Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Αθήνα Παρίσι (50 δις δρόμος), Πάτρα.
981 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012
02:39

Νέα εφ όλης της ύλης συμφωνία για την κάλυψη της χρηματοδότησης της Ελλάδας ως το 2015 και την επίτευξη βιώσιμου χρέους συζητούν πλέον Ευρώπη, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων μετά την διαπίστωση ότι οι παραδοχές της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου βρίσκονται στον αέρα.

  ...Η νέα πρόταση προκάλεσε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα ο κ. Charles Dallara να αναχωρήσει για το Παρίσι, προκειμένου να έχει από εκεί διαβουλεύσεις με τα μέλη του IIF που εκπροσωπεί αλλά και με τους εκπροσώπους Βερολίνου, Παρισίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...

 

 Αναζητούνται οι κάτοχοι των ομολόγων

Ακόμη πάντως κι αν η Ελλάδα και το IIF καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους, η όποια συμφωνία για το IIF μπορεί να αποδειχθεί τελικά μάταιη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ρεπορτάζ των Financial Times, όπου επισημαίνεται αφενός ότι υπάρχει μεγάλος όγκος ελληνικών ομολόγων που δεν ξέρουμε σε ποιους ανήκουν κι αφετέρου ότι ακόμη και με sprint στις διαπραγματεύσεις είναι αμφίβολο αν θα προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία της 20ής Μαρτίου, οπότε λήγει το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ.

Η διοικητική επιτροπή του IIF αντιπροσωπεύει ομολογιούχους που εκτιμάται ότι κατέχουν ελληνικά ομολόγα 155 δισ. ευρώ. Εάν εξαιρεθούν οι τίτλοι που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, τότε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JP Morgan υπάρχουν ομόλογα αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ, τα οποία δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν. (...!)* «Για να πετύχει, όμως, το όποιο deal, θα πρέπει αυτοί οι ομολογιούχοι να συμφωνήσουν στην ‘εθελοντική’ ανταλλαγή των ομολόγων τους», επισημαίνουν οι F.T.

 

Απειλούν με προσφυγές τα hedge funds

Eν τω μεταξύ, με προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (…!)* κατά της Ελλάδας απειλούν τα
hedge funds,

29/09/11 : [...Σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση του θέματος της ανταλλαγής των ομολόγων, περίπου το 30% των επενδυτών που αναμένεται να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή αγόρασε τα ομόλογά του μετά την 21η Ιουλίου. Δεν είναι οι αρχικοί κάτοχοι ομολόγων -κυρίως μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες-, αλλά επενδυτές με πιο κερδοσκοπικές διαθέσεις, που θέλουν να βγάλουν λεφτά από τη βαθιά πτώση των τιμών των ελληνικών ομολόγων.

Η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να καλύψει περίπου 135 δισ. ευρώ υφιστάμενων ομολόγων, υποδηλώνοντας ότι διάφορα hedge funds και άλλοι επενδυτές έχουν αγοράσει από τις 21 Ιουλίου ελληνικά ομόλογα αξίας έως και 40 δισ. ευρώ...
με 40 σεντς ή και (πολύ) λιγότερο...]

στην περίπτωση όπου η χώρα περάσει τελικά νόμο για την αναγκαστική συμμετοχή στο «κούρεμα», σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από συζητήσεις με νομικούς κύκλους και hedge funds, φάνηκε ότι αυτά μπορούν να υποστηρίξουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι η Ελλάδα παραβίασε τα δικαιώματα των ομολογιούχων.

του Χρ. Κίτσιου ...21/01/12

 

 

 

Gipsy Kings vs ...dallara

(*) 21 Ιανουαρίου του 2012 …ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ.

Mε μια διαφορετική προσέγγιση του κυνηγιού. Του …Κρυμμένου θησαυρού.

Σε κλίμα εν γένει αποκριάτικο - ca(r)nival εισήλθαμε. ΚΑΙ επίσημα!

 Με το καλό και στο κάψιμο του "Καρνάβαλου"...

 

 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'