Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Tο μεγάλο «ξεκαθάρισμα». Dirt Devil.
1120 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011
12:05

[...]Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της BlackRock και κυρίως της πιθανής κρατικοποίησής τους, οι τράπεζες όχι μόνο βγάζουν με διαδικασίες-εξπρές από τον... αναπνευστήρα προβληματικές επιχειρήσεις, αλλά απειλούν και τους επιχειρηματίες, τις διοικήσεις επιχειρήσεων και εμμέσως τους ορκωτούς ότι θα στραφούν νομικά εναντίον τους, επιδιώκοντας να ανακτήσουν μέρος των «θαλασσοδανείων».

[...]Τις κινήσεις των τραπεζών διευκολύνει η έλευση και των distressed funds.

Προτεραιότητά τους είναι η εξαγορά από τις τράπεζες εξυπηρετούμενων δανείων προς επιχειρήσεις. Τα στελέχη των funds γνωρίζουν ότι οι τράπεζες πιέζονται στο σκέλος της ρευστότητας και αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμα και μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Για τον λόγο αυτόν, προτείνουν στις τράπεζες να αγοράσουν δάνεια μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, σε τιμές όμως που προς το παρόν δεν είναι ικανοποιητικές.

Ταυτόχρονα, όμως, επανεμφανίζονται funds που ενδιαφέρονται να αγοράσουν με βαθύ discount δάνεια επιχειρήσεων, για τα οποία οι τράπεζες έχουν σχηματίσει, στην πλειονότητά τους, υψηλές προβλέψεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσφορές τους δεν ξεπερνούν το 10% - 15% της ονομαστικής αξίας του δανείου, με δεδομένες όμως τις προβλέψεις για τις τράπεζες αυτό συνεπάγεται μερική ανάκτηση ζημίας και ως εκ τούτου αναμένονται συμφωνίες(*) στο συγκεκριμένο μέτωπο. πηγή


 

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ...ΤΑΒΑΝΙ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  

     Δείτε το μέχρι τέλους!

 

  

      Lay back in the arms of someone (you love) 
     SMOKIE

      (still making the world rock)

 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'