Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


PERFIDIOUS ALBION
939 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Μαΐου 2012
12:42

Γιατί Γερμανικά στρατεύματα παρέμειναν στην Κρήτη από τότε που απελευθερώθηκε η υπόλοιπη Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1944 μέχρι τον Μάιο του 1945 διατηρώντας όλο τον οπλισμό τους και συμπεριφερόμενοι ως στρατός κατοχής...;

[...] Μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Σικελία δεν υπήρχε πλέον λόγος ενισχύσεως των Ελληνικών ανταρτικών ομάδων προκειμένου να παραπλανώνται οι Γερμανοί ότι η απόβαση θα γινόταν στην Ελλάδα. Κύριο μέλημα πλέον των Άγγλων ήταν ο πλήρης έλεγχος των ανταρτών ώστε να επιτύχουν τον πολιτικό τους στόχο που ήταν η παραμονή της Ελλάδας κάτω από την σφαίρα επιρροής της Αγγλίας. Λόγω της ισχύος του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ο εμφύλιος πόλεμος προέβαλε αναπόφευκτος. Αναπόφευκτη ακόμα προέβαλε και η εμπλοκή Αγγλικών στρατιωτικών δυνάμεων προς ενίσχυση των αντιεαμικών δυνάμεων.

Η Συμφωνία αποχωρήσεως των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής από την Ελλάδα αμαχητί είχε μεταξύ των άλλων ως αποτέλεσμα και την απόσυρση ολόκληρου του οπλισμού των Γερμανών που σε διαφορετική περίπτωση ήταν ενδεχόμενο να πέσει στα χέρια του ΕΛΑΣ.

Στην Κρήτη τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Τις ΕΟΚ τις ξεχωρίζει από τον ΕΔΕΣ και την ΕΚΑ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο συνεργασίας στελεχών είτε απλών μελών της με τις αρχές κατοχής καθώς επίσης ότι δεν κυριαρχούνταν από παθιασμένο αντικομουνισμό. Είχαν εξαιρεθεί από την Συμφωνία της Βάρκιζας και διατηρούσαν τον οπλισμό τους.

Σύμφωνα με την σχεδίαση των Άγγλων ότι «ήταν επιθυμητές συμφωνίες με Γερμανούς Διοικητές οι οποίοι θα διατηρούσαν το status quo αλλά θα υπήκουαν στις διαταγές τους,» αλλά και επειδή ειδικά για την Κρήτη οι Άγγλοι φαίνεται ότι είχαν άλλα σχέδια στην περίπτωση που το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ επικρατούσε στην υπόλοιπη Ελλάδα (τα γεγονότα μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Πελοπόννησο τους είχαν θορυβήσει) τους οδήγησαν στην χρησιμοποίηση των Γερμανικών στρατευμάτων που είχαν εγκλωβίσει στην Κρήτη. Δεν είχε λόγο ο Μπέντακ στις 14 Νοεμβρίου 1944 να εκδώσει προκήρυξη για τις «κομμουνιστικές συμμορίες που χτυπήθηκαν και ότι τα Χανιά δεν θα πρέπει πλέον να φοβούνται άλλες επιθέσεις τους». Λογικά η μόνη του φροντίδα θα έπρεπε να ήταν η επιβίωση των στρατιωτών του μέχρι την παράδοση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπέντακ συνελήφθη το 1945, φυλακίσθηκε, δικάστηκε και κρίθηκε αθώος των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί αφού «επιχειρούσε κάτω από την εξουσία των Άγγλων για την τήρηση της τάξεως στην Κρήτη στην οποία ήταν Διοικητής πριν και αμέσως μετά το τέλος του πολέμου».

Από όλα αυτά εύλογα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι Άγγλοι μπροστά σε μια επαπειλούμενη εμφύλια σύρραξη στον Ελλαδικό χώρο που τυχόν οδηγούσε σε ανατροπή του στρατηγικού τους στόχου θα προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την παραμονή τους τουλάχιστον στην Κρήτη ώστε να μην χαθεί ολοκληρωτικά η παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο και ο έλεγχος της απ’ αυτούς. Γι’ αυτό τον λόγο εξ άλλου και οι προσπάθειες τους για την δημιουργία αυτονομιστικού κινήματος στο νησί.

Σχόλιο Αναγνώστη:

" Μετά απο ενδελεχή μελέτη του ζητήματος έχω διαμορφώσει την άποψη οτι η Βρετανική Ηγεσία (Τσώρτσιλ) επεδίωξε στην Ελλάδα τον εμφύλιο γιατί ήθελε μια Ελλάδα νικήτρια μεν του Β΄ Π.Πολέμου, αλλά χωρίς πυγμή στη διεκδίκηση κερδών, επειδή υπήρχαν μη συμβατά συμφέροντα. Επέβαλε δε τον εμφύλιο μόνο μετά τη συμφωνία της Γιάλτας, γνωρίζοντας πλέον οτι ο Στάλιν δεν θα συνέδραμε το ΕΑΜ ".


Γερμανοί, Βρετανοί και απελευθέρωση της Κρήτης:

Άγνωστες πτυχές, Σ. Μανουσογιαννάκη Αντιναυάρχου ΠΝ ε.α.

Perfidious : δόλιος, ύπουλος //  Albion: albho-, root meaning "white" (in reference to the white southern shores of the island), or *alb-,  for "hill".


…τρίχωμα αλλάττει(-ουν), ουχί την κεφαλήν.

 

(1) Ηνωμένο Βασίλειο-Ιστορία

…Απ’ το 150-650 μ.Χ[10% of the Irish population were in Haplogroup U5 called Ursula. He (βλ.Sykes) calculated a date of 7300 BC for the entry of this lineage into Ireland.]  αρχίζει η κατάκτηση του νησιού  (εκτός απ’ την περιοχή της Σκωτίας) από τους Άγγλους, τους Σάξονες, τους Ιούτους, που ήταν γερμανικές φυλές. Οι Κέλτες τελικά, είτε έγιναν δούλοι των γερμανικών φυλών είτε μετανάστευσαν στα βόρεια του νησιού. Οι νέοι άποικοι, οι Αγγλοσάξονες, εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν διάφορα βασίλεια, κι άρχισε η συστηματική διαδικασία του εκφεουδαρχισμού της χώρας.

 

(2) Τράπεζα της "Ελλάδος"

 

  

    Έτος ίδρυσης, ως κλώνος της Τ.τ.Αγγλίας, το 1928

(πλειοψηφικό πακέτο σε χρηματιστικούς οίκους -ρόθτσιλντ, χάμπρο, μόργκαν- της ...εποχής)

Σήμερα το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό πέριξ του 6%, η δε καταστατικώς προβλεπόμενη οροφή συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην εισηγμένη Τράπεζα Ελλάδος περιορίζεται στο ...35%!

Θησαυροφυλάκιο του χρυσού της χώρας. Διαδρομή του χρυσού κατά τον β' π.π: Φλεβάρης '41, από την  Τ.τ.Ε -> κ.τ Αιγύπτου -> πραιτώρια(ν.αφρική)->κέηπ τάουν...28 ημ. εν πλω....Λονδίνο! Μετά τον β' π.π επέστρεψε μόνον τμήμα του ελλ. χρυσού στην Ελλάδα! Φήμες συνδέουν το "διάφορο", με την αγγλική οικονομική υποστήριξη της αντίστασης. ..."Συμμαχική"  βοήθεια !!! 

  [...ρεσάλτα κάνουνε οι μούτσοι κι οι πειρατές μεθοκοπάνε...]

 ...

(3) Βλ. εκτενέστερα στο πλήρες άρθρο:  Γερμανοί, Βρετανοί και απελευθέρωση της Κρήτης: Άγνωστες πτυχές τις μεθοδεύσεις των άγγλων “συμμάχων” μας για 7μηνη παράταση της παραμονής των γερμανών “φίλων” μας-διατηρώντας όλο τον οπλισμό τους και συμπεριφερόμενοι ως στρατός κατοχής- στα βόρεια του Ν.Χανίων-Κρήτης και σε βάθος 16 χλμ (απελευθέρωση στην Κρήτη:Μάης ’45). 

Τη λωρίδα αυτή ονόμασαν ΟΧΥΡΑ ΘΕΣΗ ΚΡΗΤΗΣ.

Να "δέσει" στο μεσοδιάστημα (Φεβ. ’45) το "γλυκό"  της Γιάλτας.

 

"…Δεν είναι αυτή (Αγγλία) που έφερε στην Ελλάδα τον στρατό και τον βασιλιά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου προκαλώντας έναν κατακλυσμό, τον οποίο η χώρα επρόκειτο να πληρώσει πολύ ακριβά; Και αυτό έγινε στη χώρα που μπορεί μάλιστα να καυχηθεί για την αντίστασή της κατά της ναζιστικής κατοχής"

  • Ο Winston Churchill,

σε ραδιοφωνική εκποµπή στις 3.9.1939, είχε τονίσει ότι «Αυτός ο πόλεµος είναι ο πόλεµος (1) της Αγγλίας. Ο στόχος του είναι η καταστροφή της Γερµανίας…Εµπρός στρατιώτες του Χριστού!». Κι ακόµη: «Πρέπει να τους είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο πόλεµος δεν είναι ενάντια στον Χίτλερ ή τον Εθνοσοσιαλισµό αλλά στη δύναµη του γερµανικού λαού την οποία θα πρέπει να κατακοµµατιάσουµε, αδιάφορο αν βρίσκεται στα χέρια του Χίτλερ ή κάποιου Ισουίτη παπά».

(1) "Ένας Πόλεμος που δεν τελείωσε"

Βλ. εδώ μια ενδεχομένως …εικονική  μεταπολεμική πραγματικότητα για την κρατική (μετά Βαϊμάρης) οντότητα της γερμανίας και εξ αυτής της εικονικότητας κράτους ή εξ αυτής της “εταιρικής οντότητας”,  την υπόσταση των μάστριχτ-…-λισαββόνας και λοιπών θεμελίων της ε.ε…Οι Έμποροι των Εθνών

Η πρώτη μεταφορά λογοτεχνικού έργου στην τηλεόραση, από το ομώνυμο μυθιστόρημα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ και μουσική του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ στο τραγούδι των τίτλων, ερμηνευμένο από τον ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ.

"...Ξαναζωντανεύει τη νησιώτικη Βενετοκρατία στην πρώτη της εξόρμηση για την κατάκτηση των Κυκλάδων και περιγράφει με δαντικές εικόνες την αγριότητα των Βενετών και των Γενοβέζων, που είχαν ως μόνο νόμο τους την αυθαιρεσία και την ωμή ιδιοτέλεια. Αυτοί είναι «οι έμποροι των εθνών», που η δίψα του χρήματος τούς μεταβάλει σε λύκους και απαίσιους φονιάδες των ήσυχων ανθρώπων των ελληνικών νησιών..."

 

    Ήτανε μια φορά...

 

    -.-

 

20.9.2014

«Ανοίγει ο νέος ασκός του Αιόλου για τη Μ.Βρετανία»

...το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος(18.9.2014) δεν είναι άλλο από την αρχή -και όχι το τέλος- μίας συνταγματικής διαμάχης... 

 

Σχόλια

13/05 13:57  Goldmine
Μπράβο σου, φίλτατε!
Συγκροτημένη παρουσίαση, σε αφυπνιστικό ρόλο με έρευνα και ιστορική τεκμηρίωση.
Πεταχτές καλημέρες απ΄εδώ από το "φίλιον ιστολόγιον του cell" σε όλη την παλιά γειτονιά.
Κυβέρνηση θα έχουμε, προσεχώς...μυαλά αλλάξαμε απαξάπαντες, μηδενός εξαιρουμένου;
Παρεμπιπτόντως άπειρες ευχές και στις μανούλες που οφείλουν τη μητρότητα, ασφαλώς, στην ύπαρξη και των πατεράδων!
Καλή Κυριακή, με τις καλύτερες ειδήσεις για την κοινωνία και την πατρίδα μας!
13/05 16:24  cell
Καλώς την!
Μυαλά δεν ξέρω αν αλλάξαμε...
Πρώτα η ψυχή και μετά το χούι του διχονοείν... :-(
Όλες οι Ευχές στη βαλλόμενη Ελληνική οικογένεια
και ιδιαιτέρως στις Μανάδες. Επ΄αφορμή και της ημέρας...
Αυτές μας θυμούνται καθημερινά!
Νά είστε πάντα καλά αγαπητή, ευχαριστώ.
Εις το (e)επανιδείν και προφανώς...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
13/05 17:32  favlos
cell φίλε ωραία ανάπτυξη και αισθητικά

καλώς την gold :)

yg
Τον Τσώρτσιλ τον θαύμαζα μικρός για 'ιδιοτελείς' λόγους
Γεννημένος την ίδια ημερομηνία 30/11
Πως το έλεγε ο 30φυλλος στις αρχές αντιπροσώπευσης,κάτι τέτοιο ;)
...
13/05 17:46  cell
http://www.youtube.com/watch?v=ev1BISBD4HA&feature=related
"Άνεμος αλλαγής"
υ.γ
άκυρο το αστρολογικό(περί σκορπιών), κρατάμε το τραγούδι. ...και τη διάθεση αλλαγής ;)
13/05 19:17  zyzzx
14/05 00:47  cell
Πολύ σ'ευχαριστώ zyzzx!
Καλημέρα.
18/09 01:24  cell
18 Σεπτεμβρίου 2014

-Τι τίθεται σε ψηφοφορία και πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία;
Το ψηφοδέλτιο θα έχει το ερώτημα: «Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητο κράτος;». Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να βάλουν ένα σταυρό είτε στο «ναι», είτε στο «όχι».

-Θα δοθούν στη δημοσιότητα exit poll;
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, δεν είναι προγραμματισμένες δημοσκοπήσεις εξόδου μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων(22:00->24:00 ώρα Ελλάδας).

-Πότε θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα;
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως μόνο αφού καταμετρηθούν οι ψήφοι και στις 32 περιφέρειες, όμως τα τοπικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από την εκλογική επιτροπή μόλις φτάνουν από τις περιφέρειες.
Κάθε πλευρά χρειάζεται το 50% συν μία ψήφο του συνόλου, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ξεκάθαρο προτού καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι. Τα αποτελέσματα είναι πιθανό να αρχίσουν να γίνονται γνωστά περίπου στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Παρασκευής...

-Πόσοι άνθρωποι θα λάβουν μέρος στη διαδικασία;
Συνολικά έχουν εγγραφεί 4.285.323 άνθρωποι για να ψηφίσουν, δηλαδή το 97% του πληθυσμού άνω των 16 ετών. Στο δημοψήφισμα μπορούν να ψηφίσουν όλοι όσοι είναι άνω των 16 ετών και ζουν στη Σκωτία. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι Βρετανοί, ή πολίτες της Κοινοπολιτείας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχουν εγγραφεί στους καταλόγους ως τις 2 Σεπτεμβρίου.
https://tinyurl.com/ppnrags

...Η YouGov αναφέρει ότι από τη δημοσκόπηση(15-17/9) φαίνεται πως η πλειονότητα των ανδρών που ρωτήθηκαν τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ενώ οι περισσότερες γυναίκες υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο...
https://tinyurl.com/kqg23xn

Υ.Γ
1884_ Από την Αθήνα του Βορρά:
https://tinyurl.com/nmz45g2
2009_Πρόταση αγάλματος στην πλ.Κοτζιά, παρά την πλειοψηφία στο δημ.συμβούλιο(22vs7), στην Αθήνα του Νότου, ματαιώθηκε...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'