Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


ΑΟΖ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον Ν.Λυγερό. Καστελλόριζο...
948 αναγνώστες
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013
16:15

 

Στη συζήτηση με το δημοσιογράφο Γ.Σαχίνη, ο προσκεκλημένος Ν.Λυγερός παρουσιάζει με τρόπο απλό, παραστατικό και εύληπτο την ευρύτερη υπόθεση της αοζ, εννοιολογικά και γεωπολιτικά όσον αφορά την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, υπό το πρίσμα της ενεργειακής απεξάρτησης της ε.ε και της στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας μας.

Βλ. επίσης δεη-quantum και διασύνδεση Euroasian (1m υπό του βυθού «ποντισμένο» καλώδιο χαλκού & οπτικών ινών).

Βλ. οδικό ενεργειακό χάρτη από την ευρωπαϊκή επιτροπή ενέργειας(1) που προσδιορίζει ως στρατηγικού ενδιαφέροντος για την Ευρώπη τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Αρκτικής (δια της Δανίας -> Γροιλανδία, Νορβηγίας -> Φερρόες νήσοι) και της Μεσογείου (όλα τα νησιά της Μεσογείου «τυχαίνει» να ανήκουν στην Ευρώπη, όσο μας αφορά: Ισραήλ -> Κύπρος -> Κρήτη -> Πελοπόννησος -> Ιταλία).

Βλ.επίσης την προτροπή στην κυβέρνηση για υιοθέτηση τακτικής κατενάτσιο (...πόθεν ο «Σιρέα»;) -αν όχι επιλογή ματαίωσης- ως προς την πώληση δεπα-δεσφα.

Αντιδιαστολή υφαλοκρηπίδας-αοζ (350 μίλια η μεν, 200 μίλια η δε, αμφότερες ...δυνάμει), ερμηνεία του γιατί προκρίνεται η αοζ έναντι της υφαλοκρηπίδας: α. επικαλύπτει την υφαλοκρηπίδα στα χαρτογραφικά δεδομένα της Μεσογείου και β. προσθέτει δυνατότητα εκμετάλλευσης της υπερκείμενης του βυθού θαλάσσιας κολόνας (αλιεία, άνεμος...). Πλέον των κειμένων υπό του βυθού ...

Αξίζει επισήμανσης ο σχεδιασμός της Γερμανίας για απεξάρτηση από την πυρηνική ενέργεια ως το 2020 και η προ μηνός περίπου αναφορά της D.B, μεταξύ άλλων, σε «LOW RISK» επένδυση νότια της Κρήτης όσον αφορά στο εν λόγω κοίτασμα ...

Ίδωμεν και την υπόσταση-ισχύ του προεδρικού διατάγματος του 2012 σε σχέση με το προβλεφθέν «αμεταβίβαστο» της μοναδικής, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής μετοχής της Ε.Δ.Ε.Υ. Ελέω ταιπεδ, ψηφισθέντων, ...υπό ψήφιση. Προσεχώς...!

(1): εισηγήτρια ελληνίδα, Νίκη ...κατ΄ όνομα, αποδεχθείσα στο πρόσφατο παρελθόν και το ενδεχόμενο «κάψιμο»! της Ελλάδας προκειμένου «να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη» 

 


 

Ένα χρόνο πίσω, εισήγηση του κ. Λυγερού ...από τα καθίσματα της Παλαιάς Βουλής :

«...Θέλετε δε θέλετε, είσαστε τα παιδιά του Προμηθέα και της Αντιγόνης.
Θέλετε δε θέλετε!
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει;
Σημαίνει ότι :
-κάθε φορά που ένα σύστημα σας καταπατάει, το βρίζετε και το φτύνετε…
-όταν ένα σύστημα θέλει ένα μονοπώλιο, …το κλέβετε!...»

«H Ελλάδα με τις δικές της δυνάμεις μπορεί να εξέλθει της κρίσης. 

  Tα κότσια μας λείπουν, όχι τα λεφτά!»

     


 

      

              Στο τραγούδι τίτλων «θάλασσα-θάλασσα» η Μαίρη Λω σε μουσική Ν.Γιάκοβλεφ     

              «Καστελλόριζο, ο Ακρίτας του Νότου»

                        

                    

                   Δέσποινα Αχλαδιώτου, η Κυρά της Ρω     

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'