Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Η Δύναμη της Ειλικρίνειας.
1315 αναγνώστες
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010
13:01

ΗNIOXO Τεθρίππου να φέρει τη Νίκη στην Αθήνα και όχι το βραβείο Quadriga (τέθριππο φέρον τη Νίκη στο Βραδεμβούργο)  χρειαζόμαστε μάλλον, εμείς οι "παραλήπτες" της αφιέρωσης του βραβείου εκ του πρωθυπουργού εν Ελλάδι!

Βράβευση στην κατηγορία: "Η Δύναμη της Ειλικρίνειας"!

Η ειλικρίνεια είναι ανελαστική έννοια μάλλον. Ειλικρινής έναντι πάντων... Πιθανώς οι εγχώριοι "εντολείς" του πρωθυπουργού να έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες ειλικρινείας του...

"In Europe – to take another example – if the Greek government had decided to intervene with corrective action as early as autumn 2009, having just discovered the budget hole left by its predecessor, it could have avoided the sovereign debt crisis and the drastic adjustment programme which it then had to put in place under pressure from the markets." 

Τουτέστιν...

διορθωτικές δράσεις προς την τρύπα του προϋπολογισμού που κληρονόμησαν, άμα τη αναλήψει το φθινόπωρο του 2009, μπορούσαν να εμποδίσουν την κρίση χρέους και την εφαρμογή του δραστικού προγράμματος (...μνημόνιο) προσαρμογής υπό την πίεση των ...αγορών. 

Τάδε έφη: Lorenzo Bini Smaghi, Member of the Executive Board of the ECB

 

                                    

[Μπορείτε να λέτε από σήμερα: "είμαι Βερολινέζος", κ.Παπανδρέου]

Ιωσήφ Άκερμαν

                              "Η Ελλάς Ευγνωμονούσα", εν τέλει απούσα από το Μ.Μ...

             Η δύναμη της ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ! σε διακαναλική συνέντευξη απόψε στις 21:00.

 

  

Η δύναμη της ...ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ! σε προεκλογική συνέντευξη του 2009.


24.1.2013

 

Εμμένει η Ζωή Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν μόλις 3,9%

Ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα στην Ευρωζώνη είχε, σύμφωνα με την κ. Ζωή Γεωργαντά, η Ελλάδα το 2009. Μόλις 3,9%. Αυτό, τουλάχιστον επικαλέστηκε το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ και εξ αυτών που πρωταγωνίστησαν στις καταγγελίες για τη διαχείριση του νυν επικεφαλής της Στατιστικής κ. Ανδρ. Γεωργίου, σε χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις της. Η κ. Γεωργαντά επανέλαβε χθες (Real) τη θέση της ότι το έλλειμμα «φούσκωσε» για να ενταχθεί η χώρα στο Μνημόνιο με απώλειες για τη χώρα που υπερβαίνουν τα 28 δισ. ευρώ. «Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα Μνημόνια», ανέφερε η κ. Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα Μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Εβαλαν τον δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά. Κ 


22.10.2014

                                                                                                                               lobbystas.gr                

            -.-

 

Σχόλια

25/10 19:02  cell
«Δυστυχώς έχετε πολιτικούς που ευχαρίστως τονίζουν το αίσθημα των πολιτών ότι είναι αβοήθητοι και δεν έχουν άλλη επιλογή...

...έχουμε μια κρίση που δημιουργήθηκε με πλήρη συνέργεια του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και το ίδιο συνέβη και με την Αργεντινή, όπου είχαμε μεγάλες τράπεζες, όπως η City Bank, η Goldman Sachs, να δημιουργούν το οικονομικό πρόγραμμα για τη χώρα πριν από την κρίση. Ακόμη και μετά από το ξέσπασμα της κρίσης υπήρχε η άποψη του «νοσηρού πληθυσμού» και της παθολογίας της ψυχολογίας στο έθνος.».

http://m-epikaira.gr/2010/10/%CE%BD%CE%B1%CF%8C%CE%BC%CE%B9-%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CE%BA/
26/10 11:28  cell
έτσι το δεύτερο ερώτημα είναι πώς προστατεύονται οι καταθέτες των τραπεζών, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, σε περίπτωση που λάβει χώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η νομοθεσία περί έκδοσης καλυμμένων ομολόγων αποτέλεσε το πρώτο βήμα στη διαδικασία οριστικής εξασφάλισης των δανειστών από το ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμής τους από την ελληνική πλευρά (εν προκειμένω τις ελληνικές τράπεζες), δημιουργώντας ένα μηχανισμό υποθήκευσης ελληνικής ιδιωτικής περιουσίας και εξασφαλίζοντας νομικά το δικαίωμα των δανειστών να έχουν πλήρη εποπτεία της εικόνας των δανειοληπτριών τραπεζών και έλεγχο στην ‘πισίνα’ των περιουσιακών στοιχείων που τους κάλυπταν.

Το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα για τους δανειστές της Ελλάδας ήταν η εξασφάλιση τους από το ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμής τους από το ελληνικό κράτος, μέσω της ψήφισης μίας αντίστοιχης με αυτής των καλυμμένων ομολόγων νομοθεσίας.

http://olympia.gr/2010/10/25/%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%80%cf%89%cf%83-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84/#more-35825
02/11 15:19  cell
Η ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ας μείνουμε πρώτα στην εικόνα, στο θεσμικό πρωτόκολλο.
Η αντιαισθητική των δύο κολλημένων Τραπεζιών μπορεί να ταιριάζει στο Τουρκομπαρόκ, σε Βαλκάνιους, σε χαρτοπαίκτες της στιγμής, όχι όμως στην αισθητική της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στο αισθητικό , θεσμικό πρωτόκολλο της.
Σε φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να έχουμε διαμαρτυρίες από την Ένωση Βιομηχάνων, τις Ενώσεις Επίπλου, τους Αρχιτέκτονες Εσωτερικών χώρων, τα ανάλογα τμήματα των Πανεπιστημίων, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, τα τμήματα ιστορίας της Τέχνης, τους Ζωγράφους. Σίγουρα δεν θα αισθάνονται καλά με το θέαμα ο Πραξιτέλης, ο Ικτίνος, ο Περικλής, οι Μάστορες της Ρωμανίας, ήταν γνωστοί μέχρι την Ινδία, ο Πικιώνης και η Μαρία Κάλας.
Η αντιαισθητική του υιού Παπανδρέου εκτός των άλλων πλήττει την οικονομία της χώρας.
Είναι η πλέον ΚΙΤΣ ομάδα που εγκαταστάθηκε ποτέ στους θεσμούς. Το κακό άρχισε με την πλαστική σακούλα στον Μπούς στον Λευκό Οίκο. Σε άλλη χώρα θα τους αποστράτευαν από τότε. Εδώ τους συντήρησαν εξωθεσμικοί κύκλοι.
Άλλη πλευρά της λεγόμενης συνέντευξης η γνωστή χρόνια λεκτική – μορφωτική πενία. Όλο και όλο 150 λέξεις επαναλαμβανόμενες με το ζόρι. Με τα τσιγκέλια έλεγαν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά νομίζω και σε όλη την Ελλάδα παλαιότερα.
Ας μείνουμε όμως σε μια άλλη πλευρά. Το 2000 0 υιός Παπανδρέου συμπρωθυπουργεύων με τον Σημίτη είπαν «Στις εκλογές θα ψηφίσει το χρηματιστήριο και η SIEMENS». Τώρα λέει «στις εκλογές για την Προκρούστεια μεταρρύθμιση θα ψηφίσουν οι δανειστές, οι τοκογλύφοι» όχι οι Πολίτες.
Είμαστε πολύ μακριά από την Δημοκρατία. Μιλώ στο βιβλίο μου για το ΚΚΚΑΣΟΡ για αυτό το αντιδημοκρατικό πέρασμα. Γιατί δεν το διδάσκουν στο Πάντειο, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Δεν νομίζω ότι αυτή η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική της Ελλάδας, των Ελλήνων, των προσδοκιών και των σύγχρονων δυναμικών τους.
Είναι μια ξένη εικόνα και πρέπει να απομακρυνθεί σύντομα.
Πολύ κακό έκανε επί δεκαετίες.
[Polis-Agora,Μιχάλη Χαραλαμπίδη]
22/12 15:25  cell
Μετά την ένταξή του στους εκατό μεγάλους διανοητές της εποχής μας,
ο Γιώργος Παπανδρέου καλπάζει πλέον στο διεθνές στερέωμα και ποιος μπορεί να τον σταματήσει!
Το θυμάστε βέβαια το «Focus», αυτό το βαθιά
φιλελληνικό έντυπο που την περασμένη άνοιξη δημοσίευσε στο εξώφυλλο
την Αφροδίτη της Μήλου με το μεσαίο δάχτυλο προτεταμένο... Ε, αυτό το
ίδιο περιοδικό, εναντίον του οποίου ξιφούλκησαν υπουργοί, βουλευτές
και ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζει στο τελευταίο τεύχος του τον
Γιώργο Παπανδρέου «σωτήρα των Ελλήνων» και τον κατατάσσει στους
«Καλύτερους του 2010».

Η διάκριση δεν αφορά ούτε δρομείς Μαραθωνίου ούτε κολυμβητές ούτε ποδηλάτες. Αφορά διαχειριστές κρίσεων και ο
Γιώργος παίρνει παγκοσμίως την τέταρτη θέση και τον χαρακτηρισμό
«Σωτήρας των Ελλήνων».
Είναι το δεύτερο βραβείο που παίρνει ο Γιώργος από τη Γερμανία μέσα σε λίγους μήνες.
Κατά τα άλλα, όπως λέει η κυβερνητική προπαγάνδα, είναι... σε πόλεμο με τη Μέρκελ!
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=16565&catid=33
25/02 12:11  cell
Μακροσκελή συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δημοσιεύει η σημερινή (24-2), ευρείας κυκλοφορίας, εφημερίδα BILD - ZEITUNG υπό τον τίτλο «Βάζουμε στοίχημα ότι δε θα ξεπληρώσετε ποτέ τα χρέη σας» και υπέρτιτλο «Η εφ. Bild συνάντησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και του έθεσε άβολες ερωτήσεις».
Παρατίθεται το κείμενο της συνέντευξης:
(...)
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/bild-zeitung.html
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'