Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Περί εκλογών ρήσεις και... exit polls 2010.
729 αναγνώστες
Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010
03:21

Τρείς ημέρες, για το πρώτο εκλογικό ραντεβού με τον Καλλικράτη.

 «Μία εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να δώσει σε μία χώρα μια σταθερή αίσθηση κατεύθυνσης εάν έχει δύο, ή και περισσότερα πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν απλώς διαφορετικά ονόματα, αλλά στις αρχές και στους στόχους τους είναι τόσο όμοια όσο δύο πράσινα μπιζέλια» Φρανκλίνος Ρούζβελτ (1882 - 1945), πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, κυβέρνησε τη χώρα τα χρόνια της μεγάλης ύφεσης.

«Η δημοκρατία είναι μια μορφή διακυβέρνησης που αντικαθιστά την εκλογή από τους ανίκανους πολλούς με τον διορισμό από τους διεφθαρμένους λίγους» Τζορτζ Μπέρναρντ Σο (1856 - 1950), Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας.

«Κατά τα φαινόμενα, δημοκρατία είναι ένας τόπος στον οποίο διεξάγονται πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, που έχουν μεγάλο κόστος, χωρίς να υπάρχουν σημαντικά ζητήματα, και με υποψηφίους που εναλλάσσονται μεταξύ τους» Γκορ Βιντάλ, 84 ετών, Αμερικανός λογοτέχνης, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και πολιτικός.

«Δώσε την ψήφο σου σε εκείνο που σου υπόσχεται τα πιο λίγα. Θα σε απογοητεύσει λιγότερο» Μπέρναρτ Μπαρούκ (1870 - 1965), Αμερικανός χρηματιστής και πολιτικός σύμβουλος.

«Τα πιο πολλά ψέματα τα λένε οι άνθρωποι μετά το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από εκλογές» Οτο φον Μπίσμαρκ (1815 - 1898), Πρωσσο-Γερμανός πολιτικός, έπαιξε καίριο ρόλο στην ενοποίηση της Γερμανίας.

«Το κακό με τις ελεύθερες εκλογές είναι ότι δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα κερδίσει»
Λεονίντ Μπρέζνιεφ (1906 - 1982), πρώην γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης, πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ από το 1977.  

                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                       

«Εκείνοι που ψηφίζουν δεν αποφασίζουν τίποτα. Εκείνοι που μετράνε τις ψήφους αποφασίζουν τα πάντα» Ιωσήφ Στάλιν, (1878 - 1953), γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης από το 1922 μέχρι και τη μέρα που πέθανε. 

                                                                                                                                                                                                                             

ΠΗΓΗ

 

Υστερολόγιο :

Δεν θα διενεργηθούν και δεν θα μεταδοθούν μετρήσεις exit poll στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά από κοινή απόφαση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να διακόψουν την ενέργεια λόγω κόστους.

Αρχικά τα κανάλια όδευαν  σε συμφωνία ώστε να διενεργηθεί ένα exit poll, το κόστος του οποίου θα αναλάμβαναν από κοινού το Mega, η ΕΡΤ, ο ΑΝΤΙ, το Alter και για τη δεύτερη Κυριακή και ο Alpha.

                         

H αποχώρηση της ΕΡΤ από τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες που θα αναλάμβαναν το exit poll (Marc, MRB, Alco, Kappa Research, Metron Analysis) οδήγησε και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα να μην προχωρήσουν.

Έτσι, όλοι θα βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Singular και του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία φέτος έως τις 9.30 το βράδυ αναμένεται πως θα δώσουν μία ενδεικτική εκτίμηση αποτελέσματος για τις Περιφέρειες και τους πέντε μεγάλους Δήμους.

Η ροή των πρώτων επισήμων αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει από τις 19.30 

http://www.inews.gr/27/choris-exit-poll-oi-ekloges.htm

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

04/11 13:57  cell
04/11 21:46  Personal Jesus
http://www.youtube.com/watch?v=-c6iBbmj4i8
Και εδώ ο Πρωθυπουργός μας, μιλώντας την επίσημη γλώσσα της χώρας, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης ξένου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα
05/11 03:58  cell
GAP: "We can do new steps..."
Erdogan:"κατάφαση"(δεν ομιλώ τη γλώσσα του)

Μπορώ να μεταφράσω από τη γλώσσα...του,
τα "νέα βήματα",
"δυσκολεύομαι" να τα κατανοήσω!

Καλημέρα Personal Jesus!
Kαλή ψήφο:-)
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'