Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Pap to Pap...
900 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
20:08

Δίνουν και παίρνουν στον ελληνικό και στον διεθνή Τύπο τα curricula vitae του νέου Έλληνα πρωθυπουργού. Να οι σπουδές, να οι θέσεις, να οι γνωριμίες του κ. Λουκά Παπαδήμου…
Εμείς, όμως, είμαστε οικονομικό site και σκεφτόμαστε όπως οι αγορές: Παλιές καραβάνες, πονηρεμένοι και δεισιδαίμονες. Δεν κοιτάμε ούτε γαλόνια, ούτε τίτλους… Κοιτάμε ψηλά και παρακαλάμε τον θεό να βάλει το χέρι του…


Και ευτυχώς, ευτυχέστατα, τα άστρα μας καθησυχάζουν: τέτοιον ευνοϊκό αστρολογικό χάρτη όπως του κ. Λουκά Παπαδήμου είχαμε αιώνες να δούμε. Όλες οι αστρολογικές προβλέψεις, δυτικές και ανατολικές, με την αρωγή κι άλλων επιστημών, ευθυγραμμίζονται υπέρ του νέου ηγέτη της χώρας.
Κατ’ αρχάς, ο κ. Παπαδήμος είναι Ζυγός, γεννημένος με τη ζυγαριά στο χέρι.
Διαβάζουμε: «Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια που το μυαλό τους έχει τη λαμπρότητα του διαμαντιού και τη στιλπνότητα του τοπαζιού. Οι Ζυγοί είναι εξαιρετικά έξυπνοι. Λειτουργούν βάσει σχεδίου και στρατηγικής. Είναι αρκετά ευγενείς, δεν τους αρέσει καθόλου να γίνονται αγενείς, παρ' όλα αυτά αν κάτι τους ενοχλήσει δεν θα διστάσουν να κάνουν συστάσεις. Είναι συμβιβαστικοί τύποι, μπορούν να μεσολαβήσουν και να συμβιβάσουν τους άλλους που τσακώνονται. Ο Ζυγός, που συμβολίζεται με τη χρυσή ζυγαριά της δικαιοσύνης, θεωρείται το πιο ισορροπημένο από τα ζώδια, αν και δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πράξη, μέχρι οι δύο πλευρές της ζυγαριάς να ισορροπήσουν, ταλαντεύονται μέχρι να επιτευχθεί η ισορροπία».
Καλά, μέσα στο μυαλό του είναι;
Και τώρα το καλύτερο. Δείτε και τι επιφυλάσσει η φετινή χρονιά για τους Ζυγούς: «Το βέβαιο είναι ότι φέτος θα είστε οι πρωταγωνιστές. Μόνο που θα παίζετε σε θρίλερ, στο οποίο ο ήρωας πρέπει να ξεπεράσει ένα πλήθος σκοπέλων, ανασφαλειών, φόβων, εξωγενών παραγόντων. Θα είστε οι πρωταγωνιστές σε μια χρονιά που σας καλεί να αποδείξετε ότι μπορείτε να καταλάβετε τα σημάδια του πεπρωμένου σας. Πρέπει, αφού κάνετε την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική σας, στη συνέχεια να οπλιστείτε με τη δύναμη που κρύβετε βαθιά μέσα σας και να αναθεωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις...». (Να και το υπονοούμενο).
Φαίνεται, τέλος, ότι ο κ. Παπαδήμος θα ευνοήσει το ίματζ της Ψωροκώσταινας και στις πολυαγαπημένες μας ασιατικές οικονομίες (που είναι οι μόνες που έχουν λεφτά).
Ο νέος πρωθυπουργός γεννήθηκε το 1947, δηλαδή στην Κινεζική Αστρολογία ανήκει στο σημείο του Γουρουνιού. Και «το Γουρούνι στην κινεζική αστρολογία θεωρείται το πιο γενναιόδωρο και το πιο έντιμο του ανατολικού κύκλου. Τα άτομα που είναι γεννημένα κάτω από το σημείο αυτό θεωρούνται τα πλέον ευνοημένα ειδικά όσον αφορά τον οικονομικό πλούτο, προκαλώντας ευμάρεια για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Οι Κινέζες παρακαλάνε και προγραμματίζουν τη γέννηση παιδιών-Γουρουνιών, αφού αυτά πιστεύεται ότι θα φέρουν πλούτο και ευτυχία στο σπίτι».

Δεν χρειάζεται άλλο, ε; Κι όμως, έχει κι άλλο - από την επιστήμη της αριθμολογίας:

Οι σύγχρονοι αριθμολόγοι θεωρούν εξαιρετικά ευνοϊκή ημερομηνία την 11η/11/11 (σήμερα Παρασκευή, δηλαδή, όπου ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός). Στο ευρύτερο πλαίσιο της νοοτροπίας της «Νέας Εποχής», εκτιμούν ότι σήμερα η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια, η οποία θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων. Λένε ότι η ημερομηνία είναι ιδανική για να ξεκινήσει κανείς μια νέα καριέρα...Δεν λέμε τίποτε άλλο... Μόνο "φτου, φτου, φτου... σκόρδα!... Κουνηθείτε από τις θέσεις σας... μάτι να μη μας πιάσει!...".πηγή 

 

 

  Dance me to the end of love

  Leonard Cohen

 


 

 ... Αναστενάρια ...

  

   

      Μικροκωνσταντίνος: Θρακική παραλλαγή του ακριτικού έπους.

     Tραγούδι: Χρόνης Αηδονίδης

      Τα Αναστενάρια ξεκινούν και τερματίζουν με αυτό το τραγούδι,

      ενώ ενδιάμεσα τραγουδιούνται κι άλλα ακριτικά τραγούδια.

 

    

Σχόλια

12/11 21:32  Λουκρητια
Να υποθεσω οτι οι Αναστεναρηδες παραπεμπουν στο οτι θα μας χορεψει στα...καρβουνα η νεα κυβερνηση;Κατι σαν την αρκουδα που περιεφερε ο γυφτος στα χωρια και την εβαζε να χορεψει στο ταψι που πυρακτωνοταν απο αναμμενα καρβουνα;

Παρεμπιπτοντως,οποιος δεν εχει παρακολουθησει δια ζωσης το τελετουργικο των Αναστεναρηδων,να το επιδιωξει.Ειναι συγκλονιστικη η μεθεξη σε μια τετοια εμπειρια!
13/11 03:00  cell
Καλημέρα Λουκρητία.
Η πυροβασία(αναστενάρια) ήταν ο αβίαστος συνειρμός περί τη νέα κυβέρνηση.
0.55 - 1.10 του διαλόγου των Pap...
Διαπιστώνει κανείς τη θέληση του νεόκοπου να ευχαριστήσει τον απερχόμενο για ...το έργο του!
Σε α' πληθυντικό, για λογαριασμό ποίων;
Της καινούριας 10άδας υπουργευόντων-πλην τριών-μέχρι χθες αντιμνημονιακών;
Της Αγκέλας; Έσπευσε για τα συγχαρήκια-...υπομνήσεις.
(«Πάνω σας έχουμε στηρίξει μεγάλες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες...»
Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης "στην ωραία και βαθιά φιλία μεταξύ των δύο λαών", η οποία ελπίζει ότι "θα ενισχυθεί και θα βαθύνει" [http://goo.gl/ci1YQ] ακόμη περισσότερο. )

132.000 τ.χλμ ...κάρβουνα:
-(130 δις το καλάθι αποτίμησης για 2,5 τρις δ.περιουσίας κατά τις εκτιμήσεις από Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο σύμφωνα με μέλος δεπ του ΑΠΘ σε πρόσφατη εκπομπή στην ΕΤ3,"Ανιχνεύσεις")
-(Για το χορό-πυροβασία των εν πολλοίς 11 εκ. που ατυχώς δεν έχουν ανεπτυγμένη την ακαϊα στο σύνολό τους. Σιν(ικ)ή Γιουνάν στη ...μητρόπολη "Ιωνία", ενταύθα, των 400 ευρώ)

181 προθύμους ζητάγανε υπό το μανδύα της συναίνεσης, σκάρτοι 300 φαίνεται να προκύπτουν. Παραμένοντες άπαντες χαμογελαστοί και ουκ ολίγοι υπέρβαροι, απέναντι στην Εθνική κατήφεια και απίσχναση.Μέσα σ' ένα δεκαήμερο απίστευτων κυβιστήσεων πανταχόθεν.
(Μπροστά τους χλωμιάζει η Κομανέντσι)
Στο ταπί ...Ελλάς.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'