Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Εμείς, κατακτητές της κορυφής με τη σημαία μας ψηλά.
835 αναγνώστες

29.7.2011.

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Η εθνική πόλο… σπάζοντας καρδιές κέρδισε 9-8 την Κίνα και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Σανγκάη αποδεικνύοντας ότι είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! 

“Εμείς, κατακτητές της κορυφής με τη σημαία μας ψηλά!”.

Αυτό ήθελαν, αυτό είπαν κι αυτό έπραξαν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που με ψυχή και καθαρό μυαλό υπέταξαν την εξαιρετική διοργανώτρια υποχρεώνοντας όλο τον κόσμο της υδατοσφαίρισης να υποκλιθεί στο μεγαλείο τους!

Πολύ μεγάλος αγώνας από τις πρωταθλήτριές μας που υπερκέρασαν ακόμη και το εμπόδιο των διαιτητών, που έδιναν με… άνεση τις αποβολές εις βάρος της ελληνικής ομάδας. Ο Γιώργος Μορφέσης, όμως, και τα κορίτσια του είχαν… σχέδιο. Προβλέψιμο το παιχνίδι των Κινέζων που έπαιζαν κυρίως στα 2μ. Η επιθετική δυστοκία, ωστόσο, έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση, από τις κορυφαίες του αγώνα, έβαλε σε θέση οδηγού την ελληνική ομάδα εξασφαλίζοντας από νωρίς μια διαφορά 2-3 τερμάτων, για να «κλείσει» το ημίχρονο με 4-2. Οι μηχανές δούλεψαν στο «φουλ» στη συνέχεια και παρόλο που η Κίνα ανέβηκε επιθετικά, υπήρχε πάντα η «απάντηση» από το μέρος της ελληνικής πλευράς, που με σταθερότητα έφτανε όλο και πιο κοντά στο θρίαμβο.

Το 6-3, έγινε 7-4 και 8-5 για την Εθνική μας, η οποία παρότι έχασε στη συνέχεια τις Γερόλυμου και Ψούνη, η αμυντική της λειτουργία δούλεψε σαν ρολόι. Εξαιρετικά άστοχες στην επίθεση οι Κινέζες, που είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω. Αναθάρρησαν μετά τις ελληνικές αποβολές μείωσαν σε 8-6, όμως η αρχηγός, Κική Λιόση φρόντισε άμεσα να αποκαταστήσει την… τάξη, εξασφαλίζοντας τη διαφορά των τριών τερμάτων.

Κρίσιμα και γεμάτα αγωνία τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την Εθνική μας να προχωρά σε βιαστικές επιθέσεις, αλλά και την Κίνα να μην μπορεί -ευτυχώς για μας- να βρει τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 1:20 πριν από το τέλος το τέρμα της Σουν και το 9-8 έδωσε νέες ελπίδες στους Κινέζους, όμως η εξαιρετική άμυνα της Ελλάδας και το κλέψιμο της Αντωνάκου, στέρησε όποια πιθανότητα είχε διοργανώτρια.

 

Η Εθνική μας μέχρι την επόμενη διοργάνωση του 2013 στη Βαρκελώνη θα κατέχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Το οξύμωρο είναι ότι παρότι πρώτη στην Σανγκάη δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά για να κλείσει μια θέση στους Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας το επόμενο καλοκαίρι.


Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1
Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Ζι 1, Τενγκ 1, Γουάνγκ 2, Σονγκ 1, Σουν 1.
Ελλάδα: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μανωλιούδάκη 1, Μελιδώνη 1, Λιόση 1.
Πηγή: gazzetta.gr
 


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'