Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης στις “Ανιχνεύσεις" του Π.Σαββίδη.
855 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010
05:15

                              

                                                  Έναρξη εντός 10'' από την ενεργοποίηση.

Ίσως η σοβαρότερη και μάλλον η μοναδική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που επιχειρεί ψύχραιμα και συστηματικά να προσεγγίσει καυτά εθνικά θέματα για τα οποία σκόπιμα κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και να μας υποψιάσει για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον..

Ένα μεγάλο μπράβο στον παρουσιαστή κ. Σαββίδη (αλλα και την ΕΤ3) που το παλεύει φιλότιμα!

Το ανωτέρω σχόλιο έγινε από τον epidoxos.

                                                                          ΠΗΓΗ

Σχόλια

04/12 11:21  epidoxos
Iσως η σοβαροτερη και μαλλον η μοναδικη εκπομπη στην ελληνικη τηλεοραση που επιχειρει ψυχραιμα και συστηματικα να προσεγγισει καυτα εθνικα θεματα για τα οποια σκοπιμα καποιοι σφυριζουν αδιαφορα και να μας υποψιασει για το τι θα ακολουθησει στο μελλον..ενα μεγαλο μπραβο στον παρουσιαστη κ. Σαββιδη (αλλα και την ΕΤ3)που το παλευει φιλοτιμα!
04/12 11:24  Λουκρητια
Μπραβο,φιλε,που το ανηρτησες!Κι ειχα σκοπο να το ψαξω.
04/12 15:43  cell
epidoxos,
Το σχόλιο 11:21 ΩΣ ΕΧΕΙ
[μου επιτρέπεις,πλέον της παρέμβασης σε επίπεδο τονισμού και μόνον... ;-)]
επισυνάπτεται στην ανωτέρω ανάρτηση!
Να είσαι καλά!
04/12 15:49  cell
Λουκρητια,
ατυχώς πρόλαβα ένα μικρό κομμάτι της παραπάνω κουβέντας ζωντανά...
Είπα να τη "σώσω" για αρχειακούς λόγους, για το θέμα της και το επίπεδο των δύο συνομιλητών,προσυπογράφοντας και το σχόλιο από τον epidoxos.
Χαίρε.
09/12 14:08  cell
Δημοκρατία της ...Δ.Θράκης(;)
http://tinyurl.com/696gmpq
30/12 01:35  cell
Ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του τόπου απηύθυνε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής πανεπιστημίου του Maryland Θεόδωρος Καρυώτης αναφορικά με το νομικό καθεστώς που διέπει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και ιδιαίτερα αυτό της οριοθέτησης στο Καστελόριζο.
...
..."Εν όψει των ανωτέρω, η Ελλάδα, ακολουθούσα το παράδειγμα άλλων χωρών (π.χ ΗΠΑ, Ρωσία, των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ, Ισραήλ) να διακηρύξει την κυριαρχία της σε ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση του 1982.

Τα ανωτέρω μπορούν να γίνουν με την ψήφιση νόμου που να δημιουργεί ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες και εν συνεχεία να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ. Μετά θα έρθουμε σε διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και την Αίγυπτο προς καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής.

Βεβαίως, η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τέτοια κίνηση, όπως έπραξε και πρόσφατα με την Κύπρο. Νομικώς όμως αυτό είναι αδιάφορο. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε ότι η προσχώρησή της στην Σύμβαση του Δίκαιου της Θάλασσας είναι μια από τις προϋποθέσεις για την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.

Βεβαίως, η «χώρα των μηδενικών διαφορών» θα μπορούσε, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, να επανέλθει στις παράνoμες παραβιάσεις του εναερίου και υδάτινου χώρου μας. Επιθυμεί όμως να καταστρέψει την εικόνα ότι «έχει αλλάξει» που και η ίδια αλλά και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές της, εδώ και χρόνια, προσπαθούν να δημιουργήσουν;"
http://tinyurl.com/6btuawo

03/06 12:16  cell
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'