Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΛΗΘΕΙΕΣ, από το Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Τέταρτη προεδρική "εκλογή"
675 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
03:09

Πρόκειται για την ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη  στο συνέδριο του 1996, από την οποία είθισται να προβάλλεται μόνον ένα μικρό απόσπασμα, ...προφητικό (η πολιτική είναι τέχνη -μεταξύ άλλων- και του προβλέπειν, ερήμην δαφνοφύλλων), αναφορά στην Ελλάδα του 2010  ως  "γερμανικό  λαντερ ή τούρκικο βιλαέτι".

Αξίζει της 37λεπτης προσοχής του αναγνώστη...

Πολιτικός Νους Ελληνόστροφος και ... Εύξεινος στην υποδοχή και αξιολόγηση ερεθισμάτων,  υπό το πρίσμα της Λογικής και Γεωοικονομίας.

Αγωνιών προ 16ετίας ΚΑΙ για το ενδεχόμενο, εν αντιθέσει προς την κρατούσα τότε άποψη, η βαλκανική ενδοχώρα να ενσωματώσει τα "άκρα" της...(σε όρους Κριστίν: ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι ακόμη 50% ακριβότερος από τον αντίστοιχο της πορτογαλίας σκάρτο 20% από τον ισπανικό ΚΑΙ ...πολλαπλάσιος από εκείνον της Κροατίας...!)

Προ της εκλογής του 2ου προέδρου (σημίτη) του πασοκ τότε...   

  

Ανήμερα της εκλογής (άθλημα του ενός αγωνιζόμενου, για 2η φορά) του 4ου προέδρου ...σήμερα

 

Υστερολόγιο  (19:35)

Αναφορά του "ευ"άγγελου στον συνεπώνυμό του και ...εθνάρχη, επ΄αφορμή της 18ης Μαρτίου ως ημέρας θανάτου του τελευταίου...

Διόλου ευχάριστους συνειρμούς μπορεί να κάνει κάποιος από συναφείς παραλληλισμούς, δοθέντος ότι της βενιζελικής εκλογικής ήττας του 1920  ακολούθησαν :

- "τα κόλλυβα του Γούναρη" (σακκιά με στάρι προς βρασμό!... κατέφθαναν αντί τροφής στο μικρασιατικό μέτωπο, μηδενισθείσης της αγγλοσαξονικής  πίστωσης την επαύριο της ήττας των φιλελευθέρων-φιλοΑντάντ ...)

-  ... Γενοκτονία Ξεριζωμός του Ανατολικού Πυλώνα του Ελληνισμού.

 "Μονόπους" η Ελλάς εντεύθεν!

 

 

    

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'