Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Αττίκ, υπό βροχή Δρακονιδών.
838 αναγνώστες
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011
01:30

 

Σύμφωνα με θρύλο της εποχής, ο Αττίκ (γνωστός για την αυτοσχεδιαστική του ικανότητα) αυτοσχεδίασε το τραγούδι στη Μάντρα του, (καλλιτεχνική ομάδα), της οποίας ήταν και ο δημιουργός.

Ο δεύτερος γάμος του Αττίκ με την καλλονή της εποχής, την ηθοποιό Μαρίκα Φιλιππίδου (μετέπειτα μητέρα της Μελίνας Μερκούρη), είχε ατυχή κατάληξη. Κάποιο βράδυ η Φιλιππίδου με τον νέο σύζυγό της, τον ίλαρχο Σταμάτη Μερκούρη, εμφανίστηκε στη Μάντρα και το κοινό, περιπαιχτικά, άρχισε να ζητά το Είδα Μάτια, που ήταν γραμμένο για κείνην.

Ο Αττίκ αποσύρθηκε πικραμένος, και μετά από 10 λεπτά(!) αφού αυτοσχεδίασε, επέστρεψε και έπαιξε το Ζητάτε να σας πω ως απάντηση.

 

     Αναχρονιστική επιλογή μιας διαχρονικής σύνθεσης...


Άιντα-Ξένη Ντβέικ  με τη χορωδία της άνοιξης

  Στίχοι // Μουσική: Αττίκ

Δεν είναι οι καρδιές
όλες το ίδιο καμωμένες
ούτε κι οι ομορφιές
στον κόσμο δίκαια μοιρασμένες

 

  Κλέων Τριανταφύλλου

 

ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΟ ΛΟΓΙΟ

      

        Draconid Meteors Over Spain

Μία ακόμη θεαματική «βροχή» από πεφταστέρια, τις Δρακονίδες ή Ιακωβινίδες, θα σημειωθεί στους ουρανούς της Ελλάδας και του υπολοίπου βορείου ημισφαιρίου στις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της 8ης του μήνα.

Οι προβλέψεις των αστρονόμων δείχνουν ότι η έξαρση αυτή θα φτάσει στο ανώτατο σημείο της σε δύο ξεχωριστά «μέγιστα»: κατά τις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος με ένταση 60-100 διαττόντων την ώρα και, λίγο αργότερα, στις 11 μ.μ. ώρα Ελλάδας, οπότε αναμένονται από 500 μέχρι 800 (ακόμα και 1.000) διάττοντες την ώρα, στο βαθμό που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρηση. [...]

 

Ας είναι η πτώση των Δρακοντιδών  απαρχή...

ης πτώσης των επίγειων ...παρηχήσεών τους,  "ερπετοειδών"  και  μεταλλαγμένων. 

-Της ανάδειξης των Κοσμίων και της  Ευνομίας *.


(*) Η Θεά της ευταξίας  και της συμπεριφοράς που συμμορφώνεται με το δίκαιο. Αδελφή της Δίκης και της ΕιρήνηςΣυνδέεται με την εσωτερική σταθερότητα της Πολιτείας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή δίκαιων νόμων  και η διατήρηση της τάξης. 

Εγχωρίως, ...10 "τρελλοί" Εισαγγελείς θα μπορούσαν να κάνουν ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 

          ΚΑΛΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

 

Σχόλια

08/10 11:03  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Άριστος!
Το Φλεβάρη ραντεβού στο Badminton σε παράσταση αφιέρωμα στον τρισμέγιστο Αττίκ η μουσική του οποίου αποτελεί, χωρίς υπερβολή, θεμέλιο του σημερινού ήχου της ελληνικής μουσικής.
09/10 17:56  cell
[...]
Ο Ακης Σακελλαρίου θα υποδυθεί τον Αττίκ στο έργο που θα ανέβει στο Badminton τον Φεβρουάριο του 2012:
Δεν πρόκειται ούτε για αναβίωση της ιστορικής του «Μάντρας» ούτε για νοσταλγική παράσταση. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, πολλή μουσική και ακόμα περισσότερα τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, η παραγωγή αυτή θα θυμίσει στους παλιούς και θα γνωρίσει στους νεώτερους μια καλλιτεχνική προσωπικότητα της Ελλάδας του '30.

Επί σκηνής μια ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι μαζί με τον σκηνοθέτη της θα επιχειρήσουν να ζωντανέψουν μια εποχή, ακολουθώντας τα χνάρια του κατά κόσμον Κλέονα Τριανταφύλλου.

Τη δραματουργική επεξεργασία, την επιλογή και την επιμέλεια του κειμένου έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας, τη σκηνοθεσία η Σοφία Σπυράτου ενώ στον θίασο συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ευαγγελία Μουμούρη, η Σία Κοσκινά, η Νίνα Λοτσάρη καθώς και ο Αγγελος Παπαδημητρίου. Εκπληξη της παράστασης η παρουσία της Ζωζώς Σαπουντζάκη.

Από την Αίγυπτο και το Κάιρο στο Παρίσι και μετά στην Αθήνα - προ και κατά τη διάρκειας της Κατοχής -, η παράσταση θα ακολουθήσει τα βήματα του Αττίκ σε μια προσπάθεια να καταγράψει εκτός από τις δεκαετίες του ΄30 και του ΄40, την προσωπικότητα αυτού του μικρόσωμου δημιουργού που με το συναίσθημα και το ταλέντο του άφησε πλούσια κληρονομιά στο πεντάγραμμο.[...]

Καλησπέρα Ανήσυχε!
Πολύ πολύ ενδιαφέρον το σκοπούμενο αφιέρωμα, για όσους καταφέρουν να παραστούν ;)
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'