Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Εκκένωση Νήσων => Ψαλίδισμα Α.Ο.Ζ
753 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
13:15

Σύμφωνα με τα όσα διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο, η τρόικα φέρεται να ζήτησε την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους, με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα την αποκάλυψη αυτή φέρεται να έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

«Δεν πρέπει να μιλάμε για αριθμούς. Οι συζητητές μας πρέπει να ξέρουν για τι συζητάμε. Δεν μπορούμε να κοιτάμε αριθμούς, υπάρχουν και άνθρωποι» είπε ο υπουργός…

Μάλιστα στη συζήτηση παρενέβη και ο ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ρώτησε τον υπουργό : «Κύριε υπουργέ έλληνας το είπε αυτό ή ξένος» για να του απαντήσει ο υπουργός : «Ξένος ήταν αλλά θα ήθελα να σταματήσει το θέμα εδώ». Παρούσα ήταν επίσης και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο διαψεύδει, παρά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού. «Ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας», ανέφερε το ΥΠΟΙΚ στη σχετική του ανακοίνωσή, συμπληρώνοντας πως οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

 

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟ

    http://www.noiazomai.net/aoz_kariotis.html

   ... ως προς το Δίκαιο της Θάλασσας

Πέραν της Ιστορικής, Πολιτισμικής και Ανθρώπινης διάστασης του (φερομένου;) θέματος, απουσία ανθρώπινης δραστηριότητας επί Ελληνικών Νήσων => ΚΑΙ συρρίκνωση Ελληνικής νησιωτικής ΑΟΖ.

Αλήθεια, η απομάκρυνση των 98 κατοίκων της Γαύδου πόσο αποτιμάται  στο πίσω μέρος του μυαλού του σχετικού εισηγητή ή ...εντολέα αυτού; βλ. Το Νησί βάζει Πλάτη...

(Τα Γαλλικά Πετρέλαια την ψάχνουν την περιοχή από το 1911)

“Οι λεπτομέρειες που ονομάζονται νησιά, είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχουμε όσο αφορά τη θάλασσα”. βλ. Μικρή Χώρα …ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Υ.Γ

4.3.2013

...ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξυά (4.200 στρέμματα) πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια (συνολικά 1.600 στρέμματα) στην περιοχή. Τα νησιά  είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη (εξ ου και η τοπική πρόθεση ανακήρυξής του εμίρη σε επίτιμο δημότη Ιθάκης).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό» και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη...

...προσφάτως ολοκληρώθηκε και η έρευνα της PGS στην περιοχή.

 Προς πιθανολόγηση ...υδρογονανθράκων. 

Οικείο το προϊόν στον Εμίρη και ιδιοκτήτη πλέον νησίδων, μέχρι ...τούδε ακατοίκητων. 

Προσεχώς ΔΕ..., 

με οικονομική ζωή => νομική υπόσταση και κεκτημένα ως προς το δίκαιο της θάλασσας...;

 

 

 

 

Σχόλια

13/10 00:19  Goldmine
Άριστη ανάρτηση, μελετημένη και σαφής. Συμφωνώ και προσυπογράφω.
Με την άδειά σου cell θα την προωθήσω αύριο και σε άλλα δημόσια βήματα στο facebook και αλλού...Γι΄απόψε καληνύχτα!
13/10 02:10  cell
Να είστε καλά αγαπητή Gold!
Ευχαρίστησή μου είναι η περαιτέρω προώθηση του θέματος, με τον τρόπο σας.

Ο ενικός μου βγαίνει μισός ;)
Καλημέρα!
17/10 23:19  Goldmine
Το θέμα κοινοποιήθηκε κι εδώ εν πρώτοις: http://kissos33.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html Καλό σας ξημέρωμα!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'