Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Τι εστί Καλλικράτης;
721 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010
17:33

Τους είδαμε! Τους ακούσαμε!Τους "εισπνεύσαμε".

Διά ζώσης, τηλεοπτικά, διαδικτυακά.

Καλούμαστε να ψηφίσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες...Με πνεύμα οξυγονωμένο από τις εισπνοές της επικαιρότητας της ολιγόμηνης, της ολιγοήμερης. Καλά Πνευμόνια,Χαλκέικα..., για τη συνέχεια!... 

Τι εστί Καλλικράτης;  [Ενδιαφέροντες λίαν είναι οι συνομιλητές καθώς και οι προσεγγίσεις των, παραμονές των αυτοδιοικητικών(;) εκλογών.]

Δυστυχώς δεν έχει αναρτηθεί ακόμη το πλήρες σχετικό βίντεο από την εκπομπή - όαση του κ.Σαββίδη στην ΕΤ3: "Ανιχνεύσεις".

Καλά κρατεί ο Καλλικράτης στα χαρτιά και στις υπουργικές αποφάσεις με διαδικασίες σπουδής. Πήραμε το χαλινό και από Γενάρη βλέπουμε για το άλογο. 2,5% από τους φόρους φυσικών-νομικών προσώπων, 4,5% από τα έσοδα φπα πλέον το  υπό διαχείριση εσπα η ...τροφή του! Αυτή είναι η πίτα που θα κατανεμηθεί στις περιφέρειες, με πληθυσμιακά κριτήρια...

"ποιός θα αποφασίσει ότι δε θα γίνει η ίδια διανομή του ...λουφέ που γίνεται στο κεντρικό  κράτος ή που γίνεται στη νυν τοπική αυτοδιοίκηση ..." βλ.βίντεο-λινκ "τι εστί Καλλικράτης" ανωτέρω (Κοντογιώργης).

Περί οικονομίας κλίμακος, ως ένα εκ των καλλικρατείων ωφελημάτων,αναφέρεται ενδεικτικά το προηγούμενο του Καποδίστρια στην κατεύθυνση της μεγέθυνσης, με τα εξής δεδομένα για την περίοδο 1998-2004 :

"5000 ->1000 η εξέλιξη του πλήθους των τοπικών αρχόντων. Στοίχισαν +150%, τα δε δάνεια αυξήθηκαν ως ποσά επί 12! στους ΟΤΑ...". Το μεγαλύτερο δεν είναι απαραίτητα πιο οικονομικό,ευέλικτο και ...δημοκρατικό, πλησίον της κοινωνίας και των αναγκών της.

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος (πάνε 35-36 χρόνια από το τελευταίο) σε σχέση με τις μετεκλογικές των επιλογές προσέδωσαν οι θεσπίζοντες τη νέα αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική, αξιώνοντας "υπευθυνότητα" από τους πολίτες ενώπιον της κάλπης , απολύτως ...μη υποβολιμιαία ή διλημματικά!

Υποθέτω οι ιθύνοντες και εμπνευστές αυτού του χαρακτήρα των εκλογών, λαμβάνουν υπ' όψιν ότι ο δημοψηφισματικός πήχης συναίνεσης ανέρχεται στο 50%+1!     

"Τράβα σκανδάλη" άδει η ΑΛΚΗΣΤΙΣ, τους Δρόμους της Ψυχής "πνέει" ο ΠΕΤΡΟ-ΛΟΥΚΑΣ!

                         

                                Καλό Σαββατοκύριακο και Καλή Ψήφο-Βόλι,

                                      μέσα από "Δρόμους" της Ψυχής!!!

 

Σχόλια

08/11 01:36  cell
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ...ΣΗΜΑΙΑ!

"Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, δεν αποκόμισε τα εκλογικά κέρδη που ανέμενε, με τον πολιτικό εκβιασμό που επιχείρησε και κυρίως δεν πέτυχε τη συσπείρωση που περίμενε για να καταστήσει του ψηφοφόρους του ετοιμοπόλεμους και να τους οδηγήσει σε νέα εκλογική μάχη.

Στο μήνυμά του πριν από λίγο, ένας εντελώς πεσμένος Παπανδρέου, δήλωσε ότι έλαβε απόψε την λαϊκή νομιμοποίηση την οποία, όπως ομολογούσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε.

Προφανώς θα έλαβε αυτή τη νομιμοποίηση από τη «σημαία», αφού εμείς διαπιστώσαμε ότι:

1) Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε σε όλη την επικράτεια.
2) Το 70% περίπου του ελληνικού λαού...
αποδοκίμασε το μνημόνιο και
3) Ο μισός ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την αποχή του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα (της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας), του οποίου προϊσταται ο ίδιος.

Είναι λοιπόν προφανές ότι το εδώ κρατικοδίαιτο καθεστώς και οι ξένοι εντολείς, απαγόρευσαν προς το παρόν στον κ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του καθεστώτος και απελευθέρωσης του λαού.

Πάντως η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2011 και θα προσπαθήσει να βρει αιτία να τις φορτώσει στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός πια και αν η εξουσία είναι τόσο γλυκιά.

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα ο κ. Παπανδρέου, με τις πολιτικές του κυβιστήσεις, καθίσταται όμηρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας που συγκράτησε τις δυνάμεις της."

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/blog-post_9649.html
16/11 11:03  cell
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έγινε κατανοητό από τους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων»,εξήγησε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Όταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, 'ναι... αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο... Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε», είπε.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας με το πρόγραμμα του ΔΝΤ έγινε κατανοητή από την κοινή γνώμη και η κοινή γνώμη υποστήριξε την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχει ποτέ συμβεί, παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα που οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να υποστηρίξουν, το να γίνει κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά να υποστηρίξει στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση», είπε.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15477&Itemid=131
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'