Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Κατάθεση αίτησης για άνοιγμα των αρχείων του ΥΠ.ΟΙΚ. Το δντ με ΑΡΚΑδικά μάτια.
958 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010
17:39

Ώρες παιδεύομαι να γράψω το ρημαδο-κείμενο.. Ντρέπομαι βασικά.
Δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κανέναν από αυτούς, το άβατο έχει η βουλή, τα υπουργεία, τα γραφεία τους. Και όχι μόνο, όπως μας ενημέρωσαν από την γραμματεία του υπουργείου, θα δουν το αίτημά μας ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΖΕΙ απαντήσεως, θα μας απαντήσουν!! Το αν χρήζει ή όχι απαντήσεως θα το κρίνουν αυτοί.
Οι “αριστότεροι ημών” στέκουν στο βάθρο τους και γελάνε βλέποντας από κάτω τα μυρμήγκια να προσπαθούν απεγνωσμένα να φανούν, να ακουστούν, να υπολογιστούν.
Μπορεί κάποιος να σε δει σαν μυρμήγκι αν εσύ δεν είσαι;
Στη χθεσινή συγκέντρωση, αφού ολοκλήρωσαν οι ομιλητές, ένας παρευρισκόμενος ρώτησε “τι μπορούμε να κάνουμε”; Δεν είχα δικαίωμα παρέμβασης, δεν ήταν δική μου η ομιλία, απαντώ στο ερώτημά του σήμερα, από τούτο εδώ το βήμα. Αφού ολοκληρώσαμε την κίνηση (πρωτοκολλήσαμε την αίτηση) μίλησα με αρκετούς.. Τι περίμενες (μου είπαν), φυσικά θα αρνιόντουσαν το αίτημά σου για ακρόαση στη βουλή! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν μπορεί να δεχτεί τον καθένα ο υπουργός! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν θα λάβουν υπόψη την αίτησή σου! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα! Αυτό μου είπαν όλοι.
Εμείς γινήκαμε μυρμήγκια, δεν μας βλέπουν αδίκως ως τέτοια αυτοί.
Και να ρωτήσω.. Έχω να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα, πριν καν τολμήσω να σκεφτώ πώς θα το λύσω, έχω πειστεί ότι δεν μπορώ. Εμ θα μπορέσω; Σ’ αυτή την περίπτωση το πρόβλημα με νίκησε ή από μόνη μου έχασα;
Μέσα από την καρδιά μου θα πω ότι δεν με νοιάζουν αυτοί, αυτούς δεν θα σταματήσω να τους πολεμώ, μόνο για μας θλίβομαι. Και θλίβομαι πάρα πολύ. Γιατί είναι οι πλέον ανάξιοι αντίπαλοι, δεν έχουν καν τα κότσια να μας αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και παρόλα αυτά εμείς τους δίνουμε την μάχη. Τους δίνουμε την μάχη πριν παλέψουμε. Χωρίς καν να παλέψουμε.

Στεφανία Λυγερού

Βουλή των Ελλήνων, αρ.πρωτ. 4163/30-11-10
Υπουργείο Οικονομικών, αρ. πρωτ. 14895/30-11-10

Προς: τον κ. Πρόεδρο της Βουλής
Στο πλαίσιο της υπηρεσίας “Ανοιχτή Διακυβέρνηση” (http://www.opengov.gr/home/?page_id=99) που προωθεί η κυβέρνηση*.

 

Πειραιάς 30/11/2010

 

ΑΙΤΗΣΗ / ΑΠΑΙΤΗΣΗ


Θέμα
: Κορυφαίοι οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ότι ένα μέρος του χρέους μας είναι επαχθές (καταστροφικά δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια που δεν εμπίπτουν στο ελληνικό δίκαιο) και ότι έχουμε δικαίωμα ως χώρα να μην το αναγνωρίσουμε (παραγραφή του χρέους).

Επειδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει άμεσα, για να σταματήσει να ανταλλάσσει η Ελλάδα εκκρεμή χρέη, που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους, με νέα δάνεια που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθούν,

ΖΗΤΩ

Να ανοιχτούν τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να δει η κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει με το χρέος. Ποιο μέρος είναι επαχθές, ποιο παράνομο, ποιο παράτυπο. Να δούμε επίσης ποιοι έχουν τις ευθύνες για/και να τους επιρριφθούν.

Επίσης,

ΖΗΤΩ

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πήρε η Eurostat και υπολόγισε το έλλειμμα για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ (Η Eurostat -Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία-, ενώ είναι ο κορυφαίος ελεγκτικός μηχανισμός, προχώρησε σε τρίτη αναθεώρηση του ελλείμματος. Και, σημειωτέων, αναθεώρησε τα αποτελέσματα που η ίδια είχε βγάλει).

*“Στόχος της υπηρεσίας OpenGov.gr. είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη ώστε να μπορεί νασυμμετέχει άμεσα”. Πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα για να το επιλύσουμε.

Η αιτούσα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργείο Οικονομικών, υπόψη κ. Υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου

                          

                                                    H παρέμβαση ΔΝΤ στην Ελλάδα

Υστερολόγιο :

Από σχόλιο αναγνώστη...

Ο ορισμός “Επαχθές Χρέος” ή στα αγγλικά “Odius Debt”.

Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει ένας νομικός όρος, που λέγεται “Επαχθές Χρέος” ή στα αγγλικά “Odius Debt”. Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Ότι ένα κράτος —και άρα ο λαός του— μπορεί νόμιμα να αρνηθεί να πληρώσει ένα χρέος του, το οποίο έχει συναφθεί από δάνεια κυβερνητών, οι οποίοι ήταν είτε τύραννοι είτε προδότες είτε κοινοί απατεώνες.

O αναγνώστης αρχίζει τώρα να καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Αν μια νέα ηγεσία του ελληνικού κράτους αποδείξει ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ήταν κάτι από όλα αυτά —ή όλα μαζί—, υπάρχει πρόβλημα για όλους τους εμπλεκομένους στα δάνειά μας. Αν οι κυβερνήσεις του Μητσοτάκη ή του Σημίτη ή του Καραμανλή, οι οποίες δημιούργησαν το χρέος, ήταν διεφθαρμένες, υπάρχει πρόβλημα γι’ αυτούς. Αν αυτές οι κυβερνήσεις κατηγορηθούν για εγκληματική οικονομική πολιτική σε συνδυασμό με διαφθορά και “διαπλοκή”, είναι ό,τι πιο εύκολο να επικαλεστούμε τη νομική έννοια του “Επαχθούς Χρέους”.

Αν αυτοί όλοι οι πολιτικοί αποδειχθούν απατεώνες, που έπαιρναν παράνομα και άδικα δάνεια, για να δίνουν έργα στους “χορηγούς” , τότε αυτοί οι “χορηγοί και οι περιουσίες τους κινδυνεύουν. Μαζί μ’ αυτούς κινδυνεύουν και οι πιστωτές του ελληνικού κράτους, εφόσον εύκολα μπορεί ν’ αποδειχθεί αν γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τι πραγματικά συνέβαινε στο ελληνικό κράτος. Αν γνώριζαν σε ποιους δάνειζαν και τι έκαναν αυτοί τα χρήματα που δανείζονταν. Μπορεί μάλιστα να αποκαλυφθεί και δική τους εμπλοκή στις παρανομίες. Αν αποδειχθεί, για παράδειγμα, ότι οι δανειστές μας έδιναν “φιλοδωρήματα” σε φασίστες ή διεφθαρμένους πολιτικούς, προκειμένου να δανείζονται αφειδώς και άνευ λόγου. Υπάρχουν πιθανότατα ποινικές ευθύνες και από την πλευρά αυτών, οι οποίοι σε κανονικές συνθήκες επαναδιαπραγμάτευσης χρέους θα ήταν οι “χαμένοι” της υπόθεσης και άρα θύματα.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

24/12 14:01  cornelsen
Δυστυχώς αιτήσεις με αριθμό πρωτοκόλλου, μονοήμερες απεργίες με επικεφαλής τούς εξαγορασμένους γραφειοκράτες συνδικάλες και στημένη κοινοβουλευτική "δημοκρατία" ΔΕΝ θα δώσουν καμμία λύση.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις αβρότητες γιατί η οικονομική ελίτ που μάς εξουσιάζει και η συμμορία των "προθύμων" πολιτικών επιτίθενται χωρίς οίκτο και διάθεση συνδιαλλαγής.

Αυτοοργάνωση τού κόσμου τής εργασίας - Ούτε ένα ευρώ για τα χρέη ΤΟΥΣ - εργατικός έλεγχος τού τραπεζικού συστήματος
24/12 17:40  cell
cornelsen,
το πρόβλημα,όπως όλα,κατά βάση είναι πολιτικό.
Ας το δείξουμε στις επόμενες εκλογές τουλάχιστον συμμετέχοντας σ'αυτές,
πριν ο λόγος δώσει τη θέση του στη...ράβδο,
για τα απύθμενου θράσους και ασυνέπειας "κολάν"!
Καλά Χριστούγεννα εν Ειρήνη!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'