Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ελλάς in Vitro. Οι σκοτεινοί όροι του δανεισμού της τρόικας.
977 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
01:06

Στην προσπάθεια κατανόησης του τι υπογράφεται ερήμην ημών,ενδεχομένως και των κοινοβουλευτικών "μας" αντιπροσώπων, ενδιαφέρον έχει το κάτωθι βίντεο-λινκ με τις απόψεις του Ν.Μαριά (καθηγητή θεσμών Ε.Ε)  σε σχέση με τη σύμβαση δανεισμού των 110 δις ευρώ από ΔΝΤ-15 χώρες ΕΕ-ΕΚΤ(τρόικα) :

 Οι Σκοτεινοί Όροι του Δανεισμού της Τρόικας(κλικ)

Ενδεικτικά (εάν καλώς αντελήφθην) σύμφωνα με τα λεχθέντα υπό του κ.Nότη Μαριά :

Τη σύμβαση δανεισμού της χώρας υπέγραψαν και 15 χώρες της ΕΕ (και η Γερμανία). Ακριβέστερα υπέγραψαν 14 χώρες και μια γερμανική κρατική τράπεζα (...;).Προς τι η διαφοροποίηση της Γερμανίας ; Ελέω Μάαστριχ-απαγόρευση "βοήθειας"(με... 4.5%), ρόλος  κακού στην προοπτική αδυναμίας εξώφλησης από την Ελλάδα...;Τιτλοποίηση του δανείου από την τράπεζα-> αγορές(δε λείπουν οι καλοθελητές-δυνάμει αγοραστές πέριξ της χώρας)...;

 

Το «Slaughter and May» είναι το γραφείο Λονδίνου που ανέλαβε να διαμορφώσει τη Δανειακή Σύμβαση, με βάση απόφαση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Αυτός που χειρίστηκε την υπόθεση είναι ένας σημαντικός εταίρος του γραφείου,ένας senior partner, και ειδικός επί των πτωχεύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

 http://www.dsa.gr/word_docs/daniaki%20SYMBASImail_Layout%202.pdf σελ36

Νόμος 3068/2002 : Απαιτητά -λόγω κατάσχεσης κατόπιν δικ. απόφασης εν Ελλάδι- γίνονται περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου "εντός συναλλαγών".

Σύμβαση : Το δικαστήριο (στην περίπτωση αδυναμίας πληρωμής), στην ΕΕ. Το Δίκαιο που θα εφαρμοστεί, το Αγγλικό(απαγορεύει την κατάσχεση περιουσίας του κράτους). Άρθρο 14 της σύμβασης: Άρση της ασυλίας του παραπάνω "ακατάσχετου".

"Πραξικόπημα" : Υπογραφή σύμβασης στις 8.5 . ΦΕΚ-εξουσιοδότηση υπογραφής, στις ...11.5.

(μπορείς να υπογράφεις "κ".Παπακωνσταντίνου και να...ανακοινώνεις στη βουλή τα υπογραφέντα)...

* Η σύμβαση δεν έχει έρθει προς κύρωση(180 ψήφων) από τη Βουλή.

Η μονομερής επιδίωξη αναδιαπραγμάτευσης χρέους(συνεπαγόμενη και διερεύνηση Χρεογονίας; θέλει Αρετή και Τόλμη...) ή στάση πληρωμών  προαπαιτεί και άμεση εξώφληση των ήδη πραγματωθεισών εκταμιεύσεων, άλλως ...ενεργοποίηση άρθρου 14 στην κατεύθυνση της κατάσχεσης. Καταγγελία της σύμβασης,με ισχύ του αρ.14, ισοδύναμα προβλέπεται και στο ενδεχόμενο αδυναμίας ικανοποίησης των παράλληλων ομολογιακών λήξεων.

Αναδιαπραγμάτευση  ή στάση πληρωμών, λοιπόν, στο χρόνο και με τον τρόπο των ...ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

 

                                                 

Οργανωμένης χρεωκοπίας πείραμα εν Ελλάδι. Προπομπός "ήπιας" εξόδου από την Ε.Ε και παραδειγματισμός ενδεχομένως των συναφώς δυστροπούντων  ή ...δυσπραγούντων (κατά Βέμπερ), με συνέχεια για τα περαιτέρω στη σύνοδο κορυφής προσεχώς !

 

Δε θα μπορούσε να λείπει το ...κερασάκι του φακέλου:

Έξοδα Φακέλου σύμβασης δανείου ...400 εκ ευρώ (0,5% επί των 80δις)!

*(Ενίοτε οι φάκελοι επιστρέφονται στον αποστολέα με την ένδειξη "Χωρίς παραλήπτη".    It's up to parliament, ή σε  νεοΕλληνική παράφραση ...η τσάπ' του πολίτη, εφόσον το πάρλιαμεντ αντιπροσωπεύει τον πολίτη....).

 Υ.Γ :


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης στο περιοδικό Επίκαιρα. Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα που σχολιάζει την σημερινή κατάσταση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τη σημερινή οικονομική κρίση εσείς πως την εκλαμβάνετε, κύριε Καρακατσάνη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι το χειρότερο κόλπο που έχω δει. Είναι ένα κόλπο που το κάνουν τώρα τελευταία και γεμίζουν λεφτά αυτοί που έπρεπε να είναι κρεμασμένοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας λυπεί το γεγονός να βλέπετε τη χώρα σε τέτοια εξαλίωση; Καταστήματα βάζουν "λουκέτο", νέοι φεύγουν μετανάστες. Υπάρχει η άποψη ότι βρισκόμαστε στα χρόνια της δεκαετίας του '50....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν σκεφτείς ότι το '50 ήταν λίγο μετά τον Εμφύλιο, δεν μπορώ να καταλάβω αν τα προηγούμενα τελευταία χρόνια είχαμε εμφύλιο για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα.Είμαστε, δυστυχώς, κατεστραμμένοι σαν να έχουμε ακόμα εμφύλιο. Δυστυχώς, οι κολπατζήδες δημιουργούν συνεχώς νέα κόλπα. Οι κερδοσκόποι μας δίνουν δάνεια συνεχώς. Αυτοί θα παίρνουν τους τόκους, όμως το κεφάλαιο, που χρωστάμε θα μένει συνεχώς εκεί, ακούνητο. Δηλαδή, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής χρήματος, κι εμείς όλοι είμαστε μηχανές σε αυτό το σύστημα Μερικοί από εμάς θα είναι και μηχανές σε αχρηστία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν πλέον έντονες αντιδράσεις για την στάση των εργατοπατέρων και των συνδικάτων, τα οποία δεν αντιδρούν απέναντι σε αυτά τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τους εργατοπατέρες ένοιωθα πάντα αποστροφή. Δεν φωνάζουν τώρα, γιατί για πρώτη φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εξαρτημένοι. Τώρα δεν μιλάει κανείς. Αλλά ο ίδιος ο λαός θα μιλήσει και ελπίζω να μην μιλήσει πολύ άγρια. Αυτοί πολεμάνε να πουν το μαύρο άσπρο.
http://online-pressblog.blogspot.com/2010/10/blog-post_8885.html

 


 

 

 

Σχόλια

17/10 21:14  cell
Το «Slaughter and May» είναι το γραφείο Λονδίνου που ανέλαβε να διαμορφώσει τη Δανειακή Σύμβαση, με βάση απόφαση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για να υποστηρίξει την Ελλάδα.

Αυτός που χειρίστηκε την υπόθεση είναι ένας σημαντικός εταίρος του γραφείου,ένας senior partner, και ειδικός επί των πτωχεύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

http://www.dsa.gr/word_docs/daniaki%20SYMBASImail_Layout%202.pdf σελ36

«Slaughter and May»
"Σφαγή και Μάιος",
αυτές οι συμπτώσεις...χρόνου.
30/10 00:18  cell
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση.

Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/uparxei-mia...-alaska-se-petrelaio-sto-kritiko-pelagos
22/12 23:28  cell
Κρατούμε μικρό καλάθι και αναμένουμε...επιβεβαίωση ή διάψευση του κάτωθι:

"Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυση..."

http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/12/blog-post_6492.html
05/01 16:41  cell
Ανοικτό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, παρά το πακέτο στήριξης, λέει ο κ.ρογκόφ (δολ!)

-εάν η ελλάδα αναδιάρθρωνε το χρέος πριν ψηφίσει το μνημόνιο, τότε οι πιστωτές θα συρόντουσαν σε συνδιαλλαγή χωρις να εχουν αλλα εχεγγυα πέραν των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους! θυμηθείτε οι καμμένοι από το χρηματιστήριο, τι διαολο κανατε τις μετοχες που ειχατε χρυσοπληρωσει; ακριβώς ότι θα έκαναν τα ομόλογα αυτοί που τα κατείχαν. (οι φίλοι της “νέας διακυβέρνησης” βέβαια, γνώριζαν τις πασοκικες μεθοδεύσεις και θησαύρισαν με τα cds). αντίθετα η επαναχρηματοδότηση της χώρας θα ήταν πλέον δική τους αναγκαιότητα, όπως μια τράπεζα επαναχρηματοδοτεί τον λαναρα για να συνεχίσει τη λειτουργία του μπας και πάρει κάτι πίσω. ποσο πιο απλα το θελετε;

-τωρα όμως, μετα το ναι, εάν η ελλάδα πάει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι νεοι πιστωτές της που “εξαγόρασαν” τις υποχρεώσεις, έχουν προσημειώσει εθνικη περιουσια. εθνικα εσοδα, εθνικους πορους. όλα αυτά μάλιστα, χωρίς δικαίωμα αναστροφής από την ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα οποιασδήποτε προσφυγής. ετσι, οι νεοι πιστωτες, εχουν το δικαιωμα να κατασχεσουν οποιοδηποτε περιουσιακο στοιχειο η πορο της ελλαδας χωρις καν να προσφυγουν στα ελληνικα δικαστηρια.
http://olympia.gr/2011/01/05/%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84/#more-47080
12/02 19:40  cell
'Εγινε χαμός...

[ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ
ΣΥΜΒ. ΤΙΜΗ ΜΕΤ. % ΔΙΑΦ. ΟΓΚΟΣ
ΑΤΕ 0,85 11,84 0,09 811.830
ΤΤ 3,42 9,27 0,29 758.857]

όταν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τρόικας[11.02.11], ότι :

"Ας πάμε τώρα σε ένα νέο τομέα.. Με σκοπό την μείωση του χρέους και την υποστήριξη της ανάπτυξης και επενδύσεων, είναι απαραίτητη η σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει ένα αναλυτικό σχέδιο, που πρέπει να οριστικοποιηθεί, με στόχο αποκρατικοποιήσεις 50 δις για την περίοδο 2011-2015.
Το 2011-2012 θα πρέπει να περιλαμβάνει την 15 δις ευρώ.
Τα πιο πάνω μας τα είπε τρεις φορές για να τα εμπεδώσουμε ..

Προσέξτε τι είπε ο επίτροπος της Ε.Ε. Deroose :

"Η κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου έχει συμπληρώσει μια λίστα από δημόσια ακίνητα και μέσα με εμπορική αξία.."
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (υποτιτλισμένο)
http://www.youtube.com/watch?v=QAeeHvsMDFg
πηγή
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html
08/06 13:28  cell
Δείτε τα όσα απίστευτα αποκάλυψε ο κ. Κουκουλόπουλος, πριν λίγες ώρες στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” :

http://tinyurl.com/5vnnwhb

"Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !
Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας…να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια…
Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή…"

Στο χρόνο και με τον τρόπο των...ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!
[βλ. ανάρτηση ανωτέρω].

...
Next...

“Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει παντελόνια για να μην πω όρχεις”,
είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης, προσθέτοντας
“‘Οσοι ξεγέλασαν το λαο πήγαν στο Γουδί. Αν ξεπουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα και δημόσια περιουσία στη Θράκη να το σκεφτείτε καλά”.
http://tinyurl.com/6ce4qd3
-------------------------------------------

Οψίμως "κύριοι"!...Οψίμως!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'