Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Politikαnthropus "habilis" Neoeliniensis...
1429 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009
13:38

Είναι άδικο να αντιμετωπίζει κανείς την εκάστοτε Ελλαδική Κυβέρνηση ισοπεδωτικά σε σχέση με τη συμπεριφορά της έναντι των πολιτών. Μπορεί στο πρώτο ήμισυ του περασμένου αιώνα να λειτούργησε απαξιωτικά σε σχέση λ.χ με την αποπομπή του αείμνηστου Καραθεοδωρή  όμως,προ'ι'όντος του χρόνου παρουσιάζονται σημάδια μείωσης της...απόστασης κυβέρνησης και πολιτών... 

Αγαπητέ κ.Πουλιανέ, δεν θα πρέπει να έχετε …παράπονο!...                                           

Ποια η συνεισφορά των δικών σας ερευνών και ευρημάτων:                                            

…ότι,ονομάσατε και καθιερώσατε το σκελετό του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής,το μεγαλύτερο εύρημα του σπηλαίου όπως λέτε, ηλικίας περί των 800.000 ετών και ως εκ τούτου ενδεχομένως του αρχαιότερου Ευρωπαίου στην Ευρωπαική ήπειρο, ως «Archanthropus Europaeus Petraloniensis»    (35 ετών γέρος για την εποχή, 1,58 μ., με όγκο εγκεφάλου 1220…1230 cc, ευθεία και μακριά μύτη 6,6εκ.)                                     

 ή τον Τριλλιανό επίσης εκ Χαλκιδικής-Νέα Τρίλλια- των 11 συν πλην ενός εκ. ετών!!    ως Homo erectus trilliensis ;

…ότι, εντοπίσατε ίχνη χρήσης φωτιάς ηλικίας 1.000.000 ετών, τα αρχαιότερα στη γη (επί του παρόντος…),πλέον συνομηλίκων ευρημάτων-αποδείξεων καταμερισμού εργασίας,δηλ σε άλλο εργαστήριο φτιάχνει τα λίθινα και σε άλλο εργαστήριο επεξεργάζεται τα οστέινα εργαλεία ; 

…ότι διαπιστώσατε δεξιοχειρία, από τη χρήση- ασύμμετρη στόμωση - των εργαλείων, που ελέγχεται νευρολογικά - η δεξιοχειρία- όπως και η ομιλία (είχαν κάποιο είδος έναρθρου λόγου οι Αρχάνθρωποι…;) από την περιοχή Brocca του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου ;

Αναρωτηθήκατε σε τι αναστάτωση -αν μη τι άλλο…- υποβάλλει η ανατρεπτική έρευνά σας το εκπαιδευτικό σύστημα πανταχού της γης, «υποχρεώνοντάς» το σε ενδεχόμενες…διορθώσεις των σχετικών εγχειριδίων;

Ενδεικτικά…:                                                   

-Μακεδονία αντί Αφρικής Λουσι..φέρουσας,

  ο τόπος Ανθρωπογένεσης ;                               

 (βρε τους μπαγάσηδες τους «Σκοπιανούς» τι «άδηλα οφέλη»-Δώρα να τους επιφυλάσσουν-Δωρίζουμε περί το ΟΝΟΜΑάνευ δημοψηφίσματος...; βλ. υ.γ).

-Πλέον του 1 εκ. ετών η ιστορία της φωτιάς και των χαρακτηριστικών σύγχρονης οργανωμένης κοινωνίας ανθρώπων που καταλαβαίνουν τι θα πει καταμερισμός εργασίας ;(αντί 25 χιλ.ετών για την Ευρώπη και 70 ή 150 χιλ. ετών για την Αφρική)... 

Εσείς τουλάχιστον  …είχατε την τιμή να καθαιρεθείτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας (και όχι από γραμματέα Γ’ τάξης…ως "ετιμήθη" ο αείμνηστος Καραθεοδωρή!) που στο 18ήμερο  (3-21 Απρ. 1967) τηςδιακυβέρνησής του και εν μέσω σωρείας προβλημάτων βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί μαζί σας…Προφανώς μαζί με σας κ.Πουλιανέ «σχόλασε» και η έδρα Ανθρωπολογίας στην Πάτρα, αν δεν απατώμαι.

 Υ.γ 1:

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009 09:55

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Νίμιτς στα Σκόπια τέθηκαν χθες σε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ υπό τον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο της Προεδρίας, στη σύσκεψη εξετάστηκαν αναλυτικά οι προτεινόμενες ιδέες του κ. Νίμιτς και διεξήχθη συζήτηση επ΄ αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, στη σύσκεψη «συζητήθηκε η εκπεφρασμένη αναμονή του Μάθιου Νίμιτς, στη διάρκεια του Αυγούστου, να ακούσει τις απόψεις των ηγεσιών των δύο χωρών, σχετικά με τους τρόπους και τις δυνατότητες εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

«Στη σύσκεψη -συνεχίζει η ανακοίνωση- σημειώθηκε ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει αφοσιωμένη και εποικοδομητική στη διαδικασία, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για τη "μακεδονική" και την ελληνική πλευρά, για την οποία -όπως επισημαίνεται- οι πολίτες της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" θα αποφανθούν σε δημοψήφισμα**».

**: προς "γνώση" και παραδειγματισμό των εν Ελ λάδι, "επιδέξιων-habilis" πολιτικών ταγών...τοις "Ελλήνων" ρήμασι...πειθομένων.

Tα εισαγωγικά στη γνώση παραπέμπουν σε ημεδαπές ρίζες του δημοψηφίσματοςπου ως επιλογή-έκφραση Δημοκρατίας, όμως, εδώ και μερικές δεκαετίες πραγματώνεται μόνο στην αλλοδαπή.

                                                  Πολίτες,Δημοκρατία,Δημοψήφισμα...

 

     Λίγοι καλοί κι αυτοί μοιραίοι // παραιτημένοι κατά βάθος
                        ω με πόση ένταση και πάθος // γίνονται πρώτοι οι τελευταίοι   
           

                                                 

Υ.Γ 2 (01.02.2011):

Από http://visaltis.blogspot.com/2011/01/13.html...

THE PROCESS OF HOMINIZATION
Kunming, China, 31-7-2009
By Drs Aris and Daphne N. Poulianos

Πρόχειρη μετάφραση της πρόσφατης ανακοίνωσης του Άρη Πουλιανού για την εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων

Η εξέλιξη της ανθρωποποίησης
Δρ Άρης Πουλιανός, 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, Κουνμίγκ-Κίνα, 31-7-2009

Ο τίτλος αυτής της εργασίας μπορεί να ακούγεται λίγο ντετερμινιστικός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα ανθρώπινα όντα πέρασαν μια μεγαλύτερη περίοδο ανθρωποποίησης, απ' ό,τι συνήθως οι ιστορικοί πιστεύουν
σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαρξιστών.
Σίγουρα προερχόμαστε από τους πίθηκους, αλλά όχι τους αφρικανικούς. Πριν από 20 εκ. χρόνια ζούσαν στην Ευρώπη πάνω από πενήντα είδη πιθήκων. Αλλά ένας πίθηκος, που ονόμασα Ημιόρθιο Ελλαδοπίθηκο (Helladopithecus semierectus), ζούσε στα δέντρα, δεκαεπτά εκατομμύρια χρόνια πριν (ΑΝΘΡΩΠΟΣ, τόμ. 3, Nο1, Ιαν. 1976, σελ 3 - 30, Αθήνα).

Η γνωστή πανίδα Πικερμίου της περιόδου τού Μειοκαίνου (23-5 εκ. χρόνια πριν), έχει βρεθεί από την Ουγγαρία, μέσω των Βαλκανίων, ως το Ιράν: (Wagner, A1840: Fossile Uberreste Von einem Affen und anderensau getierren aus Griechenland. Abh. Bayer. Akad. Wiss, 3, Μόναχο). Μεταξύ άλλων ευρημάτων, ένα πολύ σημαντικό από εκείνη την περίοδο ήταν ο Πεντελικός Μεσοπίθηκος (Mesopithecus pentelici), ένας επίγειος πίθηκος που έζησε σε μια μεγάλη περιοχή, πέρα από την Ελλάδα. Η μεγάλη του εξάπλωση σε μια ευρεία περιοχή, προϋποθέτει ότι κάποιοι ανθρωπόμορφοι πιθήκοι μπορούσαν να “κατεβούν από τα δέντρα'' (Roghinski, JJ & MG Levin, 1963: Anthropologhia, Moskva, str. 184 με 185), και άρχισαν να περπατούν. Κατά συνέπεια, μεταξύ αυτών των καταβατών, θα μπορούσε να είναι ορισμένες μορφές προγονικές τού ανθρώπου.

Μια απολιθωμένη κάτω γνάθος από την Αττική βρέθηκε από έναν Γερμανό αξιωματικό κατά τα χρόνια της κατοχής (1942), και περιγράφεται από τον G. Von Koenigswald, (1972: Einunterkiefez eines fossilen Hominoiden aus dem Griechenlands unterpliozan. Konikl. Nederl. Akademie Van Wetenschappen. Σειρά Β, 75 , Αρ. 5, σελ. 385 - 394, Άμστερνταμ), φαίνεται να είναι μια προηγμένη μορφή που δεν ανήκει στους Δρυοπιθήκους (Dryopithecinae), και που θα μπορούσαν να αποτελούν επίσης την αρχή των αφρικανικών πρωτευόντων. Ο Koenigswald του δωσε το όνομα 'graecopithecus' (Γκρεκοπίθηκος). Η ηλικία του είναι περίπου 9 εκατομμύρια έτη. Η κάτω σιαγόνα ενός άλλου είδους που βρέθηκε από τη γαλλική αποστολή το 1972 κοντά στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είδος ονομάστηκε Μακεδονικός Δρυοπίθηκος (Dryopethicus macedoniensis). Αλλά είναι από ένα πιο προηγμένο είδος από τους Δρυοπιθήκους, και σύμφωνα με Koenigswald είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τους ανθρωπίδες. Η ηλικία του είναι του Άνω Μειοκαίνου (Vallesian, 6-7 εκ. έτη).

Τέλος, το εύρημα που περιγράφεται στην παρούσα ανακοίνωση, του Ελλαδοπιθήκου (Helladopithecus), είναι το πάνω μέρος τού αριστερού μηραίου οστού κια βρέθηκε από την αποστολή μας το 1974 κοντά στα Θαρούνια, ένα χωριό στο νησί τής Εύβοιας. Η ηλικία του είναι του Κάτω Μειοκαίνου, περίπου 17 εκατομμυρίων ετών, η οποία επιβεβαιώθηκε από την στρωματογραφία του, και φυλάσσεται σήμερα στο Ανθρωπολογικό Μουσείο των Αρχανθρώπων των Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Περιγράφεται πλήρως στη συνέχεια και είναι ενός ημιόρθιου πιθήκου, στην κατηγορία την οποία οι συγγραφείς αποδίδουν το σύνολο παρόμοιων ευρημάτων από την Αττική και τη Μακεδονία.
Το ευρεθέν οστό αυτό έχει 98 χλστ. μήκος (ονομάστηκε ''Α.Ε. - 1''), φαίνεται να ανήκει σε ένα νεαρό άτομο, και όλο το μήκος του (κατ' αναλογία υπολογιζόμενο) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 350 mm. Οπότε το ύψος τού ατόμου πρέπει να είναι περίπου 140-150 εκατοστά. Το βάρος του, σύμφωνα με το δείκτη Debetz (ICVS), πρέπει να είναι περίπου 40-42 κιλά. Ο δείκτης παχύτητας τότε είναι περίπου 22,85. Ο ίδιος δείκτης σε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες είναι 32-33, ενώ για τον άνθρωπο είναι τα 18 -21.

Αλλά μεταξύ όλων αυτών των έμμεσων μεθόδων προσδιορισμού τού ευρήματος, το καλύτερο θα ήταν να μετρηθεί επακριβώς η γωνία στρέψης, προκειμένου να καθοριστεί το ποσοστό της όρθιας στάσης. Έτσι, αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος για τη μέτρηση της γωνίας στρέψης σε ένα σπασμένο μηριαίο οστό.

Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών έδειξε ότι η γωνία θ (στρέψης) του σπασμένου οστού = 18ο-μοίρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο πίθηκος ήταν περίπου 65% όρθιος στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι ήταν λίγο πολύ όρθιος, σίγουρα πιο όρθιος από τους περισσότερους σημερινούς αφρικανικούς πρωτεύοντες πιθήκους.

Ως εκ τούτου, συνάγεται το συμπέρασμα, οτι ο Ελλαδοπίθηκος θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος του γένους Άνθρωπος (Homo).

Τέλος, θέτουμε σε ξεχωριστή οικογένεια όλο το σύνολο των ευρημάτων των Ελλαδοπιθήκων από την Ελλάδα, ταξινομώντας το αμέσως μετά απο την οικογένεια των ανθρωπίδων (Hominid). Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, έχουμε τον πρώτο όρθιο άνθρωπο στη γη, τον Homo erectus trilliensis, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από αυτή την περιοχή τού Αιγαίου, στη ΝΑ Ευρώπη από 13 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Η πάνω από εκατό χρόνια μακρά συζήτηση μεταξύ των ανθρωπολόγων σχετικά με την πολυφυλετική έναντι της μονοφυλετικής προέλευσης των ανθρώπων φαίνεται ότι τελειώνει.

Φαίνεται ότι κάθε βιολογικό είδος στη Γη αναπτύσσεται σε ένα κέντρο και στη συνέχεια εξαπλώνεται.

Η μονοφυλετική προέλευση του ανθρώπου (από τον Ελλαδοπίθηκο στον Homo erectus trilliensis) κατα τη γνώμη μας λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκε και οι άνθρωποι εξαπλώθηκαν από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, και στη συνέχεια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο μεταξύ οι ανασκαφές συνεχίζονται: κοντά στα Πετράλωνα βρέθηκε μέρος τού σκελετού ένος κορίτσιου των 14 ετών, που έζησε περίπου 13.000.000 (εκατομμύρια) χρόνια πριν.


Το νέο εύρημα ονομάστηκε Όρθιος Άνθρωπος Τριλλιανός Δάφνη (Homo erectus trilliensis Daphnae), απο το όνομα της κυρίας που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα, την κ. Δάφνη Α. Πουλιανού.

 

                                          

                                                

 

 

 

Σχόλια

30/08 13:41  cell
Δοκιμή εμφάνισης.
30/08 23:21  Goldmine
Ευχαριστώ σας για την περί Πουλιανού σημαντική ενημέρωση.
Φωτεινή φυσιογνωμία γοητευτική και "εκπληρωμένη"...

Η Γνώση είναι φωτιά και χρήμα...
Έκαψε τον Προμηθέα...
Και οι σύγχρονοι Έλληνες Προμηθείς θα αυξάνονται και θα πληθύνονται...
μέχρι να αποκαλυφθεί η Αλήθεια!
Για τον κόπο και το χρόνο σας
πολλά - πολλά αστέρια!
31/08 00:25  cell
Η σύγχρονη "Αθηνά" μένει να φανεί,
(νόηση Θεού κατά μια έννοια...;)
να συνδράμει τους σύγχρονους Έλληνες Προμηθείς
κι ο δρόμος για το Χρυσό Γένος
("καθ'ομοίωσιν" άνευ...προθέσεως),
αγαπητή μου Gold,ίσως να ανοίξει...για τον Άνθρωπο!
Γοητευτική είναι η επιλογή Archanthropus αντί Homo στη θέση του γένους,
που κάνει ο Πουλιανός στην "ονοματοδοσία" του σκελετού των Πετραλώνων...
Ίσως επανέλθω στο θέμα σε επόμενη ανάρτηση-προέκταση...
Σας καλημερίζω και ευχαριστώ σας,
ευχόμενος καλή εβδομάδα!
04/01 16:43  cell
Το ενδιαφέρον σε αυτή την έρευνα είναι ότι εντοπίστηκαν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια κατοίκησης της Κρήτης πριν από τη Νεολιθική περίοδο (7000-3000 π.Χ.), κάτι που δεν ήταν ώς τώρα γνωστό παρά τη μακρόχρονη διερεύνηση της κρητικής προϊστορίας. Μάρτυρες της φιλόξενης για τον άνθρωπο κρητικής γης είναι τα παλαιολιθικά εργαλεία που βρέθηκαν στα πρανή κατακρημνισμένων σπηλαίων και συγκεκριμένα σε ανυψωμένες θαλάσσιες αναβαθμίδες, που οι γεωλόγοι χρονολογούν στα 130.000 χρόνια.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=237996
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'