Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΣΚΟΣ ΚΛΥΔΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ.
1757 αναγνώστες
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011
20:21

Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Τagesspiegel am Sonntag»:

«Θυμηθείτε τη διαδικασία της γερμανικής ενοποίησης. Πόσο πολύς χρόνος χρειάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να οικοδομήσουμε νέες διοικητικές δομές, να μοιραστούμε νέες γνώσεις και να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», σημειώνει η Μέρκελ, πολίτης της πρώην Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας.[...]

Καγκελάριε  Αγγελική (κατ' όνομα...) "ὄλβιος ὅστις ἱστορίης ἔσχεν μάθησιν".

 
Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην, είδε τη διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.

Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδας.

Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό-και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο:
 

“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”

Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε, δηλαδή, την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Και πράγματι.. Οι Ρωμαίοι-επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα-ήρθαν. Οι Γότθοι ήρθαν. Οι  Άβαροι ήρθαν. Οι Φράγκοι ήρθαν. Οι Τούρκοι ήρθαν. Οι Άραβες ήρθαν. Οι Γερμανοί ήρθαν. Σύμμαχοι ήρθαν, προδότες ήρθαν, χρεωκοπίες ήρθαν, μνημόνια ήρθαν...

Αλλά ο ασκός, σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων," μηδεπώποτε βυθίζεται"!
    πηγή

 

 

  Aχ Ελλάδα.

   Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης 

  Μουσική: Βάσω Αλαγιάννη

   Ερμηνεία: Νίκος Παπάζογλου

 


 

23.6.11 : Δηλώσεις Βενιζέλου, κοινωνικής ευαισθησίας...

” Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους!!!!!, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο. “

…!!!

 

 

11/09/2011: Ανθός  Ευαγγελικών Βολών

 

 

 

  • "Το 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων (3 δις)" 
  • "Καμμία νέα επιβάρυνση...αλλά χρειαζόμαστε εναν μηχανισμό απoκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων. Το μόνο μέτρο που έχει αυτά τα προσόντα -εκτός φοροεισπρακτικού μηχανισμού-είναι ένα ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ της τάξης 4ευρώ/τ.μ μεσοσταθμικά[0,5...10 ευρώ] συναρτήσει της τιμής Ζώνης." 
  •  Κι όλα αυτά για να "αποστομώσουμε τους πάντες"..."σε σχέση με την ικανότητά μας"! 
  •  "Για να ...πείσουμε, να ψηφίσουμε ταχύτερα τον προυπολογισμό του 2012. Προσχέδιο στη  βουλή  αρχές του Οκτωβρίου!" 
  • "Η εθνική μας κυριαρχία μειώνεται επειδή κάποιος δεν πληρώνει τους φόρους του!"

 

 

Το ελληνικό σύνταγμα  ειδικά με την τρίτη παράγραφο του άρθρου 86 θεσμοθετεί χρόνο παραγραφής “μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”. Το διάστημα αυτό είναι μικρό και η συνταγματική διάταξη ουσιαστικά οδηγεί στην ατιμωρησία των παρανομούντων υπουργών.

Προφανώς ο -αγνώστου πατρότητας ή έμπνευσης-σχετικός νόμος 2509/97 περί ευθύνης υπουργών, που κάθε άλλο παρά τους σκοπούς ευθύνης υπουργών υπηρετεί , είναι παντελώς "αμέτοχος" στην δημιουργία ελλειμμάτων και χρέους-άριστου υποστρώματος αμφισβήτησης ή περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας από τους δανειστές, με τη συναίνεση των ιθαγενών  "αμέμπτων" και προθύμων, εκλεγμένων(φευ) και μη,...διαχειριστών!

    Τέλος αποδελτίωσης...

 

  Και η υπομονή-ανοχή έχει τα όριά της!!!

.....................................επι της (κάτω) οθόνης η συνέχεια..................................

  

 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'