Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ποιούς ενόχλησε η "ΦΙΛΙΑ" ;
771 αναγνώστες
Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010
21:24

                      ...πέρα από τους γαύρους και τις σαρδέλλες...ενδεχομένως;            

                  

Μισή, μόλις, ώρα μετά την έναρξη της ερευνητικής αποστολής τους στο ΒΑ Αιγαίο, επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ πήραν την εντολή να διακόψουν την έρευνά τους! Σύμφωνα με ανεπίσημες αλλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η εντολή ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο δεν επέτρεψε στο ερευνητικό αλιευτικό πλοίο «ΦIΛIA» να πλεύσει στα διεθνή ύδατα, σε απόσταση, δηλαδή, μεγαλύτερη των 6 ναυτικών μιλίων από την Τουρκία, σε χώρο, όπου επιτρέπονται επιστημονικές αποστολές.

http://www.patris.gr/articles/188680?PHPSESSID=ck3iotcsqhobdhapt6i92rm1p6

Κι ενώ η ερευνητική αποστολή του «Φιλία» διακόπηκε λόγω … ανωτέρας βίας μία τουρκική φρεγάτα κινήθηκε κατά σκάφους του Λιμενικού Σώματος προσπαθώντας να το εμβολίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική δολοφονική απόπειρα σημειώθηκε προχθές λίγα ναυτικά μίλια έξω από την Ψέριμο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος του Λ.Σ διασώθηκε και δε βούλιαξε μόνο χάρις στα αντανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

http://www.patris.gr/articles/188680/122143

Σχόλια

08/10 11:00  cell
Την ταυτόχρονη ακύρωση του τουρκικού casus belli (αιτία πολέμου) αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και της σχετικής απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου προτείνει ο Ιμπραΐμ Καλίν, σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Καλίν εκθειάζει τη «διεθνιστική» πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και εκφράζει αισιοδοξία για την προοπτική παράλληλης μείωσης των στρατιωτικών εξοπλισμών στις δύο χώρες.
.................................................................................................................

– Κάτι τέτοιο θα σήμαινε να παραιτηθεί η Ελλάδα από ένα νόμιμο, βάσει του διεθνούς δικαίου, δικαίωμα με αντάλλαγμα να παραιτηθεί η Τουρκία από μια απειλή. Σας φαίνεται δίκαιη μια τέτοια ανταλλαγή;

– Είναι δίκαιη, γιατί το ουσιαστικό ζήτημα, αν διευρύνουμε τον ορίζοντα του προβληματισμού μας, είναι πώς θα μοιραστούμε το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, και να δούμε όλα τα άλλα ζητήματα -εμπόριο, μετανάστευση, πάλη κατά της τρομοκρατίας κ.λπ.- ως μέρος μιας συνολικής διευθέτησης.
.........................................................................................................................
Σήμερα στις 11.00 ο κ. Καλίν και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ θα συμμετάσχουν σε ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ στο υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100020_08/10/2010_417900

ΕΛΙΑΜΕΠ, ΥΠ.ΕΞ,
καλώς να τους δεχθείτε!
" να παραιτηθεί η Ελλάδα από ένα νόμιμο, βάσει του διεθνούς δικαίου, δικαίωμα με αντάλλαγμα να παραιτηθεί η Τουρκία από μια απειλή " ;;;

"Εις την θέλησιν του λαού υποκύπτουν οι Άνδρες,
εις την θέλησιν της βίας υποκύπτουν τα Ανδράποδα! "
Γ.Π παππούς
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'