Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Μικρή Χώρα ...ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. N.Λυγερός
1873 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012
14:44

Σταχυολογούνται σημεία της ομιλίας του Ν.Λυγερού* περί Α.Ο.Ζ.

Δίδοντας σημασία στα νησιά της Ελληνικής περιμέτρου με παράθεση διεθνών αναλόγων και πρακτικών υπεράσπισης των Εθνικών Συμφερόντων.

(*) Ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων, εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις. Την έκθεση για το σχέδιο παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο...

 

Κατάφερε να φύγει αφήνοντας …κάτι* πίσω του (Τ.Παπαδόπουλος), μερικοί δεν φεύγουν και δεν μας αφήνουν τίποτα (…για ποιον  να  πρωτογράψεις).

* 26/10/2012:

«...Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη...»...«μόνον το φυσικό αέριο»

 

Περί Ελληνικής Α.Ο.Ζ:

 

 

  • Η 2η μεγαλύτερη Α.Ο.Ζ της Μεσογείου. Μικρή χώρα δε σημαίνει μικρή ΠΑΤΡΙΔΑ (μέσω της αοζ το μέγεθος είναι ανάλογο της Γαλλίας)
  • Το Καστελόριζο με την αοζ του(20.851 τ.χλμ) είναι μεγαλύτερο της Πελοπονήσου (όσο πιο μικρό είναι το νησί και πιο μακριά από τα άλλα, τόσο μεγαλύτερη η αοζ του). Οι Βαλεάρες της Ισπανίας.
  • Η συνεχής παρουσία στη Στρογγύλη (5.855 τ.χλμ περιοχή αοζ) και τη Ρω θεμελιώνει τη δική τους αοζ-εκατέρωθεν του Καστελόριζου- και διαμορφώνει επαφή με την αοζ Κύπρου και Ρόδου αντίστοιχα.
  • Η Ζουράφα ή Λαδόξερα  (Ξέρα με ...έλαιο στο Β.Α Αιγαίο) είναι 22μ. περίμετρος και 196 τ.χλμ (εμείς βλέπουμε το φάρο της Ζουράφας, οι Τούρκοι τα 196 τ.χλμ)
  • Γαύδος (Ν.Κρήτη). 98 κάτοικοι. (Το καστελόριζο 118-300). Τα Γαλλικά Πετρέλαια την ψάχνουν την περιοχή από το 1911. Το κλείσιμο του κόλπου της Σύρτης …αγνοεί το δικαίωμα αοζ της Γαύδου και πριορίζει την αντίστοιχη ιταλική και μαλτέζικη. Την αοζ δηλ. της ...ε.ε!
  • Στις Στροφάδες (Ιόνιο) υπάρχει ένας καλόγερος(όχι δύο). 2,6 τ.χλμ το μέγεθος. Μπορούν να ...πιέσουν μαζί με τη Γαύδο τη λιβυκή αοζ(κόλπος Σύρτης)

 

                                 

"Όταν δεν δίνεις σημασία σ’ αυτά που έχεις, να κοιτάς αυτά που σου παίρνουν…Ο κλέφτης ξέρεις ακριβώς τι αξίζει στο σπίτι σου...

Οι λεπτομέρειες που ονομάζονται νησιά, είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχουμε όσο αφορά τη θάλασσα.

Διχοτόμηση του Αιγαίου εισηγούνται…Δικοί μας."

 

    

(τα νησιά μας είναι πολύ κοντά στην τουρκία με ό,τι σημαίνει αυτό για τον περιορισμό της αοζ της) 

"Αν οι Τούρκοι είναι τόσο κοντά στα νησιά μας, και τα νησιά μας τους ενοχλούν, είναι επειδή δεν τέλειωσαν τη δουλειά τους όσο αφορά τη Γενοκτονία. Και σταμάτησαν στις ακτές!"

(ΑΟΖ Πόντου = 96.000 τ.χλμ, το μεγαλύτερο τμήμα της τουρκικής αοζ, υφιστάμενο επί …353.000 ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ)

 

Αν μας θυμούνται τα παιδιά μας για κάτι καλό, αυτό μπορεί να είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Πατρίδας μας.

 

 

 

"Ήρθε η ώρα να έχει και η Ελλάδα  μία Α.Ο.Ζ (...και κυβέρνηση Ελληνική). Ήδη πάνω από 130 χώρες έχουν..."

Για τη σημειολογία των "κλασμάτων", η πληθική σχέση "ευρωπαϊκών"*-μη ευρωπαϊκών συνιστωσών στην υπό διαμόρφωση ραχοκοκκαλιά αοζ της αν.μεσογείου είναι 2:1, ως και στην τρόικα...

(*)

«Η συζήτηση περί Ευρώπης είναι άνευ αντικειμένου: πρόκειται για γεωγραφική έννοια:Ποια είναι η Ευρώπη; Which is Europe? Quelle est l'Europe ?.»
«Ανέκαθεν συναντούσα τη λέξη Ευρώπη στα χείλη των πολιτικών εκείνων που ήθελαν κάτι από άλλες Δυνάμεις, το οποίο όμως δεν τολμούσαν να ζητήσουν εξ ονόματος τους.»

Otto von Bismarck

 

 

   

   ...Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι Καλοί... Αλοίμονο !!! 

     17/4 η αποφράς...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ τα υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών προσφέρθηκαν να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη, η οικογένεια Μητροπάνου αρνήθηκε λέγοντας ότι ουδέποτε επιβάρυνε τα δημόσια ταμεία έστω και με ένα ευρώ.   ΣΕΒΑΣ !!!     

     Ώρα σου καλή ΑΡΧΟΝΤΑ!      

                                                                                                   

Σχόλια

21/10 15:33  cell
Α.
Για την σημειολογία των ...συμπτώσεων της 20/10/2014:
i.
«κατάπλους» του τουρκικού ερευνητικού barbaros στην περιοχή 3 των κυπριακών «οικοπέδων» (Eni-Kogas->2,3 και 9-το πολύφερνο)
https://tinyurl.com/kg9ua5x
ii.
άσκηση ρωσικής ναυτικής δύναμης στην άνω περιοχή.
https://tinyurl.com/msxk839
iii.
μοιραία απογείωση falcon(...) στη Μόσχα για τον επικεφαλής της Total(oικόπεδα 10&11)
https://tinyurl.com/kky8lso & https://tinyurl.com/qynuh5k

Προσθήκη 21/1/2015:
https://tinyurl.com/maknmcp


Β:
• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δισ. βαρέλια.
• ΙΟΝΙΟ 2 δισ. βαρέλια.
• ΚΡΗΤΗ 14 – 22 δισ. βαρέλια.
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δισ. βαρέλια.
(μείζον διακύβευμα ...23/4/2009)

* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο – Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.
* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες. Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα – Η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.
https://tinyurl.com/l3ehnok
06/12 17:15  cell
Στον απόηχο του διημέρου 5-6/12/2014
(3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας https://tinyurl.com/lu6hkhn)

Ο Σαμαράς “βλέπει” επανέναρξη συνομιλιών – Η “συμφωνία” που δεν δέχθηκε η Λευκωσία

«...ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου ωστόσο δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αιτία που προκάλεσε την αποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς από τις συνομιλίες και συνέδεσε την «επιθυμητή λύση του Κυπριακού» με ενεργειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας (http://www.mignatiou.com) αναφέρουν ότι συζητήθηκε η αναστολή για μικρό διάστημα των εργασιών της κοινοπραξίας ΕΝΙ – Κogas, στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου εννέα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, η αποχώρηση του Μπαρμπάρος, η επανέναρξη των συνομιλιών και η επανάληψη των εργασιών από την ΕΝΙ-KOGAS, χωρίς όμως η Αγκυρα να διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιστρέψει το Μπαρμπαρός.

Από διπλωματικούς κύκλους της Λευκωσίας η επιχειρούμενη διευθέτηση χαρακτηρίζεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή της κυπριακής πρωτεύουσας τη “διευθέτηση” δεν αποδέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης...»
https://tinyurl.com/owa7rld
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'