Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Το Χαμόγελο της Colgate.
1015 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009
01:47

 

 Ημερησία 19/6/2000

H Eλλάδα από χθες το μεσημέρι είναι το 12ο μέλος της ONE, με ομόφωνη απόφαση της συνόδου κορυφής στη Φέιρα της Πορτογαλίας.................O υπουργός Eθνικής Oικονομίας, Γ. Παπαντωνίου (που το βράδυ στο ECOFIN υπέγραψε την ένταξη της Eλλάδας στην ONE) δήλωσε ότι είναι «μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία της νεότερης Eλλάδας» με την οποία «ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική ιστορία, για την οικονομία, αλλά και για την πολιτική».

O κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι «η βασική εξέλιξη είναι ότι θα ζήσουμε σε καλύτερη οικονομία. Mια οικονομία με πιο χαμηλές τιμές, με χαμηλά επιτόκια, με ισχυρό νόμισμα και, κυρίως, μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη. Kαι ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει ένα εθνικό εισόδημα που θα αυξάνεται».   

Ημερησία 27/3/2009

Στην δραματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας κάτι που την έχει κάνει να χάσει την αξιοπιστία της απέναντι στους ξένους και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισήμανε ο ίδιος και σημείωσε πως «κανένας δεν είναι διατεθειμένος να επωμιστεί το βάρος και το χρέος της Ελλάδας σε μια τέτοια περίπτωση».

Ο πρώην Υπουργός υποστήριξε ακόμη πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να μειωθεί το έλλειμμα καθώς ο λαός αδυνατεί να αντέξει τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως έχει εξελιχθεί ο κ. Παπαντωνίου είπε ότι απαιτείται ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε τετραετή βάση με κύριους άξονες θέματα φοροδιαφυγής και σπατάλης δημοσίου, την εξυγίανση του κράτους και των θεσμών.                                      

Μήπως τελικά αποδειχθεί "σωτήρια" η προσέγγιση μεν αλλά όχι η επίτευξη ή η υπέρβαση των 7000 μον.(σύμφωνα με την κυβερνητική εκτίμηση εκείνης της ...μακρινής εποχής) στο αλησμόνητο 1999 και... κατ' αναλογία προσεγγίσουμε την χρεωκοπία αποφεύγοντάς την τελικώς;

Ή είμαστε τόσο γκαντέμηδες ώστε ο χρόνος-δεκαετία που μεσολάβησε τους κατέστησε(τους τότε  "τσάρους") ...αξιόπιστους

Θα τα καταφέρναμε μια χαρά και με τη δραχμούλα...να αντιμετωπίσουμε κίνδυνο χρεωκοπίας και απώλεια αξιοπιστίας απέναντι στους ξένους και το δντ;

 ή μήπως όχι ...;

 http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/487446/Article.aspx

 

Σχόλια

28/03 12:06  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Με τη δραχμούλα θα είχαμε χρεωκοπήσει προ καιρου. Πάλι καλώς που μας τα δίδει "μαυρα" η ΕΚΤ μέσω του δανεισμου των τραπεζών με ενέχυρο τα ομολογα του κράτους και δεν έχει βαρέσει εισέτι το κανόνι.
28/03 15:33  cell
Επιλέξαμε το "σπεύδε βραδέως".Θα μου πείτε το γοργόν-χρεωκοπείν- θα μπορούσε να έχει χάριν;
Δύσκολη μια απόλυτη απάντηση και συνάρτηση,ίσως,του κουράγιου ανασύνταξης και της δυνατότητας αξιοποίησης του όποιου φυσικού μας(;)πλούτου...
Ίσως τελικά να ανταλλάξαμε τη δραχμή με το ευρώ και την ιδιότητα του εν δυνάμει έστω Έλληνα πολίτη με την ιδιότητα του Ευρωπαίου υπηκόου-επιτηρούμενου που ομιλεί τη νεοελληνική και τοποτηρεί μουσεία και παραλίες προς ενημέρωση και τέρψη των... επισκεπτών του.

28/03 21:25  Goldmine
E ρε γλέντια:-)
και πέντε άστρα για επιδότηση της συσκοτισμένης (ώρα γης γαρ) αφασίας μας...
http://www.youtube.com/watch?v=sGauvEZ4nTs
28/03 22:13  cell
Χαίρετε χαίρετε αγαπητή Gold,
Καλό "φωτισμό" νάχουμε με έμπρακτο σεβασμό στον πλανήτη.
Αν περιμένουμε απ' τις "ΔΕΗ" και τα... "λαμπερά χαμόγελα"...
μάλλον προς πηχτά "σκοτάδια" οδεύουμε.
Να είστε καλά.
Stars yours :-)
31/03 20:39  cell
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'