Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


85 χρόνια παοκ
2652 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011
15:06

 

Το πρώτο έμβλημα του Π.Α.Ο.Κ. (1926) ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο.

 ..........................................

Εν Θεσσαλονίκη τη 29η Απριλίου 1926...

       πηγή

 ............................................

    

Μετά τη συγχώνευση με την ΑΕΚ, το 1929, ο Π.Α.Ο.Κ. αλλάζει και έμβλημα.

     85 Χρόνια Π.Α.Ο.Κ!...

      136 έτη Ερμείου Π.Α.Ο.Κ...

 


 

Φουντουκίδης, Φορτούλα, Αποστολίδης, Πέλλιος, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Γκουερίνο, Τερζανίδης, Κούδας, Κερμανίδης, Σαράφης

...Στέφας, Παρίδης, Ασλανίδης, Αναστασιάδης...

Air ...ΠΑΟΚ

 


 

Στιγμιότυπα '70s

 

 • 1970

Στιγμιότυπα αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας (1-1)

 • 1972 - Κύπελλο

Στιγμιότυπα: Κύπελλο, στο στάδιο Καραϊσκάκη όπου πραγματοποιείται τελικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος (1-2). Οι παίκτες των δύο ομάδων εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ενώ κόσμος στις κερκίδες του σταδίου επευφημεί. Στιγμιότυπα του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας πετυχαίνει γκολ και θεατές πανηγυρίζουν. Χαμένα γκολ από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κ. Μαντζουράκης πετυχαίνει γκολ (το οποίο ακυρώνεται ως φάουλ). Ο Γ. Κούδας πετυχαίνει δεύτερο γκολ και θεατές πανηγυρίζουν. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κ. Παπαδημητρίου πετυχαίνει γκολ. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ασλανίδης απονέμει στον Αρχηγό του νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ Γ. Κούδα το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Γ. Κούδας, φέροντας το κύπελλο, και οι λοιποί παίκτες της ομάδας τρέχουν το γύρο του σταδίου ενώ θεατές επευφημούν.

 • 1972

Στιγμιότυπα ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, (1-1) , στο στάδιο Καραϊσκάκη, για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.

 • 1973

Στιγμιότυπα  ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξάγεται μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (0-2) στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Χαμένες ευκαιρίες για γκολ από τις δύο ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Σταύρος Σαράφης και Κούλης Αποστολίδης πετυχαίνουν διαδοχικά γκολ, ενώ οπαδοί και παίκτες της ομάδας πανηγυρίζουν. Χαμένες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες.

 • 1974

Στιγμιότυπα ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξάγεται μεταξύ του Φωστήρα και του ΠΑΟΚ (Τελικό σκορ 1-1.) στο γήπεδο του Ταύρου για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Χαμένα γκολ από τις δύο ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Παρίδης πετυχαίνει γκολ και οι οπαδοί πανηγυρίζουν. Ο ποδοσφαιριστής του Φωστήρα Πανόπουλος πετυχαίνει γκολ και οι οπαδοί πανηγυρίζουν. Χαμένα γκολ από την ομάδα του Φωστήρα.

 • 1974 - Κύπελλο

Στιγμιότυπα τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξάγεται μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο κανονικός αγώνας λήγει ισόπαλος με σκορ 2-2 και ο ΠΑΟΚ αναδεικνύεται κυπελλούχος επικρατώντας στα πέναλτι με σκορ (4-3). Χαμένα γκολ από τις δύο ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Υβ Τριαντάφυλλος πετυχαίνει γκολ και παίκτες της ομάδας και θεατές πανηγυρίζουν. Χαμένο γκολ από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Παρίδης πετυχαίνει γκολ και θεατές πανηγυρίζουν. Χαμένο πέναλτι από ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Ασλανίδης πετυχαίνει γκολ με πέναλτι, και θεατές πανηγυρίζουν. Χαμένα γκολ από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μιχάλης Κρητικόπουλος πετυχαίνει γκολ και παίκτες της ομάδας πανηγυρίζουν. Παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ χτυπούν διαδοχικά πέναλτι. Ο αρχηγός του νικητή του αγώνα και κυπελλούχου Ελλάδος ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας παραλαμβάνει το κύπελλο, το οποίο και επιδεικνύει στους οπαδούς που επευφημούν.

 • 1976

Στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος διεξάγεται στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε ο Ολυμπιακός με 6-5. Γκολ σημειώνουν για τον Ολυμπιακό ο Πέτρος Καραβίτης και για τον ΠΑΟΚ ο Νέτο Γκουερίνο, και πέναλτι εκτελούν για τον Ολυμπιακό διαδοχικά οι Πέτρος Δαβουρλής, Πέτρος Καραβίτης, Μάικ Γαλάκος, Βασίλης Σιώκος, Μίλτον Βιέρα, Γιάννης Κυράστας και Βασιλόπουλος και για τον ΠΑΟΚ οι Άγγελος Αναστασιάδης, Σταύρος Σαράφης, Δημήτρης Παρίδης, Νέτο Γκουερίνο, Μλάντεν Φορτούλα, Φιλώτας Πέλλιος και Γιάννης Γούναρης.

 • 1976

Στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος διεξάγεται στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο αγώνας έληξε με σκορ 0-4 υπέρ των φιλοξενούμενων. Μεταξύ άλλων βλέπουμε τα τέρματα που σημειώνουν για τον ΠΑΟΚ οι Χρήστος Τερζανίδης, Γιώργος Κούδας (2) και Νέτο Γκουερίνο.

 • 1976

Στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Ατρόμητου Αθηνών και του ΠΑΟΚ (1-6) για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος διεξάγεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο αγώνας έληξε με σκορ 1-6 υπέρ των φιλοξενουμένων. Τα πέντε από τα έξι γκολ του ΠΑΟΚ σημειώνουν οι Παναγιώτης Κερμανίδης, Σταύρος Σαράφης (2) και Γιώργος Κούδας (2).

 • 1977

Στιγμιότυπα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Εθνικού Πειραιά και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος διεξάγεται στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο αγώνας έληξε με σκορ 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων. Μεταξύ των φάσεων, και τα γκολ που σημειώνουν για τον Εθνικό ο Θανάσης Ιντζόγλου και για τον ΠΑΟΚ οι Σταύρος Σαράφης και Χρήστος Τερζανίδης.

 

     

           


...ο ΠΑΟΚ για τη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα για την πόλη της. Είναι μία υπερβολή που συχνά κουράζει, αλλά συνάμα γίνεται και ενδιαφέρουσα.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη διαμορφώνει, ακόμα, τρόπο ζωής, ωστόσο έχει ήδη δημιουργήσει κοινωνική άποψη. Είναι χιλιάδες αυτοί που μπορούν να σας το εξηγήσουν, απλώς αδυνατούν τώρα. Έχει κλείσει ο λαιμός τους. πηγή


 

 • Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θέλει να επενδύσει στη μακεδονική ομάδα. Ναυτεμπορική 10/8/2012

Το μνημόνιο, που υπογράφηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη στο κλειστό της Πυλαίας, παρόντος και του Ζήση Βρύζα, δρομολογεί την είσοδο του Σαββίδη στην ΠΑΕ. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 9.951.000 ευρώ εκ μέρους της πλευράς Σαββίδη, ποσό που αντιστοιχεί στο 51% των μετοχών. Τα χρήματα αναμένεται να εμφανιστούν στο λογαριασμό της ΠΑΕ την προσεχή Δευτέρα (13/8).

 

 • Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 Ν:

Σα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδαν ξένος!

«Η DIMERA LTD κατέθεσε σε λογαριασμό της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. το ποσό των 14.976.000 € το οποίο προορίζεται για την συμμετοχή της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, που ολοκληρώνεται στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης, παραμένοντας πιστός στο όραμά του και εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις του, έχει καταβάλλει στο διάστημα του τελευταίου οκταμήνου, μέσω της DIMERA LTD, το συνολικό ποσό των 24.928.746 €».

 • 3.10.2015- Oμιλία(βλ. και εδώ) του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή έναρξης της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας:

«...Πάντοτε επαναλαμβάνω, πως εμείς οι Πόντιοι, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη ΚΑΙ για τη μοίρα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού...»

                -.-

 

Σχόλια

20/04 15:21  cornelsen
Χρόνια σας Πολλά (ξαδέλφια) ΠΑΟΚτζήδες.
20/04 15:33  cell
Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε,ξαδέλφια!
:-)
03/05 13:47  cell
Καλύτερη ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) για την περίοδο από τον Μάιο του 2010 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011..

Ο «δικέφαλος» καταλαμβάνει την 60η θέση με 153 πόντους, αφήνοντας στη 79η την δεύτερη ελληνική ομάδα στην κατάταξη, τον συμπολίτη του Αρη. Στην 80η συναντάει κανείς την ΑΕΚ και στην 99η τον Ολυμπιακό. Μόλις στις 199η βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.(...)
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1964492
01/12 13:59  cell
Επική πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο!
http://tiny.cc/7qpp9
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'