

[...]

«EU’s Debt Deal Is “Kiss of Death” for Greece»

πηγή (α' ανάγνωση: lobbystas)

 

υγ

Recombinant …Ellas!

 

 

 

Το λέγαν Άγια Κυριακή εκείνο το καΐκι,
   που στη σκλαβιά -στην κατοχή- δούλευε στη διαφυγή, πάλευε για τη νίκη.

  Αλεξάνδρεια – Ραφήνα πήγαινε τα χρόνια εκείνα
  και για μπάρκο μες στ’ αμπάρια είχε όλο παλικάρια.

  Τώρα η Άγια Κυριακή στην αμμουδιά σαπίζει
  κι όταν τη βλέπω στο γιαλό, τρέχει το δάκρυ μου θολό και η καρδιά ραγίζει.

 

 

Στίχοι: Κώστας Βίρβος // Μουσική: Μ.Πλέσσας // Ερμηνεία: Ρ.Κουμιώτη

 

    -.-

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 57123456789>Τελευταία»

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'