Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Η Ελλάδα κινδυνεύει από δεύτερη άλωση κι εσείς θα το επιτρέψετε;
1165 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010
02:49

Παρούσα είναι  η Εαρινή  Ισημερία ως και η...διάθεση (ποίων;) "Ισημερινοποίησης" της Ελλάδας...

Ανοιχτή επιστολή του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου,
στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδεσπότες :

 

«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες.

 Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.
Γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 –δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.
Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα.

Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία.

Απευθύνομαι σ’ εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.
Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.
Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.
Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.
Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.
Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ’ ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα…


Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!


Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!
Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις!
Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!
Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!


Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!


Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια…


Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.
Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.
Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.
Θα το επιτρέψετε;
Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ;

Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ’ αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;


Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!"

 

 

Καλή Ανάσταση να έχουμε!

 

 

                                  

                                              Μεθυσμένη πολιτεία...

                                                        Μουσική Μανώλης Μικέλης
                                                        Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος
                                                        Ερμηνεία: Άννα Βίσση

 

 

Πηγή της επιστολής:

 

http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_9949.html

Σχόλια

21/03 11:36  Goldmine
Χαίρε, αγαπητέ cell!
Ευχαριστίες για την "κραυγαλέα" ανάρτηση που αλλιώς δεν θα υπέπιπτε στην αντίληψή μου.
Kάθε ελληνική φωνή, δυνατή, μέτρια ή χαμηλότερη, εκτελεί "ιεραποστολικό έργο", αυτή τη στιγμή. Και ο Δημήτρης Ιατρόπουλος έχει στεντόρεια φωνή.
Δεν υπάρχουν αυτά που μας χωρίζουν.
Όλους, αυτή την ύστατη ώρα, μας ενώνει ο κοινός καημός, να μη δούμε τα χειρότερα και να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και σθένος την κατάσταση. Μέσα μας πρώτα, στο περιβάλλον μας μετά, στην κοινωνία μας μετέπειτα.
Καλημέρα σε όλες τις ελεύθερες -ακόμη- φωνές των Ελλήνων!
Υστερόγραφο: Στη δική μου συνείδηση δεν υπάρχουν Συνέλληνες, Υπερέλληνες, Νεοέλληνες και Ελληναράδες. Υπάρχουν απλά [ΈΛΛΗΝΕΣ] τουλάχιστον εδώ και 3.500 χρόνια. Η συνέχεια του
εθνους βαραίνει όλους εμάς, όλους! Κανείς δεν περισσεύει.
Επίτρεψέ μου, μιας που το επίπεδο του μπλογκ το "σηκώνει", να ανασύρω το Πυθαγόρειο τρίπτυχο της αυτοεξέτασης: "Ποι παρέβην, τι δ' έρεξα, τι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη;". (Και για όσους δεν γνωρίζουν αρχαία ελληνικά: "Τι κανόνα παρέβηκα, τι είπα, τι δεν έκαμα που έπρεπε να κάμω;"
Για την πατρίδα...
21/03 19:50  cell
«Υπάρχουν απλά [ΈΛΛΗΝΕΣ] τουλάχιστον εδώ και 3.500 χρόνια.»
Υπογραμμίζω το…τουλάχιστον,
προς «τέρψιν» των αρνουμένων της μακροβίου συνέχειας του Ελληνισμού... ενταύθα!
«Μαρτυριάρες»,πέραν της Ελληνικής γλώσσας , τα «ΔΕΗ»-μιτοχόνδρια εντός του κυττάρου ως παρακαταθήκες ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ μιας κοινωνίας πληροφορίας (μιτοχ.dna) αμιγώς μητρικής προέλευσης για τους… ιθαγενείς!
Πρόσφορο, ενδεχομένως, πεδίο αναζήτησης κρίσιμων …μίξεων «ειδογένεσης»
τα (απω)ανατολικότερα γεωγραφικά μήκη!...
Είτε in vivo είτε in vitro
(«κατασκευές» του σωλήνα…) ενδεχομένως…;…!

«Η συνέχεια του έθνους βαραίνει όλους εμάς, όλους!»
ΟΛΟΥΣ!...έτσι ακριβώς! Υπό το Πυθαγόρειο πρίσμα της αυτοεξέτασης και «ακούοντες»-συμμετέχοντες …ΟΜΟΥ!

Χαίρετε αγαπητή Gold, να είστε καλά!

Υ.Γ:
Γ.Α.Παπανδρέου από το βήμα της 8ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=143776) :

«…Ζούμε έναν ιδιότυπο πόλεμο. Και όταν έχεις πόλεμο, ζητάς να πάνε στο μέτωπο όλοι, ανάμεσά τους και απλοί άνθρωποι που σε τίποτα δεν φταίνε για το γεγονός ότι προκλήθηκε πόλεμος...»

Να βάλουμε κ.Πρωθυπουργέ «πλάτη» ΟΛΟΙ λαμβάνοντας υπ’ όψιν ,όμως, την παρουσία ισχυρών «πλατιαίων μυών» και δυνατότητας κρίσιμης στήριξης μάλλον στις 4 ομάδες όπως περιγράφει ο ποιητής, παρά στους «απλούς ανθρώπους» που «σε τίποτα δεν φταίνε για το γεγονός ότι προκλήθηκε πόλεμος...».
Ευσεβείς πόθοι του ποιητή…;

Είθε η αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων ( «λεφτά υπάρχουν…» ) και μετεκλογικής σας πρακτικής( μεταναστευτικό- «πιστόλια πάνω στο τραπέζι» και άλλα ευφυή μη ψηφισμένα τον Οκτώβρη του ‘09) να μη ρίξουν το «πλοίο» στα βράχια…η τελική ευθύνη του «πηδαλίου» ανήκει στον «καπετάνιο».
Τη…διεκδικήσατε και το εκλογικό σώμα, σας την εμπιστεύτηκε!
Τιμήστε με συνέπεια προς τα προεκλογικώς εξαγγελθέντα την πρόσφατη εντολή!...
των ιθαγενών, των στερουμένων εισαγωγικών!


Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'