Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Κι άλλα 3 χρόνια ...Δημοκρατίας⇔To the ...Point // Πλεονάσματα Βαϊμάρης ...νοτίως της Σεβέρνα
1543 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
15:30

Επέτειος

Παραμονές της Αγίας Κυριακής

 

     

           Στο 100% της επικράτειας «Όχι» ψήφισε το 61,31%, «Ναι» το 38,69%, τα άκυρα ήταν 5,80%, 

            με τη συμμετοχή να φτάνει στο 62,50%.

 

To the ...Point


 

A.

  • «Τελικά αυτό το δημοψήφισμα είχε πολλές αρετές: από τη μια έπαιξε το ρόλο της δημοκρατικής βαλβίδας ασφάλειας, γιατί οι Έλληνες εξέφρασαν τα συναισθήματά τους(!)...» 

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

ΓΜΩΜΗ εφράζεται, κατά το δέον, στο δημοψήφισμα.

Όσο μπορεί αυτή να συνυπάρξει με την άγνοια(→«reforms for the completion of the current program and beyond», «preliminary debt sustainability analysis»).

Γνώμη εκφράζεται -εν  π ά σ η  περιπτώσει ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για την κυβέρνηση!

 'Οχι συναισθήματα...


 

B.

  • «Το δημοψήφισμα επέτρεψε σε όλους να συνειδητοποιήσουν τις πιέσεις1...»

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

 

« Εις την θέλησιν του λαού υποκύπτουν οι άνδρες, εις την θέλησιν της βίας υποκύπτουν τα ανδράποδα»

ΓΑΠ senior Φεβ 1966 -Πλ.Κλαυθμώνος

 

(13.7.2018: Βλέπε κα την "συντροφική" προσέγγιση Μελανσόν για τον εν Ελλάδι ΠΘ→στον επίλογο άρθρου περί την άσκηση 'εθνικής κυριαρχίας' ⇔ απέλαση Ρώσων διπλωματών)

 

-εις ανάμνησιν

«...Το  σ η μ α ν τ ι κ ό τ ε ρ ο  ήταν ότι σε 48 ώρες, την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφάσιζε το επιπλέον κούρεμα των collaterals των ελληνικών Τραπεζών, ενδεχομένως και την απαίτηση των δανείων που είχαν δοθεί. Πράγμα που θα σήμαινε αρχικά την κατάρρευση της EUROBANK *, ακολούθως ενδεχομένως και της ΕΘΝΙΚΗΣ και ίσως στην πορεία και του συνόλου των Τραπεζών.  Δηλαδή, δεν υπήρχε θέμα κουρέματος, υπήρχε θέμα κατάρρευσης...»

tsipras 29/7/2015 -στο 'κόκκινο'

* (Ημέρα της Αποταμίευσης -31 Οκτ 2017, προ της έκτακτης γ.σ 3ης Νοε ⇒ Έ κ δ ο σ η  ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης συνολικής ονομαστικής αξίας €950εκ  προς  ε ξ α γ ο ρ ά  προνομιούχων μετοχών κυριότητας του ελληνικού δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας €950.125.000 -καταβάλλοντας και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των ...€125.000 μετρητοίς! // βλ. και εδώ)

-εις ανάμνησιν

«...σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό,  που  ή λ θ ε  μετά το Δημοψήφισμα, είναι παρόμοιο με αυτό που ΑΠΕΡΡΙΨΕ ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Ταμείο για τα επόμενα 30;;; χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους. Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι  β ε λ τι ω μ έ ν ο, όπως το ΕΚΑΣ, το οποίο ΔΕΝ καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ...» 

tsipras 29/7/2015 -στο 'κόκκινο'


 

Γ.

  • ...Σαν παράδειγμα τέτοιων αποφάσεων κόντρα στο κύμα2, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την τελευταία του απόφαση για την ονομασία "Βόρειος Μακεδονία"1. Εξήγησε ότι «Πολλές εθνικιστικές(!!!) δυνάμεις κατήγγειλαν την απόφαση αυτή. Θα ήταν εύκολο να παίξει κανείς με τα συναισθήματα των Ελλήνων. Το αρνήθηκα όμως, προτίμησα να κοιτάξω πιο μακριά: σκέφθηκα το καλό της περιοχής»1

tsipras Ιουν 2018 -Le Point

 

1

Η Μακεδονία της Κομμουνιστικής Διεθνούς ...βλ. και 3o έκτακτο συνέδριο Σ.Ε.Κ.Ε ⇔ Κ.Κ.Ε // 26.11-3.12 1924

Θα έχουν τη λέξη «Μακεδονία» να καμαρώνουν ότι γειτονεύουν με τον Μέγα Αλέξανδρο, και έχουν και τον γεωγραφικό προσδιορισμό που τους πιστοποιεί ότι είναι ΔΙΠΛΑ στη Μακεδονία! Και πάνω απ΄ όλα θα τους απαλλάσσει από αλυτρωτικές μανούβρες και διεκδικήσεις. Αλλά υπεράνω όλων, είναι δίκαιη η ονομασία «ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τι πιο δίκαιη, λογική και ιστορικά τεκμηριωμένη ονομασία...;

[...] «Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχε καμία σχέση με την Περιφέρεια της αρχαίας Παιονίας του 358 π.Χ., άλλο που να ήταν δίπλα της. Ούτε έχει σχέση με την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ο Τίτο ονόμασε το 1944. Ούτε μια πιθαμή εδάφους της Μακεδονίας του μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν μέρος της αρχαίας Παιονίας, όπως δεν είναι και στην σημερινή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), η οποία κείται εντός των ιδίων συνόρων με την αρχαία Παιονία την πρώην λεγόμενη Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάρη.

Η Μακεδονία στην οποία θα κείται η νεοβαπτισμένη «Βόρεια Μακεδονία», θα είναι ένα κομμάτι της Μακεδονίας της Κομμουνιστικής Διεθνούς, την οποία ο Τίτο και η Κομμουνιστική ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας δημιούργησαν το 1944».

(Βλέπε και την κατάληξη της απόφασης 1448/2009 του Αρείου Πάγου –προεδρία Θάνου, νυν ...πρωθυπουργική σύμβούλος // Εξόχως ενδιαφέρων ο "μίτος" προσέγγισης από την νομικό Αριάδνη Νούκα όσον αφορά -σχετικώς- απόφαση του ΣτΕ, απόφαση του ΑΠ, ακυρότητες της Συμφωνίας...)

«Ο  Τ ί τ ο  και οι σύντροφοι του προσδιόρισαν την «Μακεδονία της κομμουνιστικής Διεθνούς» σε τρία Τμήματα: Το ανατολικό Τμήμα της Βουλγαρίας, που ονόμασαν «Μακεδονία του Pirin», το Νότιο Τμήμα, αυτό της Ελλάδος, την γνωστή ελληνική Μακεδονία των 3000 ετών, που το ονόμασαν «Μακεδονία του Αιγαίου» και το Βόρειο Τμήμα που ο Τίτο και οι σύντροφοι του ονόμασαν «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Η Μακεδονία του Βαρδάρη της Κομμουνιστικής Διεθνούς που κείται βόρεια της Μακεδονίας του Αιγαίου, της Ελληνικής Μακεδονίας, είναι αυτή που η «Συμφωνία των Πρεσπών» προτείνει να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο Κράτος με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Η  μ ό ν η  σ χ έ σ η  που η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (FYROM) και της προτεινόμενης «Βόρειας Μακεδονίας» των Πρεσπών - έχουν με τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ελληνική Μακεδονία, είναι ότι  ή τ α ν  και  θ α  ε ί ν α ι  ΔΙΠΛΑ της! [...]

Κρις Σπύρου* -18 Ιουλ 2018

 

   

 

Τα Σκόπια εγγράφουν υποθήκες για τη "νότια Μακεδονία

Κώστας Γρίβας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΡΘΡΟ 13 
Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το
Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας.
i. 
Μερτικό στην οψέποτε ανακηρυχθεί/οριοθετηθεί  ελληνική αοζ -δια του Αξιού...;
(Δέουσα είναι η αναφορά στο ιστολόγιο zcode -επί τούτου)

ii.
[...] Εκτιμάται πως μέσω του Αξιού η διαδρομή από τη Βόρεια Ευρώπη προς το Αιγαίο Πέλαγος θα είναι συντομότερη κατά 1.200 χιλιόμετρα [...] πηγή 
Ενθυμούμεθα την αναφορά Μπουτάρη (8 Ιαν 2018) στις κοινές μελέτες μεταξύ Σκοπιανών-Κινέζων*, Σέρβων-Κινέζων* περί την δυνητική Πλωτή Οδό, η οποία περιλαμβάνουσα και τον Αξιό(ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ύδατα μέχρι τούδε), θα συνδέει το Αιγαίο με τον Δούναβη. Σύνδεση που προσφέρει μία δυνητική εναλλακτική οδό ενεργειακής**, λ.χ, τροφοδοσίας της κεντρικής & βόρειας Ευρώπης -καθ’ οδόν και προς το κλείσιμο του ολιγοετούς, πλέον, χρονικού ‘παραθύρου’ της σχεδιαζόμενης γερμανικής απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια.  
*(«future is in China», κατά τον ‘παρισινό’ reprofiler του ελλαδικού χρέους προς τον esm)  
**(Η ευρύτερη περιοχή και δη το β.Αιγαίο μεταξύ Ζουράφας/Λαδόξερας και Θερμαϊκού -της ενδοχώρας του τελευταίου μη εξαιρουμένης, ‘εικάζεται’ ως πολλά υποσχόμενη, όπως και το σκοπιανό υπέδαφος της ...σεβέρνα)

 

►  ...Νταβός -τέλη Ιαν 2018

18/6/2018 (επομένη «Πρεσπών»...)
By George Soros and Alexander Soros

[...] Last July, the countries of the western Balkans pledged to intensify cooperation. Now they must follow through and create a common market. That would allow the region to modernize financial markets and improve their governments’ finances without policy solutions being dictated from Brussels or Washington. The free flow of people, goods and capital would make the entire region more attractive for investment and strengthen transport and infrastructure. This would create more jobs and help stem the rampant flight of young people to Western Europe. ...the resolution of Macedonia’s dispute with Greece presents a historic opportunity. Both Europe (Britain included) and the United States need to become enthusiastic supporters of this economic union in the Balkans. Such a union would not be a reincarnation of the former Yugoslavia. It would be a loose association of states united by free trade and the movement of people and goods, along the lines of the European Union in its early days. Increased prosperity and cohesion among these states would make them less susceptible to influence — economic, diplomatic or military — from Beijing(ήδη υφίστανται, βλ. ανωτέρω, κοινές μελέτες τόσο με Σκόπια όσο και με Σερβία περί την πλωτή οδό σύνδεσης Αιγαίου-β.δ Ευρώπης), Ankara(...) or Moscow.
The consequences of inaction would be dire. If the Western powers fail to keep the Balkan countries on track toward local cooperation and eventual European Union membership, these states will be pushed, and possibly divided, into the spheres of influence of Russia, Turkey and China, effectively Balkanizing the Balkans once again.

πηγή

 

* 

....

[…] Είχε προβλέψει ο Κρις Σπύρου: όταν θα τελειώσει η διαδικασία της Συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως και τελείωσε, θα πάρουν τα μαντάτα από τον Πούτιν,  όπως και έγινε -12.7.2018, με την  δήλωση του Λαβρώφ προς τον Κοτζιά. ...Εάν, όμως, η πρόταση της αλλαγής της προσωρινής ονομασίας πάρει την  πλειοψηφία του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ένα έστω από τα πέντε μόνιμα μέλη έχει δικαίωμα να ασκήσει  β έ τ ο.  Εκεί τελειώνει το πανηγύρι.  Αυτό είπε στην Κοινότητα του ΝΑΤΟ και τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται, ο Λαβρώφ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Όταν θα έρθει το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη, και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το πανηγύρι θα τελειώσει. Και ότι άλλο διαφορετικό πει, είτε ηγέτης της Ελλάδος, είτε ηγέτης των Σκοπίων, είτε ηγέτης του ΝΑΤΟ,  θα είναι τίποτε άλλο παρά παραπλανητική επιθυμία ανύπαρκτης πιθανότητας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμοςΕίναι μονόδρομος για να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε επιγραμματικά, ο κ. Σπύρου […]  

πηγή -15.7.2018

 

2

     

               ΦΕΚ 136, 23 Ιουν 1995 / Άρθρο 7, παρ. 4 – σελ 231(pdf)

Ιόνιο
...Οι δύο πλευρές(Ελλάδα και Αλβανία) κατέληξαν ο υπολογισμός των 12 ν.μ. να  γίνει από τους Οθωνούς και το  Μαθράκι και  ό χ ι  από τη βορειότερη βραχονησίδα -βράχο
Μπακρέτα στα στενά του Κσαμίλ ή εξαμιλίου- του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων, όπου υπάρχει και φάρος... πηγή

Αιγαίο

Η Ζουράφα ή Λαδόξερα, ξέρα με ...έλαιο στο Β.Α Αιγαίο, αφορά περίμετρο 22m που προσδίδει στην (δυνητική) ελληνική αοζ έκταση 196km2(~700⇒παρούσα έκταση της χώρας). Εμείς βλέπουμε το φάρο της Ζουράφας, οι Τούρκοι τα 196km2... πηγή

  

Βηματισμoί «1919»...; 

 

  • ‘Πατρόν’ γραβάτας  —προ δωροθεσίας Ζάεφ Πρέσπες 17.6.2018

  1. «…παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού. Εμείς όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η  ε π ι μ ή κ υ ν σ η  δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να περάσει ως ελάφρυνση την επιμήκυνση και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, παίζει και πολύ επικίνδυνα παιχνίδια…» Tsipras 2012
  2. Ο πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι προκειμένου να γίνει  β ι ώ σ ι μ ο  το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40- 50%  «το οποίο θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». Tsipras 2013

 

(ΕΕΣΥΠ: Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ⇒  π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος -από 2018, πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: ESM, Ελληνική Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ)

«ο υ δ ε μ ί α  χώρα στον κόσμο, με πιθανή εξαίρεση τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, έχει επιτύχει τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, αυτή η υπόθεση αποτελεί και τη μεγαλύτερη  ε π ι σ φ ά λ ε ι α  στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μακροπρόθεσμα»

stournaras -Ιουλ 2018

Άρα, το ...βάσιμον των προσδοκιών περί 'ιπταμένων' α'-γενών πλεονασμάτων 5ετίας και ~40ετίας είναι συνάρτηση μετασχηματισμού της χώρας σε «πετρελαιοπαραγωγό» ή παραγωγό ορυκτού καυσίμου ευρύτερα -γνωστές οι εκκρεμότητες αοζ, το υπερταμείο και ο ειδικός λογαριασμός χρέους...

~ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ...

[Η αναφορά Ρέγκλινγ στο γερμανικό παράδειγμα 'διακριτικής και  μακροχρόνιας' αποπληρωμής της σύμβασης του 1953 εν έτει 2010 -«Κανείς δεν το πρόσεξε τότε, έτσι φαντάζομαι θα γίνει και με την Ελλάδα»(→ESM), παρέβλεψε ότι: Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν στα 32 δισ. μάρκα, σε ΜΟΛΙΣ 23% του ΑΕΠ (⇔ 180%GR). Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. H Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), προέβλεπε «ΚΟΥΡΕΜΑ» κατά 60% και  αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα  κ α ι  η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. -πηγή]

ΕAN φέρ' ειπείν(αναγιγνώσκεται και fair ειπείν ενδεχομένως) η βιωσιμότητα του χρέους, τρέχουσας τάξης μεγέθους, συνδέεται με πραγματικές ανάγκες πλεονάσματος 5,3% αντί 3,5% του αεπ για την περίοδο '18-'22 & minimum 4% αντί 2,2% για την περίοδο '23-'60, τότε ο συναρτώμενος μετασχηματισμός της χώρας θα αφορά τί...;

 

  • ‘Διαβολές leftist’ από την Μασαχουσέτη, Άμχερστ  -των συγκατοίκων στα «χρόνια της αθωότητας», ή ρεαλιστική εκτίμηση της ανάγκης α'-γενών πλεονασμάτων άνω των προβεβλημένων…:

[...]
The debt agreement also compels Greece to run primary budget surpluses of 3.5 percent until 2022, and then by about 2.2 percent until 2060. This means, then, that Greece will be in a state of severe austerity for the next 40 years. In fact, the demand that Greece runs a primary budget surplus of 3.5 percent until 2022 means that the doses of austerity will have to be increased substantially in the years ahead.  This is especially the case since there is interest involved on the repayment of the loans, which means that the actual fiscal surplus is even bigger. 
Indeed, when we take into account interest payments on debt, even at the rate of 1 percent until 2022, the overall fiscal surplus demanded from Greece as part of the so-called “historic” debt deal jumps to around 5.3 percent of the GDP through 2022. But even after 2020, the annual fiscal surplus demanded from 2023-2060 (assuming that the interest rate remains at 1 percent, although it will probably be higher) will be a minimum of 4 percent of GDP. 
(I am obliged to the economist Robert Pollin at the University of Massachusetts at Amherst for pointing out this important detail regarding the impact of interest rates on the actual primary budget surplus…)
such large primary surpluses inevitably bring to mind the condition of Germany at the end of World War I, when the country was forced to run similarly large surpluses in order to finance the reparations demanded by The Treaty of Versailles in 1919. Of course, what happened afterward is now common knowledge — except, apparently, among the German political class and the eurocrats in Brussels.

[...]

«EU’s Debt Deal Is “Kiss of Death” for Greece»

πηγή (α' ανάγνωση: lobbystas)

 

υγ

Recombinant …Ellas!

 

 

 

Το λέγαν Άγια Κυριακή εκείνο το καΐκι,
   που στη σκλαβιά -στην κατοχή- δούλευε στη διαφυγή, πάλευε για τη νίκη.

  Αλεξάνδρεια – Ραφήνα πήγαινε τα χρόνια εκείνα
  και για μπάρκο μες στ’ αμπάρια είχε όλο παλικάρια.

  Τώρα η Άγια Κυριακή στην αμμουδιά σαπίζει
  κι όταν τη βλέπω στο γιαλό, τρέχει το δάκρυ μου θολό και η καρδιά ραγίζει.

 

 

Στίχοι: Κώστας Βίρβος // Μουσική: Μ.Πλέσσας // Ερμηνεία: Ρ.Κουμιώτη

 

    -.-

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'