Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Tο ευρωπαϊκό εγχείρημα συντρίβεται στη γη. ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ
751 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013
15:06

Η Ευρώπη έχει καταδικαστεί σε οικονομική αποσύνθεση ως αποτέλεσμα του «εκφοβισμού» της Κύπρου από τους πολιτικούς ηγέτες και της υπεροπτικής στάσης τους έναντι της δήμευσης περιουσίας, δηλώνει στους Financial Times ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης.

Όπως σημειώνει, το ευρωπαϊκό εγχείρημα συντρίβεται στη γη, καθώς οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί συνιστούν θεμελιώδη αλλαγή στη δυναμική της Ευρώπης προς την κατεύθυνση της αποσύνθεσης. «Δε βλέπω πώς μπορεί αυτό να ανατραπεί», προσθέτει ο κ. Ορφανίδης.

Επικρίνοντας έντονα τους ηγέτες της Ευρωζώνης, σημειώνει ότι θα περίμενε τους ηγέτες της ευρωζώνης να στηρίξουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα και τους πολίτες των μικρότερων και πιο αδύναμων κρατών-μελών έναντι «διακρίσεων».

Προσθέτει ότι οι κινήσεις που έγιναν συνιστούν παρωδία των ευρωπαϊκών συνθηκών και δείχνουν ότι στην Ευρώπη δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στο νόμο.

Ο κ. Ορφανίδης αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων πως «είδαμε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως την Ολλανδία, να βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το ευρωπαϊκό, προσπαθώντας να καταρρίψουν το οικονομικό μοντέλο χωρών όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο».  Πηγή: ΚΥΠΕ

      

 Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ πρότεινε την αποστολή αεροσκάφους στη Λευκωσία για να μεταφέρει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων για την αυριανή έκτακτη σύνοδο του Εurogroup.

   

ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ

 

«Τα προβλήματα τη Κύπρου θα μπορούσαμε να τα επιλύσουμε, εάν η Κύπρος βρισκόταν στα πλαίσιο μια ενιαίας δικαιοδοσίας π.χ.στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση(1). Τότε, θα μπορούσε να παίρνει δάνεια από τα αποθέματα της Ένωσης, όπως κάνουν τώρα το Τατζικιστάν, το Κιργιστάν και η Λευκορωσία...!» τόνισε ο κ. Γκλάζιεφ

(1) MOSCOW, March 22 (RIA Novosti) – Russia inched closer on Friday to completing a 30-year agreement (delayed over disagreements on the price) to supply energy-hungry China with natural gas after a meeting in Moscow between the two nations’ leaders. President Vladimir Putin and Chinese premier Xi Jinping oversaw the signing of a tentative agreement between Gazprom and China National Petroleum Corporation to cooperate in the annual supply of up to 30 billion cubic meters of gas to China. Export volumes are expected to eventually rise to 60 billion cubic meters per year. 

Beginning of supplies due in 2018...

[Ως το 2020 η αλαμανία (κράτος ή εταιρεία;...) προτίθεται να παύσει την πυρηνική υποστήριξη της ενέργειάς της. Το προκύπτον ενεργειακό έλλειμμα θα μπορούσε, συμπληρωματικά ή και εναλλακτικά προς το ρωσικό φυσικό αέριο, να καλυφθεί από το νότο, «ανταποδοτικά» προς τις εις νότον ...χρηματοροές (μηδενικής επιβάρυνσης του προϋπολογισμού της).

Στο νότο-Ελλάδα μέχρι τούδε. Προσεχώς και στον νότο- ...βυθιζόμενη Κύπρο.]

CNPC also signed an agreement with state-owned Rosneft, the world's largest listed oil producer, about the basic terms of prepaid crude oil supplies to China. The deal is yet to be finalized.

 

20/03/2013 Ομπάμα: «Μας ενώνει άρρηκτος δεσμός με το Ισραήλ» (βίντεο).

…Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε τον άρρηκτο και ιστορικό δεσμό, τόσο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, όσο και του εβραϊκού λαού με τα εδάφη του Ισραήλ.

22/03/2013 Η απολογία από πλευράς Ισραήλ και η αποζημίωση των θυμάτων ήταν ανέκαθεν οι δύο όροι τους οποίους έθετε ο ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με το εβραϊκό κράτος. …Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία και μεσολάβηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν ο τελευταίος αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την Ιορδανία. Ν

[05/03/2013 Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πλησιάζει την «κόκκινη γραμμή», οπότε η δράση θα καταστεί αναγκαία…]

   

22/03/2013 Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη μέσω του πρακτορείου Reuters.

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ανωνύμως στο Reuters ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της 'νότιας Κύπρου'. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο»

22/03/2013 "στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία"
Η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στο CNN Turk ο πρώην υπουργός του Ισραήλ, Alon Liel

 

22/03/2013 «Εάν στόχος είναι ο στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις όποιες επιλογές, οι οποίες θα υπερασπίζονται στοιχειωδώς την κυριαρχία του κυπριακού κράτους και την αποφυγή μιας μόνιμης κηδεμονευτικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Βερολίνου», δήλωσε ο κ. Ομήρου  και πρόσθεσε: «Αν αυτός είναι ο στόχος δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε επώδυνα μέτρα αλλά λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας». 

 

     

 

Επίρρωση «αγοραπωλησίας» τρ. υποκαταστημάτων, μεταξύ τραπεζών... υπό ανακεφαλαίωση!

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ & ...ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ

 


  25/03/2013

  

 

 

  

   Μήνυμα από το Σ.Καζαντζίδη (εν έτει 1998)

  προς «αφιονισμένους» και πολιτικούς

   

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'