Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Επιστρέφει ο θρύλος των '70s. "Αν δε μας διαλύσουν"...
916 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011
13:59

Tο νέο pony τέταρτης γενιάς ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει η ΝΑΜΚΟ στα μέσα του 2012. Στόχος της εταιρίας με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι το μόνο ελληνικό αυτοκίνητο των περασμένων δεκαετιών να επιστρέψει στους δρόμους, αλλά και να εξαχθεί σε αναδυόμενες αγορές.

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πρώτα ...300, είναι προπωλημένα ;

Στην τιμή 2,5 πολυτελών τεθωρακισμένων εκ βαυαρίας...

 

 

    Καλώς να ορίσει!

   ("Kρασί απ' το πατητήρι μας")

  

  

   Μπύρα από τα κριθαροχώραφά μας!

         
    

    I'd rather be a sparrow than a snail... I'd rather be a hammer than a nail...

 

18/09/2014
Ξεμπλόκαρε η διαδικασία παραγωγής του Pony, του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, καθώς έλαβε τη σχετική αδειοδότηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ).

https://tinyurl.com/qaqjqhu
           

Σχόλια

08/12 23:21  Λουκρητια
http://taxalia.blogspot.com/2011/07/namco-pony.html

Οι συνδικαλιστές

Μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της NAMCO ήταν και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έκαναν απεργία- κατάληψη, η οποία κράτησε 4 μήνες, ζητώντας αύξηση ημερομισθίων κατά 35%.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν την αρνήθηκαν, αλλά τους πρότειναν να δουν τι αύξηση θα τους έδινε ο κλάδος του μετάλλου. Όμως, εκείνοι επέμεναν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους «εδώ και τώρα», υποκινούμενοι και από ένα μετέπειτα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της Μακεδονίας, του οποίου ο ρόλος στην περίπτωση αυτή μάλλον ήταν «σκοτεινός», κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «το ότι παρακινείτο από ανταγωνιστικά της οικογένειας Κοντογούρη συμφέροντα».

η κυβέρνηση της "επαράτου δεξιάς" χρηματοδότησε το εργοστάσιο, αλλά βρήκε δυναμική
αντίσταση της "προοδευτικής αριστεράς" που κατήγγειλε τις ΕΟΚικές χρηματοδοτήσεις, ως "δωρεές σε μονοπώλια".
Έτσι το "μονοπώλιο" έκλεισε...λίγο αργότερα, το 1983.
Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση γιατί οι υπάλληλοι δεν άφηναν να μπει κανείς στο εργοστάσιο, ακόμη και στους ιδιοκτήτες απαγόρευαν την είσοδο. Δεν επέτρεπαν ούτε καν να σταλούν τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα στους πελάτες της εταιρείας και άλλα 600 στον ελληνικό Δημόσιο τομέα. Έδειραν μάλιστα, πολύ άσχημα τον διευθυντή πωλήσεων Γιώργο Ζωγράφο. Τότε ανέλαβε δράση ο Πέτρος Κοντογούρης, ερχόμενος από τη Γερμανία, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα τους αποζημίωνε από πάνω, αρκεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Πράγμα που έγινε, αλλά μόνο για πέντε μέρες, καθώς μετά ζήτησαν να... πάνε διακοπές. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Πράγματι πήγαν τις διακοπές τους και μετά πέρασαν από την οδό Αγίας Σοφίας 26 για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Το εργοστάσιο είχε κλείσει.

Ήταν καλοκαίρι του 1983 και η Ελλάδα ζούσε στιγμές σοσιαλιστικού παροξυσμικού συνδικαλισμού, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε σήμ
08/12 23:22  Λουκρητια
Ήταν καλοκαίρι του 1983 και η Ελλάδα ζούσε στιγμές σοσιαλιστικού παροξυσμικού συνδικαλισμού, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε σήμερα και θα πληρώνουμε για 50 τουλάχιστον χρόνια ακόμη...Τους δυναμικούς "μουσάτους" συνδικαλιστές της δεκαετίας του ΄80, που κατήγγειλαν την "ΕΟΚ των μονοπωλίων" και ζητούσαν να αποδοθεί στην κοινωνικοποίηση, ο παράνομος πλούτος που συσωρεύει το ληστρικό μεγάλο κεφάλαιο ...Έτσι, οι "καπιταλιστές" έκλεισαν τα εργοστάσιά τους, αλλά όλως περιέργως ο "συσωρευμένος πλούτος" άλλαξε χέρια. Πέρασε σε αυτά των "μαχητικών συνδικαλιστών"...
09/12 01:11  cell
Αλληλεγγύη και από την πολιτική ηγεσία ...

" H Ελλάδα δεν θα φτιάξει ποτέ δικό της αυτοκίνητο."

Στη συνέχεια δεν αρνήθηκε o εν λόγω υπουργός τη ...συνεργασία με την οικογένεια Κοντογούρη σε εμπορικό επίπεδο.
(Προμήθεια μπαταριών στα pony.
Εμπλεκόμενος στην αντιπροσώπευση της σχετικής εταιρείας ,
όχι ΠΑΚ, αν δεν απατώμαι)

Αφελληνισμού και συρρίκνωσης της ενταύθα παραγωγής το ανάγνωσμα...Δεκαετίες.

Καλημέρα Λουκρητία.
Ευχαριστώ για την παράθεση του χρονικού της κατάληξης...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'