Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Σορολαγνεία .
805 αναγνώστες
Τρίτη, 5 Απριλίου 2011
16:17

Η σορός : τεφροδόχος κάλπη, σαρκοφάγος, φέρετρο. // Σκωπτικόν όνομα ...Γέροντος ή γραίας.

Σήμερα, το ουσιαστικό [ενίοτε και ως ...παροξύτονο αρσενικού γένους] αναφέρεται στο λείψανο...

3.4.2010

Σε ιδιωτική συνάντηση που είχε με 40-50 Ελληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές και λίγους πολιτικούς προχθές το βράδυ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την οποία διοργάνωσε ο γνωστός λομπίστας Στέλιος Ζαββός, ο κ. Σόρος φέρεται να απέφυγε να αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ομως, ο ίδιος παρατήρησε ότι η αγορά προεξοφλεί de facto αναδιάρθρωση από τη στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα πωλούνται πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία.

Σημειωτέον ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς πολιτικών ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ευθυμίου, πρόεδρος του ΟΑΣΕ, και ο κ. Μάνος. Από πλευράς επιχειρηματιών, εφοπλιστών και άλλων, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος, ο κ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Στασινόπουλος, ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Καλλιτσάντζης, ο κ. Περιστέρης, ο κ. Μαρινόπουλος, ο τραπεζίτης κ. Νανόπουλος, ο εφοπλιστής καπετάν Τσάκος, ο κ. Παππάς, ο κ. Φραγκίστας και άλλοι. Παραβρέθηκαν επίσης οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας.

Αναφορικά με το σκοπό της επίσκεψης του κ. Σόρος στην Αθήνα, ένας εκ των παρευρισκομένων εκτίμησε ότι συνδέεται μάλλον με το επενδυτικό του ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνεται στο πακέτο των 50 δισ. ευρώ. Ομως, η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθεί από άλλη πηγή.  enet.gr

                                                                                 

 

4.4.2010

Συνάντηση με το μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από την κατάσταση στη διεθνή οικονομία και την ανασκόπηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωζώνη, τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση στη Βόρειο Αφρική.

«Ο λαός λέει "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι"», σχολίασε με αφορμή τη συνάντηση το Γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.   Ναυτεμπορική

  

Ο Τζώρτζ Σόρος, γεννηθείς στις 12 Αυγούστου του 1930 με το πραγματικό όνομα György Schwartz είναι Ουγγρο-αμερικανός κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, [...]ευεργέτης, και [ ...]πολιτικός ακτιβιστής.

Ακτιβισμός ως έννοια ανήκει γενικά στη ρεαλιστική σκέψη και στον εθελοντισμό. Με τον όρο αυτό δηλώνεται χαρακτηριστικά όχι τόσο η θεωρητική αντίληψη του ανθρώπου περί του κόσμου γύρω του, όσο η θέλησή του να τον διαμορφώσει ανάλογα με τις επιθυμίες του «επί τω βέλτιστω», με την ανάλογη δράση του.    (...) Σημαντικοί ακτιβιστές ήταν ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζον Λένον....]

Κέρδισε φήμη ώς ο "άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας" αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολλαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992.

Soros is a Hungarian Jew (a Khazar), born in Budapest in 1930 as György Schwartz (in 1936 his parents changed their surname to Sorosz).He was educated in London and in 1950s he went to the USA. An important role in his development was played by the famous Khazar Carl Popper, who approved Soros’s projects and was his guru.

Εικάζεται η απουσία του από την κλινήρη "τελική ευθεία" και την ...εξόδιο του πατρός του Theodore, λόγω ...φόρτου εργασίας.

                                          

                                                       Μηδένα προ του Τέλους...

 


Υστερολόγιο...

Αποσπάσματα από άρθρο της επιθεώρησης The New Yorker, 23 Ιανουαρίου 1995.

(...)Στον βαθμό που, σύμφωνα με τους κανόνες του I.R.S. (σ.τ.μ. φορολογική υπηρεσία των Η.Π.Α.) , τα ιδρύματα του Σόρος απαλλάσσονται από φορολογικές υποχρεώσεις και λαμβάνουν αφορολόγητες δωρεές (από τον ίδιο τον Σόρος), δεν μπορούν να αναμειγνύονται στις περισσότερες μορφές πολιτικής δραστηριότητας […]. Ο Λούπκο Γκεοργκιέφσκι, ηγέτης της δεξιάς τάσης του αντιπολιτευτικού κόμματος V.M.R.O. (Διεθνής Επαναστατική Μακεδονική Οργάνωση), κατηγορεί το ίδρυμα του Σόρος ότι αποτελεί ουσιαστικά μία «μηχανή κυβερνητικής υποστήριξης». Σχεδόν όλες οι επιχορηγήσεις, υποστηρίζει, πηγαίνουν σε όσους σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το κυβερνών κόμμα.(...) πηγή

 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'