Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Η ΡΑΤΣΑ, Η ΣΙΓΗ, το σιγάν...
1031 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012
04:20

"Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γένηκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνώτο τους. Γένηκαν Ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη...

Το σώμα σου το αόρατο είναι οι πεθαμένοι πρόγονοι κι οι απόγονοι οι αγέννητοι.Το σώμα σου τ΄ορατό είναι οι άντρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που ζουν της εδικής σου ράτσας ..."

( ... Η πορεία ... Η Ράτσα)

 

Η ΣΙΓΗ

[...] Σιγή θα πει: Καθένας, αφού τελέψει τη θητεία του σε όλους τους άθλους, φτάνει πια στην ανώτατη κορφή της προσπάθειας· πέρα από κάθε άθλο, δεν αγωνίζεται, δε φωνάζει· ωριμάζει αλάκερος σιωπηλά, ακατάλυτα, αιώνια με το Σύμπαντο.[...]

N.Καζαντζάκης - Ασκητική


Υστερολόγιο


 

Παρασκευή Παπαχρήστου-Πρωταθλήτρια στο Τριπλούν

 

Mια στάση στην επικαιρότητα της ολυμπιακής (βρετανικής κατ΄άλλους) εβδομάδας 

  • Greece expel triple jumper over racist Twitter remark
  • «Δεν έδειξε σεβασμό σε βασική oλυμπιακή αξία και, δυστυχώς, είναι εκτός ομάδας. Εκανε ένα λάθος και στη ζωή πληρώνουμε για τα λάθη μας», δήλωσε ο αρχηγός της αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος. 

[Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Γερμανική Ομοσπονδία Χόκεϊ, η οποίες έσπευσαν να «καλύψουν» την ανάρτηση στο Twitter της σημαιοφόρου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ομάδας, Natascha Keller. Με τον πολύ εύκολο και απλοϊκό ισχυρισμό, ότι δηλαδή κάποιοι έκλεψαν τους κωδικούς της και ανήρτησαν προσβλητικά σχόλια για την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, έσπευσαν να κλείσουν...το θέμα.
Αντίθετα, οι δικοί μας «πατριώτες» έσπευσαν να καταδικάσουν αναπολόγητη την δική μας αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και να την αποκλείσουν από τους αγώνες και μάλιστα για ανάρτηση ήσσονος σημασίας. Βλ. &
εδώ]

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της Β. Παπαχρήστου βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών».

«Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Η ΔHM.ΑP. υπογραμμίζει: «Ρατσιστικό χιούμορ και “αστειάκια” που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

«Bασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στον χώρο του αθλητισμού. H ουσιαστική αντιμετώπισή του προϋποθέτει διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί την φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς», τονίζει το KKE.

...

Σε πολλά μεταπολιτευτικά κατάλοιπα αναφωνούν ΧΑΙΛ ΚΕΜΑΛ

«Το σιγάν κρείττον εστί  του λαλείν»
...

 

  • Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Ζακ Ρογκ, προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πως..."... υπό μια έννοια οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους".

"Ηταν εδώ που  η ευγενής άμιλλα και το fair play έγιναν κανονισμοί"!!! Και συνέχισε: "Εδώ που τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως ένα εργαλείο στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εχετε μια ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες και να αφήσετε κληρονομιά για το μέλλον. Δεν αξίζει το μετάλλιο, αλλά ο αγώνας. Αφορίστε το ντόπινγκ, σεβαστείτε τους αντιπάλους σας".

...

 

Τα Μάρμαρα-Γλυπτά του Παρθενώνα στο "σπίτι τους",  στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

 "Παλιννόστηση" προηγηθείσα κατά δύο αιώνες εκείνης των φετινών αγώνων.

  «Το σιγάν κρείττον εστί  του λαλείν»

  ...

 
 

Σχόλια

29/07 19:51  zyzzx
30/07 02:46  cell
H 23χρονη Παπαχρήστου πιθανόν να μην έχει ανάγκη αυτού του ύφους "πατρικής" και ερμηνευτικής αντιμετώπισης.

Ας κρατήσουμε μια φράση από τον επίλογο του Τσακνή:
"Να συνεχίσεις με πείσμα και αγάπη σ’ αυτό που κάνεις."
Ανάλογη δήλωση έχει κάνει και η ίδια σε σχέση με τους σχεδιασμούς της.
zyzzx,
σε καλημερίζω!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'