Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΡΙΓΜΕΝΟ ΣΤΟ Π€ΛΑΓΟ. Φωτοσύνθεση μηνός...
642 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013
05:23

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ...

 

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος στο τέλος του μήνα.11 Φεβρουαρίου 2013

...agreement to build the Trans-Adriatic Pipeline in Athens, February 13, 2013

G20 στη Μόσχα ...Μέσα Φεβρουαρίου

...

ε.ε & ηπα: διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας Διατλαντικής Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)  ...Μέσα Φεβρουαρίου

...Πηγή:www.capital.gr

«Είναι πολύ σπάνιο μεγάλα αντικείμενα να αντιστέκονται στην τριβή που αναπτύσσεται και να μην αποσυντίθεται, πρόσθεσε ο ίδιος (Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας U.K), αλλά ακριβώς αυτό συνέβη στα Ουράλια.»  ...Μέσα Φεβρουαρίου

Περιοχές θραυσμάτων...(RN)


ΜΑΡΤΙΟΣ...

...Η Γκαζπρόμ (Gazprom) απέκτησε το αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) από ενεργειακά πεδία του Ισραήλ.

Με τη συμφωνία αυτή, της δίδεται η δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και τον Ειρηνικό, αλλά και να “περιορίσει” σημαντικά κάθε δυνητικό ανταγωνιστή της στην ευρωπαϊκή αγορά. 4/03

...Τον πρόεδρο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, δέχθηκε στο Μ.Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς. 12 Μαρτίου 2013

...Τον αργεντινό καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο εξέλεξαν οι καρδινάλιοι - εκλέκτορες του κονκλάβιου του Βατικανού ως νέο Ποντίφικα(χημ.μηχ. ...μεταξύ άλλων) ονόματι πάπας Φραγκίσκος ο Α'. ...13 Μαρτίου 2013

...δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. 

Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία. ...15 Μαρτίου

Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.  

  • Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων,
  • ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.

...Σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ ήρθε η Κύπρος μετά από μαραθώνιο eurogroup. Το σχέδιο περιλαμβάνει την επιβολή εφάπαξ εισφοράς 9,9% επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για μικρότερα ποσά. …Αναφορικά με το μέλλον των υποκαταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες: «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει» Άσμουσεν (εκτ). 16/03/2013

...Πριν από λίγο, Σάββατο πρωί, έγινε γνωστό ότι οι Τράπεζες δεν επιτρέπουν την ανάληψη οποιουδήποτε ποσού από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Bλ.  ανακοίνωση  κ.τ.Κύπρου, ...διασυνοριακού ενδιαφέροντος.

Έως την Παρασκευή, τόσο το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης όσο και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης απέκλειαν κούρεμα καταθέσεων...

Σημειώνεται ότι για να ισχύσει η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Πάντως στη Λευκωσία θεωρούν περίεργο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε απόσυρση ρωσικών καταθέσεων από κυπριακές Τράπεζες.

 

  Ο Ελληνισμός της Κύπρου διαθέτει Ελληνόστροφο Πρόσωπο Αναφοράς (καίτοι το "περιφρόνησε" στις τελευταίες εκλογές) 

        Αείμνηστο!  

   Ουδείς λόγος να ...παραδειγματιστεί από τις εν Ελλάδι εθνοκτόνους επιλογές.

 20-21 Μαρτίου 2013:

Απόηχος του Γιουρογκρούπ 15ης-16ης Μαρτίου 2013 ...

  • Το Γιουρογκρούπ με τα μάτια του Σιλούνα (μαλτέζος υποικ) & του Χ.Πισσαρίδη  «...They seem to think that all big depositors are Russians with dirty money*. But after months of searching they couldn’t find a single one...». 
  • Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στης Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου (βίντεο)
  • Επιστολή-απάντηση από τη ρωσική Δούμα στην πρόταση Λιλλήκα (βίντεο)
  • Τα ρωσικά «θέλω» κατά Ρουμπινί, κατά Γκλάζιεφ (σύμβουλος του Β.Πούτιν: δικαιοδοσία δανεισμού της Κύπρου ...μόνον εφόσον ήταν μέλος της ευρασιατικής οικονομικής ένωσης...!) 

«Tα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου θα γίνουν γνωστά το νωρίτερο στο τέλος της βδομάδας» (Αντρέι Κόστιν,  επικεφαλής της VTB)

(*) Referring to the island's status as a favoured destination for Russian cash, Lebedev added:

"Cyprus was always a transit jurisdiction – money would pass through and then go to Lithuania, Latvia, Belize, Switzerland, everywhere."

 


 

     

         ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 

Σχόλια

18/03 07:27  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
καλώς ήλθατε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
18/03 22:08  cell
Ο Ελληνισμός της Κύπρου διαθέτει Ελληνόστροφο Πρόσωπο Αναφοράς (καίτοι το περιφρόνησε στις τελευταίες εκλογές)
Αείμνηστο!
Ουδείς λόγος να ...παραδειγματιστεί από τις εν Ελλάδι εθνοκτόνους επιλογές.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013
α. "Οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα, επέμεινε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά την χθεσινή της τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να έχουν συνομιλίες με στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέφυγαν να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, ωστόσο υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Στο μεταξύ, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.
Τη Δευτέρα, η Ρωσία χαρακτήρισε «άδικη» και «επικίνδυνη» την ιδέα της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Β. Δηλώσεις Γ.Λιλλήκα:
Σχέση με Ρωσία, Υπό αίρεση οι στρατιωτικές διευκολύνσεις στη Γερμανία, Έρευνα από τη Βουλή για την εκροή κεφαλαίων πριν το Γιούρογκρουπ. Δια νόμου η προστασία των καταθέσεων(πρόταση νόμου Κουλία).
http://www.youtube.com/watch?v=3vAm1eq6ZOM
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'