Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Δια χειρός Β. Κόκκινου // Οψίμως ...προσβεβλημένος" o G.P και εγερθέντες οι διπλωμάτες.
761 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011
01:32

Η δημοσιοποιηθείσα τηλεοπτικώς πλήρης συνέντευξη του Dominique Strauss Kahn, απεκάλυψε την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αλλά και τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού για την εισδοχή του ΔΝΤ στις χώρες της ευρωζώνης. Δικαιώθηκε έτσι ο πολιτικός αρχηγός, που απεκάλεσε τον πρωθυπουργό μας «Δούρειο Ίππο του Δ.Ν.Τ. και των ΗΠΑ στην Ευρώπη».
Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως «υπάρχουν χρήματα» και ότι θα διασφαλισθεί το εισόδημά του, δια της παροχής αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσοστού του πληθωρισμού, τηλεφωνούσε παραλλήλως στον επικεφαλής του ΔΝΤ, προκειμένου να προωθήσει τον δανεισμό της Ελλάδος από αυτό «υπογείως»!
Ακόμη από το καλοκαίρι του 2009, ήτοι προ των εκλογών, είχε σχετικές συνεννοήσεις με τον κ. Strauss Kahn για το σκοπό αυτό. Πριν περάσει δε μήνας από την εκλογή του, ήτοι από τον Νοέμβριο του 2009, είχε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ. Οι επίσημες κράτησαν περίπου 15 ημέρες, είπε ο κ. Strauss Kahn, διότι είχαν προηγηθεί επί μήνες οι «υπόγειες» με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Επομένως στόχος του Έλληνος πρωθυπουργού δεν ήταν η εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού, που θα μπορούσε να προμηθευθεί αμέσως από τις αγορές με χαμηλό επιτόκιο, αφού τα spreads τότε ήσαν γύρω στα 140. Στόχος ήταν η υπαγωγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, με όλες τις συνέπειες που αυτή θα είχε. Να γιατί, αντί να σπεύσει να δανεισθεί από τις αγορές το αναγκαίο ποσό, ως όφειλε, ώστε να αποφευχθεί η υπαγωγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, όπως επεσήμανε και ο πρώην Άγγλος πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε πρόσφατο βιβλίο του, διαλαλούσε στα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης, ότι η οικονομία της χώρας μας ευρίσκεται στα πρόθυρα της πτωχεύσεως. Επέτρεψε δε στον υπουργό του των Οικονομικών να διατυπώσει την μακάβρια πρόβλεψη, ότι η οικονομία μας θα έχει την τύχη του «Τιτανικού»!
Κατά συνέπεια δικαιολογημένως πολλοί πολίτες πιστεύουν, ότι οι κατηγορίες του πρωθυπουργού και του υπουργού των Οικονομικών κατά της οικονομίας και του ελληνικού λαού ως διεφθαρμένου, δεν ωφείλοντο σε αφέλεια ή αμέλεια, αλλά σε πρόθεσή τους, εν γνώσει του ότι αυτές θα επιφέρουν την αύξηση των επιτοκίων και τη μοιραία υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, την οποία προ των εκλογών απέκλειαν αμφότεροι, ως εγκυμονούσα άμεσο κίνδυνο οικονομικής εξαθλιώσεως της χώρας. Γι΄ αυτό και παρέλειψαν να προμηθευθούν αμέσως από τις αγορές τα αναγκαία χρήματα, δια δανείου.
Η συμπεριφορά αυτή των ανωτέρω σε βάρος της Ελλάδος και της ευρωζώνης αποδεικνύεται δια μόνης της συνεντεύξεως του Strauss Kahn, σε συνδυασμό με την παράλειψη της κυβερνήσεως να δανεισθεί τα απαραίτητα χρήματα από τις αγορές πριν αυξηθούν τα επιτόκια, και την άρνησή της να λάβει ως δάνειο τα προσφερθέντα εις αυτήν από τις αγορές 28 δις ευρώ, τότε που ζητούσε μόνο πέντε!
Οταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου τα spreads ήσαν κάτω των 200 ευρώ. Με την πολιτική του και τις δηλώσεις του εναντίον της οικονομίας, των προκατόχων του και του ελληνικού λαού, ανεβίβασε αυτά στο ποσό των 1.360 που έφθασαν.
Ενώ δε εγνώριζε πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας, τόσο από τις μηνιαίες ενημερώσεις του διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβοπούλου, όσο και από τον κ. Almunia, προέβη στην χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και στην χαριστική παροχή 84 περίπου εκατομμυρίων ευρώ προς τους συνδικαλιστές του Ο.Λ.Π., για να δεχθούν να συμμορφωθεί η Ελλάς προς συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι της Cosco. Αυτό όμως αποτελεί πλήρη εξευτελισμό του κράτους και υποταγή του στις αχαλίνωτες επιθυμίες των συνδικαλιστών, που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτο μέλημα του υπουργού των Οικονομικών - μη εκλεγέντος από τον ελληνικό λαό, αλλά από το πρωθυπουργικό γραφείο - ήταν η μείωση μισθών και συντάξεων, η οποία θα επέφερε μετά βεβαιότητος την ύφεση και την εξαθλίωση της οικονομίας, που είναι προϋπόθεση για να εκποιηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως αξιώνει το ΔΝΤ!
Και ενώ οι αργυρώνητοι «διάκονοι» της κομματικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης δικαιολογούν την μείωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα της κομμουνιστικής Βουλγαρίας, ο Έλλην υπουργός Οικονομικών ταξιδεύει στις ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και με κόστος άνω των 120.000 ευρώ, αντί να ταξιδεύσει με οιοδήποτε αεροπλάνο της συγκοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, όπως κάνουν ο προϊστάμενος του ΔΝΤ και όλοι οι επίσημοι της Ευρώπης.
Αλλά ο εκ Κοζάνης κολλεγιόπαις δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύει με σύνηθες αεροπλάνο και μάλιστα στη Β΄ θέση, όπως επιβάλλει να ταξιδεύουν όλοι οι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι. Για τον εαυτό του διατηρεί το δικαίωμα να έχει ανέσεις «μαχαραγιά», με δαπάνες των ατυχών Ελλήνων φορολογουμένων. Άξιος ο μισθός του. Αφού υπέκυψεν εις όλες τις απαιτήσεις της Τρόϊκας και του ΔΝΤ. Αποδέχθηκε δε περικοπές μισθών και συντάξεων και την υποχρέωση επιστροφής του δανείου εντός μόνον τριών ετών, που ήταν λογικώς αδύνατον!
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός δικαίως καυχάται ότι επέτυχε συμφωνία με το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, με όρους πολύ καλυτέρους εκείνων της Ελλάδος. Δεν δέχθηκε περικοπή μισθών και συντάξεων. Περιέσωσε τον 13ο και 14ο μισθό, για τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας μισθωτών και συνταξιούχων. Και για χρέη της Πορτογαλίας, ίσα με το 93% του ΑΕΠ της χώρας αυτής, έλαβε δάνειο 78 δις ευρώ, επιστρεπτέο σε χρόνο πολύ μακρότερο αυτού της Ελλάδος.
Δια του 10ου άρθρου του λεγομένου «Μνημονίου» η Ελλάδα ως δανειολήπτρια βαρύνεται με τις δαπάνες, τα έξοδα και της αμοιβές για τη δανειακή σύμβαση και την εκτέλεση των όρων αυτής. Κατά συνέπεια η Ελλάδα δεν επιβαρύνθηκε μόνο με έξοδα και αμοιβές δικηγόρων και  «τεχνογνωσίας» του ΔΝΤ, αλλά πληρώνει και τις δαπάνες των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τήρηση του Μνημονίου από την Ελλάδα και να υπαγορεύσουν τα ληπτέα εκάστοτε μέτρα.
Τα μέτρα αυτά, μετά από κάθε άφιξη των επιτηρητών της Τρόϊκας γίνονται δυσμενέστερα για τον ελληνικό λαό. Και οι μεν εκπρόσωποι των δανειστών είναι εύλογον να ενδιαφέρονται μόνον για τα οφειλόμενα εκ του δανείου. Οι κυβερνώντες όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι καμία χώρα δεν αναπτύχτηκε οικονομικώς δια της φορολογικής εξαθλιώσεως του λαού της. Είναι αδιάψευστη αλήθεια πως «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους». Η υπερβολική φορολογία μειώνει τα κρατικά έσοδα
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εκπρόσωποι του ΔΝΤ βολιδοσκόπησαν και τον Κ. Καραμανλή προεκλογικώς, για να δεχθεί δάνειο του Ταμείου τους. Αλλά εκείνος δεν έπεσε στην παγίδα. Απήντησε ότι θα εξετάσει την προσφορά μετά τις εκλογές, όπως είπε στη συνέντευξή του ο Strauss Kahn. Και το ερώτημα είναι, γιατί κοπτόταν το ΔΝΤ να δανείσει την Ελλάδα, αφού ο κ. Καραμανλής είχε ήδη συμφωνήσει με τον κ. Almunia να αντιμετωπισθεί η κρίση με μείωση των κρατικών δαπανών κατά 30% και πάγωμα μισθών και συντάξεων για μία 3ετία, χωρίς η συμφωνία αυτή να αυξήσει τα spreads;
Αλλά ο κ. Παπανδρέου κατέκρινε τον κ. Καραμανλή προεκλογικώς, λέγων, ότι το πάγωμα των μισθών θα επιφέρει ύφεση, την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν με το ΔΝΤ εν γνώσει του ότι το δάνειο από αυτό συνεπάγεται  μείωση μισθών και συντάξεων, αν δεν συμφωνηθεί ειδικώς το αντίθετο, όπως συνέβη στην Πορτογαλία.
Αξίζει να υπομνησθεί ότι ο κ. Παπανδρέου, μετά τις εκλογές και κατά το διάστημα που διεκτραγωδούσε την οικονομική κατάσταση της χώρας, έλεγε στα ΜΜΕ, πως συνήντησε τάχα ένα συνταξιούχο, που προθυμοποιήθηκε να δώσει και τη σύνταξή του στο κράτος, για να σωθεί η οικονομία του. Δεν μας είπε ότι συνήντησε ένα πλούσιο, πρόθυμο να προσφέρει στο κράτος. Μίλησε μόνο για συνταξιούχο! Μετά από αυτό ήταν βέβαιο ότι τα πρώτα θύματα της πολιτικής του θα ήσαν οι συνταξιούχοι, τους οποίους καλούσε εμμέσως σε θυσία του επιουσίου.
Η σημερινή κυβέρνηση πλήττει ακόμη και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Διότι δια της υπερβολικής αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα αναγκάσει πολλούς ιδιοκτήτες τούτων, μη έχοντας άλλα εισοδήματα, πλην του μισθού ή της συντάξεώς τους, να εκποιήσουν αυτά αναγκαστικώς, αδυνατούντες να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό όμως είναι μία φασιστική μέθοδος εξαναγκασμού των πολιτών να εκποιήσουν και αυτή την κατοικία τους, προς τους ανθρώπους της σημερινής νομενκλατούρας, που καραδοκούν ως γύπες, να αποκτήσουν τις ιδιοκτησίες των οικονομικώς αδυνάτων.
Για να μειωθούν οι εντυπώσεις εκ της συνεντεύξεως του Strauss Kahn, ήλθε στην επιφάνεια η από το 2007 αξίωση των συνταξιούχων βουλευτών, οι οποίοι επιδιώκουν την επιδίκαση διαφοράς συντάξεων, επικαλούμενοι το προηγούμενο των δικαστών. Προβάλλουν δε ως θεμέλιο της αξιώσεώς τους το Ζ΄ ψήφισμα.
Ομως η κυβέρνηση ηγνόησε το ψήφισμα αυτό, προκειμένου να καταργήσει δια νόμου τη μειωμένη φορολογία, που εκείνο προέβλεπε. Το διατηρεί για τις απαιτήσεις των βουλευτών; Εξάλλου οι δικαστές ασκούν αποκλειστικά το λειτούργημά τους και πρέπει να έχουν αποδοχές ανάλογες με αυτό, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Οι βουλευτές αντιθέτως υποτίθεται ότι ασκούν κάποιο άλλο επάγγελμα παραλλήλως και λαμβάνουν τη σύνταξη εξ αυτού. Το να τους παρέχεται και δευτέρα σύνταξη, διότι επί τέσσερα τουλάχιστον χρόνια διετέλεσαν βουλευτές, δεν τους δίδει το δικαίωμα να ζητούν εξίσωση με τους δικαστές, οι οποίοι υπηρετούν 30 και 40 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν.
Ενας πρωτοδίκης λαμβάνει σήμερα ακαθάριστο μισθό 3.360 €. Με αυτόν θα πρέπει να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τα πάγια έξοδα κάθε οικογένειας, αλλά και αυτά της συντηρήσεως του γραφείου του. Διότι, ως γνωστόν, η πολιτεία δεν παρέχει στους δικαστές γραφεία. Επιπλέον, ενώ οι βουλευτές αμείβονται ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, αν και αυτή εμπίπτει στα κύρια καθήκοντά τους, έχουν δε δωρεάν αυτοκίνητο, βενζίνη και κινητό τηλέφωνο, επίδομα για έξοδα γραφείου και 50 τουλάχιστον δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια ετησίως, αντιθέτως οι δικαστές, εργάζονται πέραν του οκταώρου, κατά εορτάς και κατά τη νύχτα, χωρίς να αμείβονται ιδιαιτέρως για την υπερωριακή, νυκτερινή και κατά εορτάς εργασία και χωρίς να έχουν καμία άλλη παροχή από το κράτος.
Είναι λυπηρό να ακούει κανείς στο ραδιόφωνο συνταξιούχο βουλευτή να ζητεί από τους δικαστές να παραιτηθούν του δικαιώματος να λαμβάνουν το στοιχειωδώς ανάλογο προς το λειτούργημά τους μισθό, προκειμένου να περιορίσει τις συνταξιοδοτικές απαιτήσεις του, για τη βουλευτική του υπηρεσία επί ορισμένου χρόνου, παράλληλα με το κύριο επάγγελμά του!

"Αποκαλυπτήρια της προδοσίας". Β.Α. Κόκκινος


Υστερολόγιο :

α.

Συνέντευξη Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera»

14-05-2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 14 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ PAOLO VALENTINO

(...) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφάλιση για το νέο δάνειο, ύψους 60 δις, το οποίο φημολογείται ότι διαπραγματεύεστε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όπως είπατε, όλοι θεωρούσαμε ότι το 2012 θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε εκ νέου στις αγορές. Τώρα, μερικοί υποστηρίζουν πως, εξαιτίας του γενικότερου κλίματος, των υπερβολικά υψηλών spreads, αυτό θα είναι αδύνατο και, επομένως, θα έχουμε ανάγκη περαιτέρω βοήθειας. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο και να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στις αγορές, έστω και μερικώς, δεδομένου ότι, το 2012, θα υπάρχει κάποιο επιπλέον απόθεμα. Θα δούμε. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς πώς θα αντιδράσουν οι αγορές. Κάποιες χώρες ισχυρίστηκαν ότι πρέπει να προσφέρουμε επιπλέον διασφαλίσεις. Είναι μια πρόταση, αλλά δεν είναι σαφές τι σημαίνει πρακτικά: είτε ιδιωτικοποιείς, είτε προσχωρείς σε σύμφυτες παρεμβάσεις.

Θα ήθελα  να προσθέσω και κάτι ακόμα, για το οποίο έχουμε [...;] ιδιαίτερη ευαισθησία:

το να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό.

[ H ΥΒΡΙΣ, ως αναπαράχθηκε εγχωρίως η εν λόγω "κόκκινη" αποστροφή-δήλωση αντί του "προσβλητικού", είναι ενδεχομένως  έννοια ...ξένη προς τους αγνοούντες τη Νέμεση ... 

Προσβλητικό ...στεγνό, χωρίς το "σχεδόν",ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα ήταν για τον πρωθυπουργό ;;;

Πέρυσι, αδιαφορώντας για τη σχετική συνταγματική προϋπόθεση συναίνεσης των 180, η αποδοχή προσημείωσης  των δημ.περιουσιακών στοιχείων δίκην περιεχομένου ατομικού Ε9, Καστριού λ.χ..., -δια της διεθνούς δαν.σύμβασης  στο Slaughter and May, βλ. εδώ σελ.36- δεν ήταν; ... ]

Οι πολίτες περιμένουν [.................;;;] ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας συνιστούν επαρκή εγγύηση.

Όψιμη, -Σιλωάμ του περσινού Μάη...;-  η φημολογούμενη εσχάτως αναζήτηση 180 προθύμων!


 

β.

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο»,

απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».(...)

«Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς». 


γ. [17.05]

Όψιμη και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου...

"Όταν κανείς δεν είναι πιστός στο καθήκον του, όταν κανένας αυτά που είχε υποσχεθεί να κάνει τα ξεχνάει, αυτό το πράγμα λέγεται προδοσία"
"Όταν η Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά, τότε δεν υπάρχει φάρμακο. Επομένως το μπαλάκι που πέφτει; Στην ψήφο του λαού», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε: «όταν ο λαός δεν ψηφίζει σωστά, θα περιμένει αυτά τα αποτελέσματα"

Σχόλια

16/05 01:59  Goldmine
Καίτοι νυσταλέα, πρόλαβα μία πρώτη περιήγηση στο φίλιο μπλογκ. Στο "αποκαλυπτικό σου δελτίο" αγαπητέ cell,όντως τίθεται επί τάπητος το μείζον πολιτικοοικονομικοκοινωνικό ζήτημα της κρίσης χρέους στη χώρα. Τα γρόσια της γελοιογραφίας είναι ενδεικτικά της υπερβολής των φημών. Πολυσύνθετη και κατατοπιστική η εργασία σου δείχνει πως δεν φείδεσαι χρόνου και κόπου προωθώντας την επιβεβλημένη αφύπνιση όλων.
Σου αξίζει ένα εύγε πενταστερωμένο:-)
Και θα επανέλθω για μελέτη... χωρίς να κλείνουν τα μάτια μου απ΄τη νύστα:-)
Καλό ύπνο!
16/05 02:49  cell
Δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τις σταχυολογημένες διαπιστώσεις του Β.Κόκκινου
(ευελπιστώ ότι στερούνται ιδιοτέλειας-υστεροβουλίας...). Απόψεις εν πολλοίς ανάλογες, έχουν αναδειχθεί στο παρόν ιστολόγιο διεξοδικά και επί τούτου.
Τα γρόσια σημειολογούν ως επιλογή γελοιογραφίας, την εμμονή σε πολιτική υποτελούς "φιλότητας", υπό- και επι-τραπεζίως, προς την εξ ανατολών ετέρα(πειρασμός το "αι"..., ας είναι) ...Δημοκρατία.

Kαθότι προαπαιτούμενο της αφύπνισης είναι ο ύπνος, έφυγα...:-)
Καλή Μέρα και Εβδομάδα, εντός και εκτός "ευαγούς"!
17/05 11:40  cell
Όψιμη και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου...

"Όταν κανείς δεν είναι πιστός στο καθήκον του, όταν κανένας αυτά που είχε υποσχεθεί να κάνει τα ξεχνάει, αυτό το πράγμα λέγεται προδοσία"
"Όταν η Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά, τότε δεν υπάρχει φάρμακο. Επομένως το μπαλάκι που πέφτει; Στην ψήφο του λαού», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε: «όταν ο λαός δεν ψηφίζει σωστά, θα περιμένει αυτά τα αποτελέσματα".

http://tinyurl.com/3q7ktnq

"Πανδημία" ευαισθητοποίησης εσχάτως σε επίπεδο...ταγών.
Νέμεσις (και ...εκλογές) επί θύραις...;
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'