Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Διαπραγμάτευση(;) "Πρεσπών" ⇔ Eπικαιροποίηση "Λωζάνης"; ... Mνήμη Καργάκου
2142 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019
01:03

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει

όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)

 πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,

 κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Π.Κ

 

Διαπραγμάτευση(;)  "Πρεσπών"

 

        

«Είχα στο μεταξύ παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρω διαφορετικούς συνδυασμούς για το όνομα, διότι νόμιζα ότι δεν είχε νόημα και τώρα τελικά βρέθηκε λύση, για αυτό δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια*» Μέρκελ 16.02.2019

(στους δύο 'θαρραλέους' του βραβείου "von Kleist")

[…] Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «Η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις, μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.

Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δυο διευκρινήσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία, και από την άλλη μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό».

Όσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με την «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών». Υπάρχει μέλος σε «νιοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα; (βλ. σχετικώς→Η «Μακεδονική» γλώσσα των Σκοπίων & εδώ)

[...] Για όσους έχουν αμφιβολία για το ότι δεν έγινε  κ α μ ί α  διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. 

Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται:

«Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».

           Στοιχεία της Λύσης

 • Όνομα: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)
 • Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με  ...σ ι ω π η ρ ο ύς  χειρισμούς.
 • Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

πηγή

 

 

Κατάλυση "Βουκουρεστίου" ⇔ Επικαιροποίηση "Λωζάνης"

 

I.

     

[...] Κατά την συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, της 16ης Ιουνίου 2018 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, o -τότε- ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς ανεφέρθη μετ' επιτάσεως, προς στήριξιν της Συμφωνίας των Πρεσπών ως αναγκαίας (sic) δια τη συμβατικήν ρύθμισιν και ιστορικήν αποκατάστασιν του καθεστώτος τριπλού διαμοιρασμού των εδαφών της περιοχής της Μακεδονίας, εις τα ποσοστά μάλιστα που (κατά Ν. Κοτζιά) προβλέπει (!) και άρα επιτάσσει η Συμφωνία του Βουκουρεστίου της 10ης Αυγούστου του 1913 (ΦΕΚ Α ́, 217/2, 8/10/1913). Αυτό όμως περιέργως... δεν ισχύει (!) και δεν ίσχυε ποτέ (!) και ο κος Υπουργός ή δεν το κατενόησε ή δεν εμελέτησε μετά προσοχής την Συμφωνίαν του Βουκουρεστίου του 1913, ούτε τους συνοδούς χάρτες (!). Θα το πράξομε λοιπόν εμείς για λογαριασμό του:

 

 

        Λεζάντα Χάρτου 2:

«Boundaries according to the Treaty of Bucarest» // «Σύνορα συμφώνως προς την Συνθήκη του Βουκουρεστίου»

 (Οι Χάρτες αυτοί ευρίσκονται και εις την Οικίαν Ελευθερίου Βενιζέλου εις την Χαλέπα Χανίων)

Εις τον Χάρτη ο οποίος ακολούθησε το επίσημο κείμενο της εν λόγω Συνθήκης (βλέπε ανωτέρω Χάρτης 1 και 2) εμφανίζεται ο όρος «Μακεδονία» αλλά πώς; Εμφανίζεται με την ακριβώς αντίθετη σημασία από ότι του έδωσε ο πρώην ΥΠΕΞ, δηλαδή μάλλον ευνοώντας την ελληνική πλευρά, με ακριβώς καθορισμένα τα ελληνοσερβικά σύνορα (Χάρτης 2), νοτίως της γραμμής Αχρίδος-Μοναστηρίου-Γευγελής. Συγκεκριμένα, στον Χάρτη αποτυπώνεται ο όρος «Μακεδονία», ως τοπωνύμιον της περιοχής της εξολοκλήρου ευρισκομένης εις τα εδάφη τα προσδιοριζόμενα ως ελληνικά εκ της συνοριογραμμής. Εδάφη προσδιοριζόμενα και τοπογραφικώς επί του Χάρτη ως «ελληνικά», όπως αυτά διευθετήθησαν άλλωστε από: 1ον) το Πρωτόκολλον των Αθηνών Κορομηλά-Μπόσκοβιτς της 5ης Μαίου 1913 και 2ον) το Πρακτικό προσδιορισμού της Ελληνοσερβικής Μεθορίου γραμμής της 21ης Ιουλίου 1913, επτά μόλις ημέρες πριν από την εν λόγω Συνθήκη του Βουκουρεστίου. [...]

Πηγή:  «Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;» → PDF -Ι.Μάζης 

(Θεμελιώδες στοιχείο  α κ υ ρ ό τ η τ ος:  Αγνόησις της Συνθήκης του Βουκουρεστίουσελ. 6 // Πέντε  π α ρ α β ι ά σ ε ι ς  που έχουν γίνει με την Συμφωνία των Πρεσπώνσελ. 16)

 

II.

[...] Προκειμένου να αντιμετωπίσει τόν Τουρκικό αναθεωρητισμό —ήτοι επιδιώξεις τής Τουρκίας για μερική αναθεώρηση ή «επικαιροποίηση» Συνθηκών Ειρήνης— και τήν εν γένει επιθετικότητα τής Τουρκίας στο Αιγαίο και τήν Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παρέμεινε προσηλωμένη στο πνεύμα και τό γράμμα τών Συνθηκών τής Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947), όπως επίσης και τής Ζυρίχης-Λονδίνου (1959) σε πλαίσιο διεθνοποίησης τού Κυπριακού Ζητήματος μετά τήν Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Δεν έπραξε όμως τό ίδιο η Ελλάδα σχετικά με τήν Συνθήκη τού Βουκουρεστίου. Διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών, οι από το 2015 κυβερνώντες καταφέρουν ένα μείζον πλήγμα (ή και χαριστική βολή) κατά τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, παραδίδοντας στους Σκοπιανούς τά πάντα, δηλαδή όλα όσα οι Σκοπιανοί επεδίωκαν επί δεκαετίες: τήν λέξη «Μακεδονία» στο όνομα τού κρατικού τους μορφώματος (μέχρι τούδε fYROM, δηλαδή μη-όνομα), τήν «Μακεδονική» εθνικότητα (nationality) και τήν «Μακεδονική» γλώσσα. Κατ’ επακολουθία, η Ελλάδα αναδεικνύεται μονομερώς σε «νονό» τού κρατικού μορφώματος τής fYROM, κατά τρόπο που δεν συνάδει ούτε με τό γράμμα ούτε με τό πνεύμα όχι μόνον τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου αλλά και όλων ανεξαιρέτως τών Συνθηκών Ειρήνης που καθόρισαν τnν Ελληνική Επικράτεια.

[...] Γενικά, τά άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη τού Βουκουρεστίου, περιθωριοποιήθησαν ή και παρεκάμφθησαν από τήν Ελλάδα στη Συμφωνία τών Πρεσπών, και μάλιστα απροσχηματίστως σε κάθε στάδιο, από τήν αρχική διαπραγμάτευση μέχρι και τήν τελική κύρωση. Δηλαδή, διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών, τό κυβερνών καθεστώς στην Ελλάδα προβαίνει μονομερώς εις αναθεώρηση (ή μάλλον κατάλυση) τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, όσον αφορά αυτήν τήν κεντρική περιοχή τών Βαλκανίων (fYROM), και μάλιστα κατά μάλλον επιθετικό τρόπο, αφού παρακάμπτει όλους τούς άλλους συμβεβλημένους στη Συνθήκη τού Βουκουρεστίου.

Ακόμη χειρότερα, ο «αναθεωρητισμός Τσίπρα» ερείδεται επί σωρείας ψευδών, ως τό ανωτέρω (Κεφ. 3). Κατά συνέπεια, τό εν λόγω καθεστώς προκαλεί τήν εντύπωση ότι απλώς επαναλαμβάνει εντός Ελλάδος προπαγανδιστικά επιχειρήματα τών Σκοπιανών και ξένων «συμμάχων», ως εξωπραγματική ή οιονεί «5η φάλαγξ» στην Ελλάδα. Επί πλέον δίνει τήν εντύπωση ότι προωθεί τήν κύρωση τής Συμφωνίας τών Πρεσπών (και επομένως τήν οριστική κατάλυση τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου) κατά αυθαίρετο τρόπο, ήτοι δι’ αντιδημοκρατικών (αντισυνταγματικών) μεθοδεύσεων, και δη ερήμην τού Ελληνικού Λαού—άνευ δημοψηφίσματος ή ηυξημένης πλειοψηφίας κατά τά 2/3 τών βουλευτών κατ’ άρθρο 28 παρ. 2 τού Συντάγματος—ήτοι ερήμην τού Σώματος τών Εκλεκτόρων, τό οποίο αποτελεί τό Ανώτατο Όργανο τής Πολιτείας, και μάλιστα εν προφανή αντιθέσει προς τήν συλλογική βούληση (συντριπτκή πλειοψηφία) αυτού τού Ανωτάτου Οργάνου.

[...] Η διά τής Συμφωνίας τών Πρεσπών* κατάλυση τής Συνθήκης τού Βουκουρεστίου, αφαιρεί από τήν (αμυνομένη) Ελλάδα τό συγκριτικό της ηθικό πλεονέκτημα έναντι τής (επιτιθεμένης) Τουρκίας. Δηλαδή η Ελλάδα πρόκειται σύντομα να απωλέσει τό «μονοπώλιο» επίκλησης τού Διεθνούς Δικαίου εις προάσπιση τού Eλληνο-Τουρκικού status quo στο Αιγαίο. Επί παραδείγματι, εάν ο Ερντογάν ερωτηθεί στο μέλλον «με ποιο δικαίωμα ζητάτε επικαιροποίηση τής Συνθήκης Ειρήνης τής Λωζάννης;», ασφαλώς τότε ο Ερντογάν θα είναι πλέον σε θέση να δώσει τήν εξής αποστομωτική απάντηση: «Με τό ίδιο ακριβώς δικαίωμα που η Ελλάδα κατέλυσε πρόσφατα τήν Συνθήκη Ειρήνης τού Βουκουρεστίου!»—και θα δώσει αυτή τήν απάντηση με παρρησία χωρίς να χρειασθεί να προσφύγει σε ψευδολογίες έναντι τού Τουρκικού λαού (όχι τουλάχιστον σαν τις ως άνω ψευδολογίες των εν Ελλάδι κυβερνώντων).

* Εμβολίμως καταγράφεται:

 • ο πόθος (προάγγελος;) μίας «τέτοιας Συμφωνίας» ΚΑΙ 'υπέρ' Δωδ/νήσου —23.01.'19video & text  
 • ο έτερος προάγγελος, Θεσσαλονίκης της ...πρωτεύουσας —25.01.'19video & text

[...] Ακόμη χειρότερα, η Τουρκία θα έχει τήν δυνατότητα να αυτοπροβάλλεται ως έχουσα τό συγκριτικό ηθικό πλεονέκτημα έναντι τής Ελλάδος, διότι η πρώτη θα φέρεται ως επιδιώκουσα απλώς και μόνον μια πολυμερώς συμπεφωνημένη «επικαιροποίηση» Συνθηκών Ειρήνης, σε αντιπαραβολή με τήν Ελλάδα που μονομερώς προέβη σε κατ’ ουσίαν (αντι-Σερβική) κατάλυση τής Συνθήκης Ειρήνης τού Βουκουρεστίου.

πηγή: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τον Τουρκικό Επεκτατισμό -Ιωάννης Δ. Παπακωνσταντίνου

 

 

 


Bλέπε εκ νέου στην ενότητα Γ την παράγραφο της οικονομικής συνεργασίας —άρθρο 13, Αξιός, ...


 

 

► Mνήμη Καργάκου

 

…πεσ’ του να κάθεται ‘κειδά και να φυλάει το σύνορο.

Μανιάτισσα μοιρολογίστρα

…στον σκοτωμένο αδελφό

 

       

           Θα είμαι εκεί.

          Να πάω πιο πίσω, δεν μπορώ.

           Εδώ ίσταμαι, άλλο δεν δύναμαι.

            Θεός βοηθός!

Σαράντος Ι. Καργάκος

 

Μνήμη ΚΑΙ παρακαταθήκη,

 • ως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα του εκλιπόντος -sarantoskargakos.gr, όθεν η 'παραγγελιά' της Μανιάτισσας-  με την αρθρογραφία και το συγγραφικό έργο του,

         

 • ως αποτυπώνεται σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις (βλ. άνω βίντεο), με την αναφορά στο εθνικό «ονείδισμα»… και την συγκινησιακά φορτισμένη προβολή του επιλόγου από το άνω μανιάτικο μοιρολόι στην προσωπική επιλογή/στάση του —την απολήγουσα στον ‘ύστατο’ χαιρετισμό, «Θεού βοηθούντος»!

   Καλοτάξιδος...!

 

 


Προσθήκη 20.01.2019


Προσθήκη 22.01.2019             

 • Πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η «Συμφωνία των Πρεσπών»PDF») → πηγή
 • Greece Government Bond 10Υ → εικόνα  [βλ. και ΤτΕ⇔ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, πηγή1 — πηγή2]

Προσθήκη 24.01.2019


Προσθήκη 25.01.2019

 • Κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην ολομέλεια: 153 NAI  146 OXI  1ΠΑΡΩΝ
 • Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε(!), θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξηNYT στη περιοχή" -Tsipras
 • «Η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"άρθ.1-παρ.3 χαιρετίζει τη "μακεδονο-ελληνική" λύση»(!) -ΠΓΔΜ

           


 

 

 

      

          

              Μουσική: Δημήτρης Γλέζος // Στίχοι: Αντώνης Κατσαμάς

            Ερμηνεία: Bιολέτα Ίκαρη

 

              -.-

 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'