Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Συγκάλυψη, Συμψηφισμός, Εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων...;
853 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012
15:21

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
(νόμος 3626/2003)

[...]Σε μια εποχή έκτατης ανάγκης για τη χώρα λόγω της πολύπλευρης κρίσης και  μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί και λεχθεί εντός κι εκτός της Βουλής για το ακαταδίωκτο των υπουργών, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αυτής της εκκρεμότητας.

Ήρθε η ώρα :

• Να τροποποιηθεί η παρ. 3β του άρθρου 86 του Συντάγματος, η οποία εξα­λείφει το αξιόποινο μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βου­λευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση της πράξης.

• Πρέπει και τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί και υφυπουργοί) να υπόκει­νται στην ίδια με τους απλούς συμμέτοχους παραγραφή, η οποία πρέπει να είναι ενιαία και γενική για όλους.[...]
 
Με τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις διαδικασίες για τη δίωξη υπουργών για πράξεις και παραλείψεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έχει ωριμάσει η άποψη στην κοινή γνώμη ότι ο νό­μος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί στο σύνολό του.

Αποτελεί πεποίθηση πλέον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιδιώκεται η συγκάλυψη, ο συμψηφισμός και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Ο λαός απαιτεί να μην υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ πολιτών και πολιτικών ως προς τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης.

Nέα Δημοκρατία-Περί Διαφάνειας

Το έτος ακόμη να φανεί...

  Στο δρόμο προς τη Βουλή η υπόθεση Ρουμελιώτη

Το δρόμο προς τη Βουλή φαίνεται πως παίρνει η δικογραφία που αφορά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη περί αμφίβολης αποτελεσματικότητας του μνημονίου. Διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι κρίνουν ότι πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων.
Η δικογραφία μελετάται ήδη από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα αποφανθεί για την τύχη της.
Οι κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, επικαλούμενοι το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ορίζει την αμελλητί αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή στις περιπτώσεις που απαιτείται διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων, τονίζουν ότι για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία που δεν μπορούν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε δύο φορές ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή είχε προειδοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τους προβληματισμούς που επικρατούσαν στο ΔΝΤ όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του οικονομικού προγράμματος, ενώ καταθέσεις έδωσαν και η πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, καθώς επίσης και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.[...]
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /
N

 


 

"Αποτελεί πεποίθηση πλέον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι με την ισχύουσα νομοθεσία επιδιώκεται η συγκάλυψη, ο συμψηφισμός και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων. Ο λαός απαιτεί να μην υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ πολιτών και πολιτικών ως προς τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης."

Προ της κάθαρσης (οψέποτε...) : 

 

Κρατίστην εναι δημοκρατίαν ν πάντες ς τύραννον φοβονται τν νόμον.

 

   

        Λουκιανός Κηλαηδόνης // Ομερτά

...Ό,τι κι αν συμβεί δε θα το πεις, δε θα το πω και γω, δε θα το πει κανείς...

 ...αυτό που ξέρεις χρόνια, αυτό που ξέρω χρόνια, δε θα το μάθει άλλος κανείς...

 

Σχόλια

06/09 16:02  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
κι αν καταργηθεί... σφύρα μου.

Τα σέβη μου.
06/09 16:36  cell
Είναι μια καλή ευκαιρία για τη σχετική εισήγηση κατάργησης και να φανεί με ονομαστική ψηφοφορία, ποιοι εννοούν στο παρά ένα για τη χώρα,επιεικώς, την προεκλογική σε όλους τους τόνους ζέση για διαφάνεια και απόδοση δικαιοσύνης...Ποιοι πραγματικά επιθυμούν "να μην υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ πολιτών και πολιτικών ως προς τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης".

Καθαροί ουρανοί..., ιδού η Ρόδος του ομονοείν και της μπέσας.

Άλλως, μια από τα ίδια.
...Ό,τι κι αν συμβεί δε θα το πεις, δε θα το πω και γω, δε θα το πει κανείς...
Ομερτά, που λέει κι ο Λουκιανός.

Καλησπερίζω.
29/11 23:28  cell
Α.
«O λαός θα μάθει όλη την αλήθεια-Ό,τι έχω πει ισχύει»
http://tinyurl.com/bo2jqkn

Β.
«...Εξα­λείφεται το αξιόποινο μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βου­λευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση της πράξης...
Πρέπει και τα πολιτικά πρόσωπα (υπουργοί και υφυπουργοί) να υπόκει­νται στην ίδια με τους απλούς συμμέτοχους παραγραφή, η οποία πρέπει να είναι ενιαία και γενική για όλους...»
Ν.Δ περί Διαφάνειας
(βλ.άνω ομώνυμο λινκ, στην ανάρτηση)

Υ.Γ
NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 18:09
Για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, από τους 286 βουλευτές που ψήφισαν, 167 είπαν όχι και 119 ναι, 14 ...απόντες.
http://tinyurl.com/btzrdsv
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'