Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Οι Αθάνατοι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης
3016 αναγνώστες
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016
00:30

  

Vimeo

«Άκουσα για αυτή την ομάδα (σ.σ ομάδα τριμελούς ‘κορμού’ από φυσικό, ψυχολόγο και γλωσσολόγο) από επισκέπτες του νησιού. Πέρα όμως από τους αστικούς μύθους που αυτοί διέδιδαν (και που μέχρι σήμερα περιτριγύριζουν την ομάδα), πίστευα ότι βρίσκεται κάτι πιο ουσιαστικά ενδιαφέρον. Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κατάφερα να τους επισκεφτώ και αφού επιβεβαίωσα ότι υπάρχει αξία στα λεγόμενα τους και στον τρόπο ζωής τους, αποφάσισα να ξεκινήσω την παραγωγή για την δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία προβληματισμού και συζήτησης επάνω στις ιδέες που παρουσιάζονται.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στον απόηχο της καταστροφής του Τσέρνομπιλ και του «θανάτου» της Σοβιετικής ‘Ενωσης, μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων αναζητεί την «αθανασία» στη  Γ α ύ δ ο  και την φιλοσοφία του Πυθαγόρα. Με επικεφαλής τον επιζώντα της καταστροφής, πυρηνικό φυσικό Αντρέι 1, δημιουργούν ένα κοινόβιο στο νησί και ιδρύουν μια σχολή αποκρυφισμού(...;). Η ταινία παρουσιάζει την εξέλιξη των ιδεών τους και της περιπετειώδους σχέσης τους με τους ντόπιους, καθώς είναι τώρα η σειρά της Ελλάδας να βυθιστεί στη δική της μεγάλη κρίση. Αναζήτηση βεβαιοτήτων σε μια εποχή πλήρους αβεβαιότητας».

 


 

       

►η εμπειρία...

 

 

1 Ο άνω φυσικός ισχυρίζεται ότι, μετά το ατύχημα, του προτάθηκε πειραματική φαρμακευτική αγωγή εντός νοσοκομείου. Έναν χρόνο από την εναλλακτική επιλογή (εκτός νοσοκομείου και φαρμάκων), την δική του επιλογή, ν’ αλλάξει δηλαδή τρόπο διαβίωσης και συμπεριφοράς όντας σε καθημερινή επαφή με την φύση & εργαζόμενος στην φύση, παύει κατά τα λεγόμενά του να είναι άρρωστος!... Παύει να είναι άρρωστος ο μέτοικος του ενός έτους στην Γαύδο,  α ρ μ ο ν ι κ ά  συνυπάρξας(όπως και η ομάδα του) με το έμψυχο & άψυχο περιβάλλον του νησιού (και) για τα επόμενα κάμποσα χρόνια, παρά το ‘παράτυπον’ σε σχέση με την παραμονή, βίζα, την χρήση (και) μη ιδιόκτητης γης, …

   

Αρμονικά ...μέχρι τα βήματα επί της νήσου να διαβούν το -επόμενο του πυθαγορείου- «κατώφλι», εκείνο της ιδέας ενός απολλωνείου «ναού»-αφιερώματος ⇒ ενεργοποίηση ανακλαστικών (αρχαιολογίας, δασολογίας, εκκλησίας, αυτοδιοίκησης, ...) έως επιπέδου ‘δίωξης’ -καθότι ...ολιγάριθμοι & όρθιοι * οι βηματίσαντες.

'Eνδεχομένως' παρεβλέφθη ο ηρακλείτειοςΒ49 πολλαπλασιαστής(10.000) για έκαστο των αρίστων.

 

 

      

...φθίνοντος του αυγουστιάτικου φεγγαριού της 18ης

             -.-

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'