Αληθές ή ...Άληθες ;
cell
Στατικές σελίδες
Σύνδεσμοι


Εκλογές Ιούλιο μήνα; ...ιδανική εποχή για μαύρισμα!
950 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019
11:45

  

 

Λόγοι τουλάχιστον αισθητικής επιβάλλουν την ομοιομορφία στο μαύρισμα, το αμφίπλευρον...

Μνήμη αμφιπλεύρως  'μελανινοτρόπος'... :

 

 

Πλευρά Α'

 

Εν μέσω της «ανάκαμψης»(ΕΙΚΟΝΑ1), η ανεργία ανέρχεται στο 26%(!) του εργατικού δυναμικού και η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%(!). Το ΑΕΠ(ΕΙΚΟΝΑ2) είναι 26%(!) χαμηλότερο  σε σύγκριση με το ζενίθ προ της κρίσης(εν καιρώ ειρήνης...). Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, το ΑΕΠ δεν αποτυπώνει σωστά την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν -15% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο του 2008, αλλά έχει γίνει πλεονασματικό από το β΄ εξάμηνο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των δαπανών των Ελλήνων σε αγαθά και υπηρεσίες στην πραγματικότητα είναι τουλάχιστον 40%(!). Βλ. και επισφάλειες '07-'15.

FT-€2day

«Το δεχόμαστε(!!!) αυτό. Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε ΠΩ’Σ τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση. Τουλάχιστον, η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».

Τοις Νίκης ρήμασι…

«Τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Δηλαδή έλεγα, θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή».

Σ.Α Γεωργιάδης1

(Φεβ 2014 // Βλ. και σποτ 2019)

«Με δόξα(!), με τιμή(!) και με καμάρι(!) τα ψηφίζω(!)» (σ.σ τα μνημόνια)

Σ.Α Γεωργιάδης2

(μόλις ΟΚΤΩ μηνών παρελθόντων του #1 ⇒ 22.10.2014)

«…και το λέω ρητά και κατηγορηματικά: Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: 1.το ίδιο το πασόκ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο 2.τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και όσο το πασόκ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. 3. Όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα ή έξω απ’ την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη».

Α.Σαμαράς1 –βίντεο

«O λαός θα μάθει όλη την αλήθεια – Ότι έχω πει ισχύει».

Α.Σαμαράς2 –βίντεο

23.6.2011: «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους!, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο»
11.09.2011: i.«Καμμία νέα επιβάρυνση, αλλά χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό αποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων. Το μόνο μέτρο που έχει αυτά τα προσόντα, εκτός φοροεισπρακτικού μηχανισμού, είναι ένα ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ». ii. «Το 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων (…€3 δισ.)»

Ε.Βενιζέλος

Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις(!) όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους(!) που κυβερνάμε και με τον πόνο(!) τους”.

Β.Πολύδωρας

 


 

Πλευρά Β'

 

(Βλ. και «Ιστορίες πλεονασμάτων: Οι πρωταθλητές, οι χώρες- έκπληξη και τα κίνητρά τους» Έρευνα: Ποιες χώρες έχουν πετύχει στόχους ανάλογους με αυτούς που  δ ε σ μ ε ύ ο υ ν  την Ελλάδα /40+Υ)


«Εσχάτη προδοσία η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

Τσίπρας Σεπ 2011

«Aφήστε τα ασημικά στην θέση τους»

Τσίπρας Ιουν 2013

«…σε σχέση με το ερώτημα Α, αυτό που ήλθε μετά το Δημοψήφισμα είναι παρόμοιο με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, ήλθε ένα σχέδιο με μέτρα κατά τι βελτιωμένα σε ορισμένα σημεία, σε κάποια πιο δύσκολα, όπως, για παράδειγμα, αυτό που μπήκε τελευταία στιγμή στο τραπέζι, όπως το Τ α μ ε ί ο για τα επόμενα 30; χρόνια, για την αποπληρωμή του χρέους.
Αλλά, σε πολλά άλλα σημεία, θέλω να πω ότι είναι βελτιωμένο, όπως το Ε Κ Α Σ, το οποίο ΔΕΝ καταργείται, διότι το πρόγραμμα Γιούνκερ μιλούσε για κατάργηση του ΕΚΑΣ…»

Τσίπρας Ιουλ 2015

«Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο*(…99Υ), που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με την στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε»

* (Πολυνομοσχέδιο Ιουν 2018  pdf σελ.73  ρήτρα 14 (εγγύηση και αποζημίωση) στον ESM, ίσαμε €25δισ. χρεολυσίων εν αδυναμία, από την  Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας(ενδεικτικώς:«Zohr'GR'») ⇒ π έ μ π τ ο  συμβαλλόμενο μέρος από 2018, πλέον των 4 αρχικώς συμβαλλομένων στην δανειακή σύμβαση του γ’ μνημονίου: esm, Eλλ. Δημοκρατία, ΤτΕ, ΤΧΣ).

Ολάντ 2016


«Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την Δημόσια Περιουσία -άμεσα ή έμμεσα- στους ξένους δανειστές. Πού αλλού γίνεται αυτό;» Βλ. και εδώ (αλλά KAI  εδώ -τσίπρας vs παπανδρέου ή τσίπρας vs …τσίπρα)

Δημαράς Μαϊ 2016

 

(Προπαραμονή Θεοφανείων 2018: Η Μπέτυ Μπαζιάνα στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα»)

 

 

ΥΓ

 

I.
«Εκπλήρωσα το στοίχημα, φόρεσα τη γραβάτα…»

‘Πατρόν’ γραβάτας ΠΡΙΝ την δωροθεσία Ζάεφ στον Τσίπρα ⇒ Πρέσπες 17 Ιουν 2018

1) «…παρουσιάζεται ως η σωτηρία, ως αυτό που θα ελαφρύνει τον πόνο του ελληνικού λαού.
Εμείς όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η  ε π ι μ ή κ υ ν σ η  δεν είναι τίποτα παραπάνω, από την δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να περάσει ως ελάφρυνση την επιμήκυνση και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, παίζει και πολύ
 επικίνδυνα παιχνίδια (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση)…» —
Tsipras 2012 

2)  Ο πρόεδρος του κόμματος υποστηρίζει ότι προκειμένου να γίνει  β ι ώ σ ι μ ο  το χρέος χρειάζεται «κούρεμα» 40- 50%  «το οποίο θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος». —Tsipras 2013

 

II.

iiα.

* (Θα στεκόταν κανείς με ιδιαίτερη προσοχή στο "τραίνο" εθνικού ενδιαφέροντος -ονόματι ΚΙΕΦ, που εκκίνησε στις 26 Μαΐου 2019 από την Θράκη, γκριζάροντας  ως  α υ τ ο τ ε λ έ ς  ('ομοδόξως' πολυσυλλεκτικό;)  κ ό μ μ α  δύο από τους τρεις νομούς της, Ξάνθης & Ροδόπης, 3 ημέρες προ της αποφράδος 29ης...)

RECOMBINANT …ELLAS!

iib.

  • «Είναι δικαίωμα των λαών να ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση, που δεν λειτουργεί πλέον στ’ όνομά τους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι να έχουμε μία ομάδα ανθρώπων που θα δουλεύουν στο κοινοβούλιό μας στ’ όνομα του έθνους μας. Να δουλεύουν στ’ όνομα του λαού, για το λαό».
  • «Δεν πιστεύω σε τίποτα «αριστερό» ή «δεξιό», επειδή φαίνονται το ίδιο. Σπάνε τις υποσχέσεις τους, δίνουν υποσχέσεις, τους διαλέγεις και μετά δεν κάνουν τίποτα. Οπότε, δεν ενδιαφέρομαι για καμμία κυβέρνηση*(Σοφιανόπουλος) και καμμία τράπεζα*(ανάρτηση). Απλά θέλω τη δύναμη στο λαό».

* (εικ1εικ2 // former "Buba": «It was about protecting German banks, but especially the French banks, from debt write offs. On the day that the rescue package was agreed on, shares of French banks rose by up to 24 percent. Looking at that, you can see what this was really about, n a m e l y, rescuing the banks and the rich Greeks…» //  εικ3  η "επάκτιος")

Δύο …Ισλανδοί Πολίτες    

       

 

 

 

       

          "Struggle for pleasure"

              Wim Mertens

 

             -.-  

    

 

Σχόλια

12/06 12:35  SOFOS EL
Πολλα να πω δεν γινεται και λιγα δεν φτανουν , ηλιας
12/06 12:36  SOFOS EL
Παντως ειμαι μαζι σου στην σκεψη σου . αυτο εννοουσα . ηλιας
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/8H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται — Μετεκλογικά 'τροχιοδεικτικά'