Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ...Falciani
1444 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012
17:36

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ 19/09/2012 (ολόκληρη η εκπομπή εδώ) ΤΗΣ ΕΤ3 ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ.

Ενδιαφέροντες συνομιλητές του Π.Σαββίδη οι κ.κ Παπαδημητρίου-«πολιτική(-οί) ως υποχείριο του χρηματοπιστωτικού συστήματος»), Γιανναράς, Κοτζιάς. Τηλεοπτική όαση παραδειγματικού σεβασμού στη Γλώσσα, στο Λόγο και στην ...Πραγματικότητα.


 

       

 Κλικ επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Σε συνάφεια με την αιτιολογική προσέγγιση της κρίσης (κυριαρχίας, δημοκρατίας, οικονομίας) από τον Ν.Κοτζιά(25min00sec-38min25sec...!), στο οικονομικό επίπεδο, είναι η άνω 3σέλιδη επιστολή, σελ.1-σελ.2-σελ.3, του κ.Θεοδωρίδη προς τους αρχηγούς των κομμάτων προεκλογικά σε σχέση με την "τύχη" 203.000.000.000 ευρώ προς τις τράπεζες...

«Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια κι ό,τι έχω πει ισχύει» ...;)


Υ.Γ 

...διαρκούσης της σκληρής διαπραγμάτευσης

(στα όρια της ...ρήξης και εκδίωξης των πιστωτών, σύμφωνα με το ...έθιμο πλέον του Σεπτεμβρίου)

 

        People & Government

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 04/10/2012

 

 Falciani  (συνέντευξη)  /cd  => Usb stick

"Τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές άσκησαν διώξεις εναντίον του ( Φαλτσιάνι) και τότε εκείνος κατέφυγε στη Νότια Γαλλία. Εκεί ο Φαλτσιάνι ήταν ασφαλής, αφού οι Γάλλοι δεν εκδίδουν ποτέ πολίτες τους σε ξένη χώρα. Μπορούσε επίσης λόγω διπλής υπηκοότητας να ταξιδεύει και στην Ιταλία που είχε τον ίδιο νόμο!

Όμως ένα μήνα μετά ελβετός δικαστής ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να εκδώσουν ένα ένταλμα με το οποίο θα γινόταν κατ' οίκον έρευνα. Όλα κατασχέθηκαν αλλά αντί να τα επιδώσουν στις ελβετικές αρχές οι Γάλλοι άρχισαν να αναζητούν στις λίστες τους δικούς τους φοροφυγάδες! Τον Μάϊο του 2010 (οποία σύμπτωση...*) το Παρίσι έδωσε στην Μαδρίτη τα στοιχεία 659 Ισπανών πολιτών. Μεταξύ αυτών ήταν και το όνομα του πατέρα του Προέδρου της τράπεζας Santander ο οποίος ήρθε σε διακανονισμό με το ισπανικό δημόσιο και πλήρωσε 200 εκ. ευρώ για να κλείσει η υπόθεση"
πηγή

(*)

 

Γενάρη του 2009 λοιπόν, το αργότερο, η Γαλλίδα υποικ Λαγκάρντ -νυν δ/ντρια στο δντ- κατ΄αρχήν (ποιος ξέρει ποιος,-οι καλοθελητής,-ές  ακόμη...) έχει ήδη στη διάθεση της το αρχείο Φαλτσιάνι και νομιμοποιείται κανείς να ...αναρωτηθεί έστω, την έκτοτε δυνατότητα "πίεσης"-καθοδήγησης στον πολιτικό κόσμο εν Ελλάδι, συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο, εκ της πιθανής σχέσης του άμεσα ή έμμεσα με τα ελεγχόμενα πρόσωπα της λίστας (link 27/10).

Να συνδέσει ενδεχομένως με το εν λόγω αρχείο και την ...συναινετική απεριόριστη ανοχή αυτού του πολιτικού "κόσμου" στις πιέσεις-εντολές των αντισυμβαλλομένων τρόικανς. "Ανοχή" που θεμελίωσε το από τριετίας συντελούμενο εθνικό έγκλημα στον τόπο μας.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 04/12/2012 

Ex-Greek PM's mother linked to $550m Swiss accoun, the largest on the «lagarde list» g

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 13/02/2013

ΕΛΑΣ: Πολλαπλά ανοίγματα υπέστη η λίστα Λαγκάρντ που είχε ο Βενιζέλος!

«Στη Βουλή έφθασε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AvantiPopoloGR, η πραγματογνωμοσύνη που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στο στικάκι Βενιζέλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Η πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ αποδεικνύει ότι το στικάκι που είχε ο Ε. Βενιζέλος με την λίστα υπέστη πολλαπλά ανοίγματα! 
Τουλάχιστον από τέσσερις υπολογιστές έγιναν τα ανοίγματα αυτά. Αυτό σημαίνει ότι
διαβάστηκε, αντιγράφηκε κ.λπ. πολλές φορές και σε διαφορετικές ημέρες και ενδεχομένως καταρρίπτει τον ισχυρισμό Βενιζέλου ότι δεν είδε ποτέ το περιεχόμενο του στικ.

Υπογραμμίζεται ότι οι περισσότερες αλλοιώσεις έχουν εμφανιστεί στις 8 Ιουλίου 2011 (και την ίδια ώρα), ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συνάντηση του πρ. πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Ε. Βενιζέλο και τον Ι. Διώτη…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10/03/2015

Προβλήθηκε η λίστα Λαγκάρντ στο Ειδικό Δικαστήριο

 

Σχόλια

21/09 09:37  Goldmine
Επιτέλους ακούγονται συνετές φωνές που επί χρόνια ο "ψευτοπροοδευτισμός" τις πολεμούσε... "Oαση παραδειγματικού σεβασμού στη Γλώσσα, στο Λόγο και στην ...Πραγματικότητα και το παρόν ιστολόγιο. Kαλή και δημιουργική Παρασκευή, cell!
21/09 10:40  cell
Οι εκπομπές του μοϊκανού της δημοσιογραφίας Παντελή Σαββίδη
(για τη σημειολογία της επωνυμικής του κατάληξης: Πόντος εν άστρον φωτεινόν…)
και ιδιαίτερα η συγκεκριμένη,τόσο σε επίπεδο θεματολογίας όσο και προσκεκλημένων, είναι θαυμάσιο οπτικοακουστικό υλικό που θα μπορούσε να συνοδεύει ως cd σχολικά βιβλία, ..της αγωγής του πολίτη λόγου χάρη.

Να είσαι καλά Gold, καλημέρα!
21/09 11:52  PREMIUM
Χίλιες φορές η καλόπιστη διάθεση των ζώων και δη των πιγκουίνων σε θέματα "ιδιοκτησίας" !
Αν υπήρχε δυνατότητα να δείτε το βίντεο, θα παρατηρούσατε, ότι ο πιγκουίνος που έχανε τις πέτρες δε νοιαζόταν καθόλου :-)
http://cyprusnews.eu/arxeio-video-epistimi/6-category/75-movie.html
Αλλά δε το βρίσκεις πουθενά πια το βιντεάκι για να μην παραδειγματιστούμε :-)
21/09 15:18  cell
Μηδένα προ του τέλους...
Για του λόγου το αληθές, την αντίδραση στην κλοπή,
βλ. το συνημμένο σχετικό 2λεπτο φιλμ του B.B.C :
(μέχρι τέλους)
http://tiny.cc/k2izkw
29/10 12:57  cell
Καλά ενημερωμένη πηγή (από αυτές που ουδέποτε μας έχουν...κρεμάσει) ισχυρίζεται πως η φερόμενη λίστα, που κυκλοφορεί ήδη και ΄΄καίει΄΄ ονόματα και ονόματα ΔΕΝ είναι η πραγματική λίστα. ΔΕΝ είναι η λίστα, που η γαλλική πλευρά έστειλε στην Αθήνα ΜΕΣΩ της ΕΥΠ και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι αυτή, που θα μπορούσε πραγματικά να ΄΄βάλει φωτιά΄΄ στο πολιτικό και επιχειρηματικό σκηνικό.

Ο φίλος μας ισχυρίζεται, πως με τη δημοσιοποίηση της λίστας-hot doc το ενδιαφέρον και η προσοχή του κοινού επιχειρείται να στραφεί σε λάθος πρόσωπα και εν πάση περιπτώσει μακρυά από αυτά που η γαλλίδα πρώην υπουργός είχε στην κατοχή της. Σε μία τόσο πονηρή συγκυρία δίνονται στο πόπολο ονόματα μάλλον άσχετα, πρόσωπα που στην πορεία θα αποδειχθεί ότι δεν είχαν εμπλακεί με την υπόθεση και που το τελικό αποτέλεσμα δλδ δεν θα αποφέρει ούτε καν ψιχία στο δημόσιο ταμείο.

Επουδενί θέλουμε να αμφισβητήσουμε την δουλειά του δημοσιογράφου και μαγκιά του.

ΟΜΩς τα ερωτήματα, που μας τέθηκαν είναι εύλογα Και τα μεταφέρουμε ακριβώς όπως μας τα είπαν.


Περιλαμβάνεται το όνομα έστω ενός από τους τρεις πολιτικούς που εδώ και εβδομάδες ακούγονται μετ΄επιτάσεως; ΟΧΙ!.
Περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι αποδεδειγμένα (και κατά δήλωση τους) είχαν καταθέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα; ΟΧΙ!
Ονόματα χρηματιστών και ανθρώπων που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων αναφέρονται; ΟΧΙ!
Ονόματα σημαινόντων παραγόντων, μεγαλοδημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης (αρκετοί από τους οποίους έχουν...χρεωθεί στο λόμπυ της δραχμής) περιλαμβάνονται στη φερόμενη λίστα Λαγκάρντ; ΟΧΙ!.
Τι στο καλό ονόματα είναι, λοιπόν αυτά, που έχουν βγει στην πιάτσα και που τα περισσότερα είτε διαψεύδουν είτε έχουν απόλύτως νόμιμα καταθέσεις στο εξωτερικό. Και, που μάλιστα καλύπτονται από τα ΄΄πόθεν έσχες΄΄ τους.
Και ρωτά η καλή ενημερωμένη πηγή μας μήπως τελικά η φερόμενη λίστα Λαγκάρντ είναι ένα προπέτασμα καπνού και μία καλοστημένη προσπάθεια αντιπερισπασμού;
29/10 12:59  cell
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'