Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Από το ΔΝΤ στον ESM...; Δημοψήφισμα & CC
841 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015
03:01

According to atsipras letter to ESM,

Greece is seeking €29.1bn as  p a r t  of new 3rd bailout.

P.Spiegel -30/6/2015

 

 

 21 Φεβ 2015

    Από την Κριστίν στον Κλάους...;

30/6/2015

   

Oι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Προσθήκες

  • Για τη διαδικασία υπό την οποία μπορεί να χορηγήσει ο ESM χρηματοδότηση, βλέπε σημείωμα (9/7/2015).
  • Επίσης :  «Το πλήρες κείμενο της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015»
  • Βαρουφάκης-13/8/2015...ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδα. Όμως, συνέχισε, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα, η Bundestag δεν νομίζω ότι θα το εγκρίνει...   Βελκουλέσκου-14/8/2015...Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας θα αποφασιστεί όταν το δημόσιο χρέος καταστεί βιώσιμο(«ληφθεί η απόφαση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους»)...

 


 

...υπό την αίρεση τυχόν επικαιροποιήσεων

     

        (έναρξη→ρυθμίσεις→υπότιτλοι→Ελληνικά // παρομοίως βλ. και εδώ!)


Τον χρόνο πίσω

«...Εις την θέλησιν του λαού υποκύπτουν οι άνδρες, εις την θέλησιν της βίας υποκύπτουν τα ανδράποδα...»

               ...ypes.gr

Στο 100% της επικράτειας «Όχι» ψήφισε το 61,31%, «Ναι» το 38,69%

τα άκυρα ήταν 5,80%, με τη συμμετοχή να φτάνει στο 62,50%.

 

25η Ιουνίου 2015 ...και εκατέρωθεν αυτής

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται1 να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis»2 (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)3.

Το ...σαφές περιεχόμενο-...ερμηνεία των δύο -άνω αναφερομένων- εγγράφων που είχε, ή ...όφειλε να έχει, υπ' όψιν του ο πολίτης προ της κάλπης του δημοψηφίσματος(5/7), κατά Τσίπρα(29/7/2015) στο 'κόκκκινο' :

«...σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό,  που ήλθε μετά το Δημοψήφισμα, είναι παρόμοιο με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Ταμείο για τα επόμενα 30 χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους. Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι βελτιωμένο, όπως το ΕΚΑΣ, το οποίο δεν καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ, μιλούσε, αν θυμάστε καλά, για αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα στο 23%, μιλούσε για άμεση αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, θα τα πούμε, αν θέλετε, αυτά, ένα προς ένα. Όμως, στο ερώτημα Β όμως – και εδώ πρέπει να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς – είναι η ημέρα με τη νύχτα. Είχαμε πέντε μήνες, 10 δις, πέντε reviews. Τώρα έχουμε 83 δις, δηλαδή πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για το μεσοπρόθεσμο διάστημα 2015-2018: 47 δις για τις εξωτερικές πληρωμές, 11,5 δις για τα repos, 4,5 δις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συν 20 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συν την ισχυρή και ουσιαστική δέσμευση για το ζήτημα του χρέους...»

(...Το  σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ ο  ήταν ότι σε 48 ώρες, την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφάσιζε το επιπλέον κούρεμα των collaterals των ελληνικών Τραπεζών, ενδεχομένως και την απαίτηση των δανείων που είχαν δοθεί. Πράγμα που θα σήμαινε αρχικά την κατάρρευση της EUROBANK*, ακολούθως ενδεχομένως και της ΕΘΝΙΚΗΣ και ίσως στην πορεία και του συνόλου των Τραπεζών.  Δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα κουρέματος, υπήρχε θέμα κατάρρευσης... * Ημέρα της Αποταμίευσης -31 Οκτ 2017, προ της έκτακτης γ.σ της 3ης Νοε ⇒  Έ κ δ ο σ η  ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης συνολικής ονομαστικής αξίας €950εκ προς  ε ξ α γ ο ρ ά  προνομιούχων μετοχών κυριότητας του ελληνικού δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας €950.125.000 -τη καταβολή και ...€125.000 μετρητοίς // βλ. και εδώ)

1 ...Έστω ELA α' εξ. 2015=Χ(~€90δισ.) &  εκροή καταθέσεων α'εξ.2015=Ψ(~€40δισ.;). Η προκύψασα διαφορά Χ-Ψ=Ζ* μπορεί να συνδέεται με την προ υπουργοποίησης αρθρογραφία του υποικ, «Το κρυφό χρέος των τραπεζών»; →...μόνο το 2013, κι έως και τον Φεβρουάριο του 2014, όλες οι ελληνικές τράπεζες μαζί δανείστηκαν (ως περιέγραψε η προηγούμενη παράγραφος) €41,09 δισ., τα οποία εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο αυξάνοντας έτσι κατά 22% του ΑΕΠ τις υποχρεώσεις του... (για τις €bank και NBG επί παραδείγματι, μόνον οι 2ετείς εκδόσεις 20/6/2013 και 26/6/2013 αντίστοιχα -λήξεων εντός του καθοριστικού για τις 'διαπραγματεύσεις' Ιουνίου 2015, αθροίζονται σε ~€8δισ.)

* Νοείται ως ο άξων του ύψους στα μαθηματικά. Εν προκειμένω, παρά το θετικό πρόσημο της σεβαστής διαφοράς Ζ, νοείται ως κάθισμα-οβελίσκος για τους μη διαθέτοντες λογαριασμό σε αλλοδαπή τράπεζα. Βιώνεται ο έλεγχος  κεφαλαίων(cc) ταμιευτηρίου/όψεως/κλπ, επί του παρόντος... Παρεμπιπτόντως, το λογισμικό ανάληψης στα ATMs της βουλής έτυχε προσαρμογής στα €60;

2 ...«Preliminary Debt sustainability analysis» κατά IMF-26/6/2015

3 ...Ο κ. Τουσαίν ανέφερε ότι τα 215 δισ. ευρώ που προέρχονται από δάνεια του EFSF, του ΔΝΤ και των 14 χωρών μελών της ευρωζώνης «στο σύνολό τους είναι συνδεδεμένα με τις ίδιες προϋποθέσεις. Αποτελεί ένα σύνολο με νομικά ελαττώματα, παρατυπίες και βλάβες στη χώρα, ώστε είναι αδύνατον να αφαιρεθεί από τον ορισμό του επαχθούς χρέους». Στην ίδια κατηγορία, είπε, ανήκουν και τα 27 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΚΤ.

Η 25η Ιουνίου 2015 ας καταγραφεί και ως η ημέρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο 172 Βο(υ)λευτές(...Άβε Κ.Ζουράρι) - ψήφισαν στην Ολομέλεια της Βουλής τον κώδικα παραχώρησης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλογενείς μετανάστες.

 

15/6/2015

Την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει, τελικά, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών εκφράζει η Citigroup σε report της. Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος υποστηρίζει σε δελτίο ενημέρωσης των πελατών του, οτι βασικό του σενάριο είναι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Επιπρόσθετα οι αναλυτές της Citi, εκτιμούν ότι η συμφωνία θα περικλείει ορισμένες  ε γ γ υ ή σ ε ι ς  για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Όπως εξηγεί(διορατικά...;), η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων. Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει τις προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 

5 Φεβ 2015

...Σύμφωνα με έγκυρες και έμπειρες τραπεζικές πηγές, το μοντέλο συμφωνίας που επιχειρείται με την Ελλάδα και το οποίο θα προβλέπει ανταλλάγματα μόνο έναντι διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής αμέσως μετά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, των οποίων τώρα τα πολύ σοβαρότερα διαρθρωτικά προβλήματα και το χρέος «κουκουλώνονται» λόγω μεγέθους.

 

Αντί επιλόγου

          

            Βλ. και εδώ

            -.-

 

Σχόλια

01/07 07:44  zyzzx
Μην βαζεις Αρκα γιατι ειναι απαγορευμενος απο την Νεοχουντα.
01/07 13:17  cell
Η γελοιογραφία είναι ζήτημα περισσότερο ...τέχνης και λιγότερο πολιτικής ;)

«ο καλός γελοιογράφος πρέπει να κάνει περισσότερο τέχνη και λιγότερο πολιτική...» σημειώνει-υποδεικνύει ο εθνάρχης β' στον 12ο τόμο των «αρχείων» του.
(Η σχετική «σάρωση»* από τον ακούραστο-αείμνηστο Ρ.Α -> https://tinyurl.com/nqe7y2o)

* Εκλαμβάνεται και ως πρόσβαση στην μη διδακτέα σύγχρονη ιστορία της Χώρας μας. Έμφαση στο 5ο βίντεο κι εντεύθεν.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'